Ελινάκι, μη σε απασχολεί τόσο το απουσιολόγιο... Κάνε σωστά τη δουλειά σου για να αποκτήσεις βάσεις και να περάσεις εκεί που θες. Αυτό πρέπει να προέχει για σένα. Πίστεψε με, επειδή είχα το απουσιολόγιο στο γυμνάσιο είναι μεγάλη ευθύνη και βάρος που στην ουσία δε σου προσφέρει τίποτα. "είναι δημόσιο έγγραφο και προσέχετε μη το χάσετε" έτσι έλεγαν οι καθηγητές. Και μια φορά που καθηγητής έκανε μουτζούρα στο κουτάκι που γράφουμε το μάθημα εκείνης της ώρας εγώ κόντεψα να την πληρώσω γιατί ακόμη κι ο ίδιος ξέχασε τι είχε κάνει... Άσε που πολλές φορές θα βρεθείς σε δύσκολη θέση γιατί συμμαθητές σου ή και φίλες/φίλοι θα σου ζητήσουν να μη τους βάλεις την απουσία της κοπάνας γιατί στο τέλος θα μείνουν κι από την άλλη τους καθηγητές να υποστηρίζουν και δικαιολογημένα μπορώ να πω ότι αν συμβεί κάτι σ' αυτα τα παιδιά θα μπούνε μέσα... Επιπλέον να σου πω ότι όταν με το καλό πατήσεις στο λύκειο θα δεις ότι δε θα σε νοιάζει. Φέτος οι καθηγητές έχουν πάθει πλάκα με το τμήμα μας γιατί δε ξέρουν ποιος είναι απουσιολόγος για να συνεννοηθούν μαζί του. Το πρώτο τέταρτο της ώρας μπορεί να το εχω εγώ, το άλλο τέταρτο ο άλλος συμμαθητής μου κ.ο.κ. Πάντως να ξέρεις ότι αξιοκρατία σε πολλές περιπτώσεις στους βαθμούς δεν υπάρχει στις μέρες μας. Το εχω ψάξει πολύ το θέμα και κατάλαβα ότι είναι κυρίως θέμα συμπάθειας, γλειψίματος και μετά προσπάθειας. Μένεις σε μια πολύ όμορφη πόλη. Εκμεταλλεύσου το και τώρα που ανοίγει ο καιρός βγες έξω, κανε βόλτες, παίξε, κανε ό,τι θες. φυσικά διάβασε, αλλά κάποιες από τις χαρές που μπορείς να απολαύσεις τώρα μη της αφήνεις για αργότερα γιατί δε ξέρεις αν θα σου παρουσιαστεί ξανά αυτή η ευκαιρία... Αυτα τα λίγα από μένα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.