Με οποιαδήποτε παρέμβαση του Θεού στην ανθρώπινη κοινωνία, πάντως, εξ' ορισμού συνεπάγεται η παραβίαση της ουδετερότητάς του.
Δηλαδή θα σε χάλαγε αν πέθαινες κάποια "λάθος στιγμή" (περίοδο όπου δεν ήσουν έτοιμος, ας πούμε), αλλά πήγαινες στον Παράδεισο?
Ε, ποιος έγραψε τη Βίβλο, άραγε;;
Ποιός κατέγραψε τα γεγονότα, θα ήταν πιο σωστό να πούμε. Η Βίβλος γράφτηκε από απλούς πιστούς και μάρτυρες.
Χμμ... Η παράδοση που έχει "καταγραφεί" από την Εκκλησία. Πάντως μίλησα για το βιβλίο των Θρησκευτικών... Δεν ξέρω αν σου κάνει

.
Ξέρω 'γω... Το βιβλίο έχει καταντήσει φοβιτσιάρικο. Ξέρεις, υπάρχουν πολλά Bible verses που όταν τα δεις θα πεις "Τι?! Αυτό το έκανε ο Θεός?!", αλλά και άλλα που θα πεις "Καλά, με αυτά που λέει σίγουρα ήταν ο Θεός!!". Το βιβλίο μας τα μασάει και μας λέει διάφορα μπερδεμένα και πολλά άκυρα, που δεν βοηθούν άμεσα...
Όσο για την παράδοση, όλα τα βιβλία έχουν γραφτεί από τους Πατέρες τους ίδιους, οι οποίοι δεν ήταν πλούσιοι κλπ. φυσικά.
Η ταπείνωση κάνει καλό, γιατί δεν βάζεις τον εαυτό σου πάνω από τους άλλους. Δεν μπορώ να πω παραπάνω εδώ, μιας και δεν είμαι κι ο πιο ταπεινός.
Από τον "καλό εγωϊσμό" έχουν οι πιστοί όλοι: πιστεύουν πως μπορούν να κάνουν τα πάντα με τον Θεό στο πλάι τους.
Δεν είναι ταπείνωση - δεν αισθάνομαι κατώτερος. Απλά θεωρώ ανήθικο να επιτρέπω σε κάποιον άλλο να γίνει "κατώτερός" μου, διότι απλώς θεωρώ ότι είμαστε όλοι ίσοι.
Ακριβώς έτσι είναι με τον Θεό, όπως σου είπα! Εμείς ως κατώτεροι του Θεού (μόνο Αυτός είναι πιο πάνω απ' όλους) είμαστε δούλοι Του. Αλλά κι Εκείνος είναι ταπεινός και πλένει τα πόδια των θνητών. Θυσιάζεται για τις ψυχές τους. Είναι και αδελφός, και πατέρας, και φίλος μαζί.
"Θεέ μου, βοήθησέ με".
"Γιαχβέ, λέγετε!"
"Γεια σας, θα ήθελα να κάνετε δεχτή την Χ, Ψ αίτησή μου. Ελπίζω να μου δώσετε κάποια απάντηση".

Γιατί
Γιαχβέ? Εβρααϊκά μιλάς? Ο
Ων λέγεται στα Ελληνικά.
Και αυτό τους εμπόδιζε από το να ορίσουν σε τί θα βάσιζαν την πίστη τους;
Όχι, αλλά υπήρχαν μεμονωμένες περιοχές πιστών κι έτσι υπήρχε αρκετό μπέρδεμα. Ο Απόστολος Παύλος κάτι έκανεμε τις επιστολές του βέβαια τα πρώτα χρόνια.
Μα ακόμη και αν ίσχυε ο Δημιουργισμός, τα πλάσματα επί γης πάλι θα τρώγανε το ένα το άλλο.
Όχι εξ αρχής. Υποτίθεται πως όλα τα πλάσματα άρχισαν να υποφέρουν κι αυτά μετά την Fall of Man.
Με τη ραγδαία ανάπτυξη της Τεχνολογίας και της Επιστήμης, η ανθρώπινη γνώση αυξήθηκε κατακόρυφα, και έτσι, παρά το γεγονός ότι οι πρακτικές αναζήτησης έχουν βελτιωθεί, παραμένει εξαιρετικά δύσκολο να συγκεντρώσει κανείς όλες τις πληροφορίες πάνω σε ένα θέμα. Ειδικά όταν εμφανίζονται διαρκώς καινούριες.
Στην θρησκεία δεν ανακαλύπτουν συνεχώς νέα πράγματα. Ίσως πιθανές ερμηνείες, ναι. Οι Άγιοι κι η Βίβλος είναι δεδομένα. Τώρα κάναν καταγεγραμμένο διάλογο με μοναχούς κλπ., αυτά είναι πιο underground.
Ε, και γιατί να τους σκοτώσει;
Πού να ξέρω τα πάντα?!

