Αυτό δείχνει περισσότερο επιπολαιότητα παρά σοβαρή κριτική μίας αξίας. Η αντίθεση στην υπερβολή της ελευθερίας δικαιολογεί, για ένα σοβαρό άτομο, τη διακοπή της πίστης του στην ελευθερία;
Μία αξία είναι και η θρησκευτική πίστη κι αν είναι ιδανικό για ορισμένα εκατομμύρια ανθρώπους, τότε είναι ισότιμη με κάθε άλλη πνευματική αξία.
H μα η ελευθερία είναι κάτι το σχετικό. Πάντα υπάρχει σε κάποιο βαθμό.
Η θρησκευτική πίστη δεν είναι αξία. Είναι μια παράδοση που περιλαμβάνει ένα σύστημα αξιών. Και οι αξίες αλλάζουν από χρόνο σε χρόνο και από τόπο σε τόπο. Είναι μεταβλητές. Γι' αυτό και στο Μεσαίωνα δεν υπήρχε η αξία του σεβασμού προς τις ξένες πεποιθήσεις.
Ο θεος ειναι κατι εξω απο τον χωροχρονο, η αιτια υπαρξης του ειναι ο ιδιος του ο εαυτος.Δεν ειναι αντικειμενο μεσα στο χωροχρονο για να το ορισουμε χρονικα και χωρικα.
Αφού είναι έξω από το χώρο και το χρόνο, πού είναι;
Θα μου πεις ότι για άλλη μια φορά στοχεύω σε κάτι που δεν επιδέχεται λογική εξήγηση. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να το κρίνουμε.
Για την ανθρωπινη ελευθερια, και αλλιως δεν θα χε και νοημα η υπαρξη ζωης του ανθρωπου αν παρεμβαινε ο θεος.Και κατ επεκταση δεν τα αφηνει ο θεος να λιμοκτονουν τα παιδια αλλα οι ανθρωποι.
Τί ελευθερία αφήνει ο Θεός στους ανθρώπους, αν είναι όλοι υποχρεωμένοι να είναι χριστιανοί για να βρίσκονται κοντά του;
αν μπορεις να εξηγησεις οτι συμβαινει σε ολοκληρο το συμπαν με
τη λογικη γιατι οχι!?
Γιατί δε θα είμαστε σίγουροι, και κάποιοι άνθρωποι δε μπορούν να επαναπαυθούν μέχρι να ικανοποιήσουν την περιέργειά τους με τεκμήρια. Για μένα, το να βρίσκομαι σε ένα ζεστό, όμορφο δωμάτιο με όλα τα αγαθά που χρειάζομαι για να επιβιώσω, δε μου φτάνει, αν ξέρω πως έξω κρύβεται ένας ολόκληρος κόσμος, που περιμένει να τον ανακαλύψω.
προφανως και δεν ειναι πιστικοι καθως η θρησκεια δεν βασιζεται στη λογικη αλλα στο συναισθημα,δεν ειναι μαθηματικα να σου το αποδειξω,
για να καταλαβεις εαν υπαρχει πηγαινε στην εκκλησια 2-3 κυριακες και
θα καταλαβεις!
Εγώ που έχω πάει, δεν έχω καταλάβει ακόμα.
σωστα,η πλειοψηφια αυτο κανει αλλα με αυτο το τροπο δεν κανεις
και τιποτα.
προσπαθησε να πας τουλαχιστον 2-3 φορες στην εκκλησια και μην
υποκυψεις στο πρωινο ξυπνημα της κυριακης!
Ο πασκαλ(μεγαλος μαθηματικος) ειπε το εξης οτι σε ενα στοιχημα
τα λεφτα που βαζεις πρεπει να ειναι σε αναλογια με τις πιθανοτητες
που εχεις αλλα και με τα λεφτα που ενδεχεται να κερδισεις
στη θρησκεια τα λεφτα που ενδεχεται να κερδισεις ειναι μια θεση
στο παραδεισο αιωνια,πραγμα που ειναι τοσο μεγαλο ωφελος που
και ελαχιστες να ειναι οι πιθανοτητες να υπαρχει χριστιανισμος
αξιξει να ρισκαρεις.(καπως ετσι το ειπε..)
σε περιπτωση που χασεις το στοιχημα παλι κερδισμενος εισαι καθως
θα εχεις ζησει χαρουμενος πιστευοντας στο παραδεισο και στο χριστιανισμο
αυτος ειναι ο συλλογισμος μου!
Με την ίδια λογική, ας αρχίσουμε να νομίζουμε ότι ο κόσμος είναι τέλειος, ότι ζούμε σε μία ουτοπία, γιατί έτσι θα ζούμε ευτυχισμένοι όπως και να έχει.
Υπάρχουν άνθρωποι που δηλώνουν, με τόσο καμάρι, άθεοι, θεωρούν το Θεό ως ένα παραμύθι για τους βλάκες και μόλις έρθει το κακό μαντάτο "Φταίει ο μαλάκας ο Θεός". Κι επειδή τυχαίνει να γνωρίζω τέτοιους τυπάδες, είναι τουλάχιστον τρισάθλιοι. Βλέπετε, ο άνθρωπος είναι τόσο ανώτερο ον που πάγια τακτική του είναι να καρπώνεται την επιτυχία και να φορτώνει τη δυστυχία σε κάτι που ούτε καν, οπως λέει τουλάχιστον, πιστεύει. Από αυτό μπορώ να συμπεράνω είτε ότι πολλοί δήθεν άθεοι κατά βάθος πιστεύουν, είτε ότι κουβαλάνε πολλά κιλά μαλακίας πάνω τους.
Δεν ξέρω τί μπορεί να ισχύει την πόλη, και αν κάποιοι γίνονται άθεοι επειδή είναι στη μόδα. Πάντως αυτοί σαφώς και δεν είναι άθεοι. (δήθεν:no1::no1::no1:!)
Δεν είναι το θέμα οι βρισιές. Το θέμα είναι η υποκρισία. Σαφέστατα δε μονομερίζω τίποτα. Αλλά στην αθλιότητα αυτή μερικών αχάριστων που δεν ξέρουν τι θέλουν, το γεγονός ότι οι "χριστιανοί" επίσης είναι μισαλλόδοξοι, δεν είναι αντεπιχείρημα.
Νομίζω πως ο Πέτρος δεν είπε αυτά που είπε ως "αντεπιχείρημα", αλλά για να σου υποδείξει ότι ήταν κάπως παρεξηγήσιμο αυτό που είπες.