Φίλε μου όπως καταλαβαίνω το βλέπεις μόνο από την πλευρά των επαγγελματικών δικαιωμάτων,εσύ το θέμα, ίσως βέβαια και άλλων εκατοντάδων φοιτητών...
αλλά πίστεψέ με δεν αρκεί μόνο αυτό...
εγώ προσωπικά, δεν ήθελα να ασχοληθώ με Η/Υ και μπορείς να το διαπιστώσεις και από παλιά μου πόστς, ήθελα να ασχοληθώ με τον τομέα της Ενέργειας και το γεγονός που ήρθα στο Βόλο είναι μόνο και μόνο επειδή έμαθα ότι θα μετονομαστεί το τμήμα, αλλά δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι όπως ακούγονται, καταρχάς το μόνο τμήμα που έχει πάρει έγκριση αυτή τη στιγμή από το ΣΑΠΕ και αναμένει την έκδοση του ΦΕΚ είναι το ΜΗΥΤΔ του Βόλου, η Κρήτη δεν έχει πάρει ούτε καν έγκριση και ας έχει βάλει Ενεργειακά μαθήματα στο πρόγραμμα σπουδών της...(όπως ακούστηκε από κάποιους).
Αλλά, το θέμα δεν είναι τώρα να πάρει κανείς πτυχίο Ηλεκτρολόγου και να μν έχει καν Ηλεκτρλγικό Σχέδιο στη ζωή του, και για να μν το πάρεις προσωπικά, εγώ αυτό που θέλω αυτή τη στιγμή είναι να μπουν αυτά τα μαθήματα σε μας για να τα πάρω, και σε καμία περίπτωση δεν θα 'θελα να πάρω ένα πτυχίο ΗΜΜΥ χωρίς να το αξίζω καν και στην ουσία να μην ξέρω κιόλας...
Τώρα, όσον αφορά τη μετονομασία καθαρά είναι ευφικτή μόνο σε Βόλο, και Κρήτη αυτή τη στιγμή...
στην Πάτρα υπάρχει σχολή ΗΜΜΥ και δεν υπάρχει περίπτωση να μετονομαστεί το τμήμα σας (που το θεωρώ στο είδος του το καλύτερο στην Ελλάδα),δεν το επιτρέπει ο νόμος!
τώρα το να μπούν Ενεργειακά μαθήματα στο πρόγραμμα σπουδών σας δεν μπορώ να καταλάβω σε τι θα βοηθούσε πραγματικά,αφού για να πάρεις δικαιώματα Ηλεκτρολόγου, πρέπει να είσαι απόφοιτος ΗΜΜΥ... και στην ουσία το μόνο πράγαμα που διαφέρει σε θέμα επαγγελματικών δικαιωμάτων ο Ηλεκτρολόγος από τον Ηλεκτρονικό, είναι τα δικαιώματα περί Ηλεκτρολογικών και Ενεργειακών μελετών...
Στα υπόλοιπα πεδία, εσείς (όπως και το τμήμα του Βόλου αυτή τη στιγμή) είστε πιο εξειδικιευμένοι... (πχ εγώ κάνω C στο 1ο εξάμηνο και Java στο 2ο,ενώ οι Ηλεκτρολόγοι αυτά τα κάνουν στο 2ο-3ο έτος ή τα έχουν επιλογής κιόλας).
Με λίγα λόγια για να μην το ζαλίζουμε το πράγμα, εγώ πιστεύω ότι, αν βάλετε μαθήματα Ενεργειακά( κάτι που δε νομιίζω να γίνει αλλά τέλος πάντων), είναι σα να καπηλεύεστε τα δικαιώματα των ΗΜΜΥ...
Αυτό που τόσα χρόνια προσπαθούν κάποιοι στην Κρήτη να κάνουν,ενώ κάποιοι άλλοι από το ίδιο το τμήμα διαφωνούν,για αυτό και λογικά δεν έχει γίνει τπτ τόσα χρόνια.
Στο Βόλο εγώ πιστεύω ότι παίχτηκε άλλο παιχνίδι, και ότι σκοπός εξ αρχής ήταν να γίνει το τμήμα ΗΜΜΥ, απλά δεν υπήρχαν ούτε οι υποδομές ούτε οι εγκαταστάσεις αλλά ούτε τα κονδύλια για να γίνουν όλα αυτά, και για αυτό, αν πηγαίνανε να ανοίξουν ένα τμήμα ΗΜΜΥ έτσι όπως είναι τώρα το τμήμα μας, θα τους παίρνανε με τα μαχαίρια το 2000... οπότε και έγινε όλο αυτό που έγινε...
Και κάτι τελευταίο, τα δικαιώματα των πληροφορικάριων στην Ελλάδα ίσως να μην διαφέρουν πολύ από τα δικαιώματα του Ηλεκτρονικού, αλλά μην ξεχνάς ότι είσαι ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ, και αν στην Ελλάδα αυτό σημαίνει +200 Ευρώ (κ πολύ είπα) στο εξωτερικό σημαίνει πολλά παραπάνω...και μην ξεχνάς ότι ειδικεύεσαι και στο Hardware.
Ενώ οι πληροφορικάροι (όχι ότι δεν είναι άξιοι και ικανοί) ειδιεύονται μόνο στο Software.
Για να κλείσω ταπεινή μου άποψη είναι ότι αντί να πάρουν οι Ηλεκτρονικοί δικαιώματα Ηλεκτρολόγων, θα έπρεπε να αφαιρεθούν κάποια από τα δικαιώματα των ΗΜΜΥ, αλλά μην ξεχνάμε ότι είναι και το ΕΜΠ στη μέση, και... Ελλάδα είμαστε ρε παιδιά!
(Ελπίζω να μην λάβεις όσα σου είπα σαν προσβολή,γιατί οι θέσεις μας δεν διαφέρουν και πολύ...

)