Ξέρω, όμως, πως εξυπηρέτησαν όλοι σε ένα ανώτερο σχέδιο και ο Χριστός μετά κήρυξε σε όλους τους νεκρούς.
Αλλά τί γίνεται, όταν το "δημιούργημά σου" έχει ελεύθερη βούληση, συνείδηση, επίγνωση της ύπαρξής του; Είναι απλώς ανήθικο να παίζεις το σκύλο με η γάτα μαζί του.
Αυτό το σκεφτόμαστε έτσι επειδή δεν μπορούμε να δούμε την ματαιότητα αυτής της ζωής και να αναγνωρίσουμε την αξία της επόμενης.
Bah... Και τί είναι ο Αντίχριστος;
Λογικά πρόκειται για τον καλύτερο πολιτικό όλων των εποχών. Παρ' όλα αυτά, κανείς δε να νοιαστεί που θα καταργήσει τον Χριστιανισμό, γιατί όλοι θα έχουμε να φάμε κλπ., βλέπεις...
Και αυτούς, και τα μαύρα σταυρουλάκια, και τα σταυρουλάκια της βάπτισης.
Emo, metal, antichristianity, new age, paranormal...αυτά είναι μόδες. Όλοι κρεμάνε πια ανκ και αρχαία σύμβολα, όχι σταυρούς. Τώρα έγινε και της μόδας το Δελφικό Έψιλον, το οποίο δίνει ο Λιακό σε κονκάρδες...

(Σοβαρά το λέω...!)
Ταπεινωση ειναι η μη περιφανεια, αυτο που περιγραφεις ειναι συμπλεγμα κατωτεροτητας.
Καλύτερα έτσι.:thanks:
[EDIT:]
Τότε γιατί δε σκοτώνει τους αιμοδιψείς δολοφόνους και τους τυρράνους, που δεν έχουν ίχνος ηθικής επάνω τους, πριν προκαλέσουν κακό; Με την ίδια λογική, ας σκοτώσει και ένα μωρό που έχει μόλις γεννηθεί, γιατί ξέρει πως όταν μεγαλώσει, θα γίνει ο Χίτλερ Νο2.
Πρώτον, σου είπα πως οι δολοφόνοι πιθανώς να μετανοήσουν. Τόσοι το έχουν κάνει!
Δεύτερον, δεν είναι μες την ψυχή του μωρού η κακία. Αυτό έχει να κάνει με το πως μεγαλώνει.
Γιατί το μωρό κουβαλάει ακόμη το προπατορικό αμάρτημα και θα πάει στην κόλαση .Και δεν σκοτώνει τους δολοφόνους γιατί το μίσος (δυστυχώς) είναι αναγκαίο στον κόσμο (Βλέπε το θέμα :έννοιες αντίθετες . . .)
Το μωρό δεν κουβαλάει αμάρτημα άμεσα. Έτσι που το λες, όλοι οι αβάπτιστοι δεν θα σωθούν δηλαδή? Όχι. Το αμάρτημα συμβολίζει την κατάρα που είχα οι πρωτόπλαστοι και τελικά νικήθηκαν από τον θάνατο. Έτσι κι αυτοί μόνο θνητά παιδιά μπορούσαν να γεννήσουν. Έτσι "κουβαλάμα" το αμάρτημα.

Το μίσος δεν είναι αναγκαίο. Σε μία ουτοπία όλοι θα ζούσαν χαρούμενοι.