Και οι φυσικες καταστροφες απο τον ανθρωπο εξαρτωνται?Αν ειναι τοσο παντοδυναμος ο εγκεφαλος μας τοτε τι να πω?Χρειαζεται να πιστευουμε σε κατι ανωτερο?Τοσοι ανθρωποι πεθαινουν απο φυσικες καταστροφες,αυτοι φταινε?Η λαθος χρηση του αυτεξουσιου τους?Και δεν προκαλουνται ολες οι καταστροφες απο την καταστροφη του περιβαλλοντος.
Α!Επισης μην μου πει κανεις οτι θα ανταμειφθουν στην μετα θανατον ζωη ολοι αυτοι που πεθαινουν αδικα.Σημασια εχει το εδω και το τωρα και ξερω οτι πολλοι ανθρωποι υποφερουν και αλλοι ειναι ευτυχισμενοι,χωρις να φταιει παλι η λαθεμενη χρηση της λογικης.Απλα σε μερικα πραγματα δεν υπαρχει διεξοδος,δεν ξερω πως λεγεται αυτο,μαλλον ομως ειναι το αναποδραστο της μοιρας που καποια ανωτερη δυναμη το ελεγχει(δεν ξερω αν αυτη ειναι ο Θεος).
Τελοσπαντων,δεν εχω καμια προθεση να πεισω κανεναν σας για τα πιστευω μου.Απλα με την ιδια ευκολια που λεει καποιος οτι υπαρχει Θεος μπορει να πει οτι δεν υπαρχει.Και γιατι ο "σωστος" Θεος να ειναι ο δικος μας και οχι ο Αλλαχ ας πουμε?Εν παση περιπτωσει εγω δεν πιστευω ουτε οτι υπαρχει ουτε οτι δεν υπαρχει.Για να πιστεψω οτι υπαρχει θελω αποδειξεις,να παψουν πια να υποφερουν τοσοι ανθρωποι,οποτε και παλι δεν θα πιστευα πραγματικα γιατι ειμαι ωφελιμιστρια.Αλλα και για να πω οτι δεν υπαρχει θελω παλι αποδειξεις.
Παντως κατι μου λεει οτι η θρησκεια αντιπροσωπευει την αναγκη του ανθρωπου να πιαστει απο καπου οταν οι δυναμεις του τον εγκαταλειπουν.Επισης θα ελεγα οτι ειναι ενα ειδος ματαιοδοξιας του ανθρωπου που δεν μπορει να συνειδητοποιησει οτι η ζωη ειναι μια και θελει να συνεχιστει επ απειρον προμενοντας την επουρανια ανταμοιβη.Επισης με προβληματιζει το γεγονος οτι οι περισσοτεροι ανθρωποι στρεφονται στη θρησκεια οταν πλησιαζει το τελος τους.Δεν τιθεται το ζητημα θρησκεια-εκκλησια γιατι σε αυτη την περιπτωση ειμαι τελειως αρνητικη.Αν καποιος πιστευει χωρις αποδειξεις(εγω δεν μπορω)δεν ειναι αναγκη να ξημεροβραδιαζεται στην εκκλησια,να κανει μετανοιες,νηστειες και μετα να βγαινει εξω και να βριζει.Αυτο πιστευω οτι εχει απομακρυνει και πολυ κοσμο απο την εκκλησια(και ευλογα)
Ολα αυτα αποτελουν δικα μου πιστευω και δεν ειμαι απολυτη,μπορει αυριο να γινει κατι που να μου αλλαξει αποψη.Ισως καποιος Θεος μου εδωσε την ικανοτητα να σκεφτομαι ολα αυτα,αλλα δεν μπορω να δεχτω οτι υπαρχει κατι ανωτερο απο εμενα που καθοριζει τη ζωη μου και με δοκιμαζει,αισθανομαι σαν να παιζουν μαζι μου.