Τί σημαίνει "εν δυνάμει πιστός"; Δεν μπορείς να αποκαλέσεις κάποιον κομμουνιστή/φασίστα/λιμπεραλιστή επειδή μπορεί να γίνει σε κάποια φάση της ζωής του ή ποτέ. Με τη λογική αυτή, θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε κάθε άνθρωπο με οποιονδήποτε χαρακτηρισμό.
Δεν
προδιαγράφω τίποτε. Απλώς έχω καταλήξει. Δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να αλλάξω, αλλά το βρίσκω απίθανο, διότι η αποκρυστάλλωση των στοιχείων της προσωπικότητάς μου έχει ήδη αρχίσει (και δεν είμαι 15, αλλά 16

). Αλλά μέχρι τώρα έχω βγάλει τα x, y συμπεράσματα, και μέχρι να βρεθεί κάτι που τα αμφισβητεί με επαρκείς για μένα βάσεις, θα μείνω σε αυτά.
Τη θάλασσα μπορεί να την περάσω για μεγάλη λίμνη.
Τα βιώματα δε φεύγουν. Αλλά αλλάζει η οπτική γωνία από την οποία τα θυμόμαστε και τα εξετάζουμε.
Πώς είναι δηλαδή το "βίωμα"; Ρωτάω τόσο χάριν της συζήτησης όσο και από προσωπική περιέργεια.
Μένει να δούμε αν τί;
Ναι, μπορεί κάποιος που πιστεύει στην ελευθερία να μην πιστεύει σε αυτή μετά από 15 χρόνια. Αλλά ακόμα κι έτσι, δε μπορείς να συγκρίνεις την πίστη στην ελευθερία με τη θρησκευτική πίστη.
Τα βιώματα μπορούμε όμως να τα δούμε με διαφορετικούς τρόπους, όπως και μια φωτογραφία δεν αλλάζει, αλλά μπορούμε να την εμπλουτίσουμε με διάφορα φίλτρα.