baki
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ravenclaw
Νεοφερμένο μέλος

Γειά σας παιδιά...Είμαι απο τη Θεσσαλονίκη και φοιτώ σε ένα πολύ καλό, απο άποψη φήμης , δημόσιο σχολείο του κέντρου απο την πρώτη γυμνασίου.Φέτος στη δευτέρα λυκείου κατάφερα να πάρω μία υποτροφία για ένα πολύ καλό ιδιωτικό σχολείο της πόλης στο οποίο φοίτουσα και στο δημοτικό και πραγματικά είχα μείνει πολύ ευχαριστημένη κ δεν ήθελα να φύγω.Τώρα βρίσκομαι πραγματικά σε δίλλημα.Απο άποψη παρέας έκανα εξαιρετικές και στα δύο σχολεία.Τι θα με συμβουλεύατε να κάνω να επιστρέχω ή όχι.Σας παρακαλώ η γνώμη σας μετράει...
Νομίζω πως είναι λάθος που δέχτηκες την υποτροφία. Προφανώς το ιδιωτικό έμαθε ότι είσαι καλή μαθήτρια (έχουν φακελωμένους όσους πέρασαν από το σχολείο τους) και σκέφτηκαν να σε δωροδοκησουν για να πας μια χρονια εκει στην Γ΄ Λυκείου ώστε όταν θα περάσεις σε κάποια καλή σχολή να κάνουν διαφήμιση ότι βγάζουν καλούς μαθητές. Ουσιαστικά το ιδιωτικό θα διεκδικήσει τα εύσημα για κάτι στο οποίο δε θα έχει συμβάλει, αφού τόσα χρόνια πήγαινες στο δημόσιο. Και μετα θα βγαίνουν τα ιδιωτικα και λενε οτι απο τα δικα τους σχολεια περναει μεγαλυτερο ποσοστο μαθητων στο πανεπιστημιο......
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
miv
Επιφανές μέλος

Δαλιδά
Περιβόητο μέλος

και να ήθελα να πάω σε ιδιωτικό πρέπει να μετακομίσω...

evelina
Νεοφερμένο μέλος

Νομίζω πως είναι λάθος που δέχτηκες την υποτροφία. Προφανώς το ιδιωτικό έμαθε ότι είσαι καλή μαθήτρια (έχουν φακελωμένους όσους πέρασαν από το σχολείο τους) και σκέφτηκαν να σε δωροδοκησουν για να πας μια χρονια εκει στην Γ΄ Λυκείου ώστε όταν θα περάσεις σε κάποια καλή σχολή να κάνουν διαφήμιση ότι βγάζουν καλούς μαθητές. Ουσιαστικά το ιδιωτικό θα διεκδικήσει τα εύσημα για κάτι στο οποίο δε θα έχει συμβάλει, αφού τόσα χρόνια πήγαινες στο δημόσιο. Και μετα θα βγαίνουν τα ιδιωτικα και λενε οτι απο τα δικα τους σχολεια περναει μεγαλυτερο ποσοστο μαθητων στο πανεπιστημιο......
Σίγουρα ισχύει το παραπάνω φαινόμενο απλά θα διευκολυνθώ σε μεγάλο βαθμό προσωπικά. Για παράδειγμα για 14 ώρες που θα πρέπει να παρακολουθήσω του χρόνου στο φροντιστήριο θα παρακολουθήσω πολύ λιγότερες λόγω του σχολείου.Δεν έχω κάτι υπερ των ιδιωτικών...Ίσα ίσα το δημόσιο το αγάπησα πολύ τα τελευταία χρόνια.Απλά πηγαίνω για τον παραπάνω λόγο κ για την σίγουρη δουλειά που γνωρίζω ότι γίνεται.
nightwalker
Νεοφερμένο μέλος

dIm@kIs14
Εκκολαπτόμενο μέλος

PIL
Πολύ δραστήριο μέλος

Ακομα και τα παιδια που ηρθαν απο αυτα τα ιδιωτικα λυκεια στο δικο μας,φανηκε οτι δεν μπορουσαν να ανταπεξελθουν στις απαιτησεις των καθηγητων.Και χωρις να θελω να το περηφανευτω,στο σχολειο μου στα μαθηματα που καθοριζουν την εισαγωγη μας στο πανεπιστημιο γινεται καταπληκτικη δουλεια που αρκετα ιδιωτικα ζηλευουν και μιμουνται....
Ο μονος λογος που θα πηγαινα σε ιδιωτικο και μαλιστα το συγκεκριμενο που ανεφερα παραπανω,θα ηταν για να εχω πιο ευκολα τη δυνατοτητα αργοτερα να φυγω σε ενα μεγαλο αμερικανικο πανεπιστημιο οπως ειναι το Princeton,Yale,Harvard και να σπουδασω.
Και μονο που τα παιδια αναγκαζονται να πανε στο φροντιστηριο ή το ιδιαιτερο αυτο σημαινει,πως η δουλεια που γινεται εκει(και μαλιστα μεχρι τις 2.30-3) ειναι ανεπαρκης.Α,και απ'οσο δυναμαι να γνωριζω,τα προηγουμενα χρονια(τωρα δεν ειμαι σιγουρος) ενα ιδιωτικο δεν εκανε ουτε γιορτη για το Πολυτεχνειο

miv
Επιφανές μέλος

Σίγουρα ισχύει το παραπάνω φαινόμενο απλά θα διευκολυνθώ σε μεγάλο βαθμό προσωπικά. Για παράδειγμα για 14 ώρες που θα πρέπει να παρακολουθήσω του χρόνου στο φροντιστήριο θα παρακολουθήσω πολύ λιγότερες λόγω του σχολείου.Δεν έχω κάτι υπερ των ιδιωτικών...Ίσα ίσα το δημόσιο το αγάπησα πολύ τα τελευταία χρόνια.Απλά πηγαίνω για τον παραπάνω λόγο κ για την σίγουρη δουλειά που γνωρίζω ότι γίνεται.
Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό. Το πόσες ώρες θα κάνεις φροντιστήριο εξαρτάται αποκλειστικά απο δική σου απόφαση. Οι 14 ωρες ειναι υπερβολή, μια συνήθεια που μας έγινε απαραίτητη επειδη έτσι διαφημίζει η συντεχνία των φροντιστηριάδων. Λες και το σχολείο ειναι για φιγούρα...Οι πρώτοι που απαξιώνουν τη δημόσια εκπαίδευση αυτοί ειναι.
evelina
Νεοφερμένο μέλος

Δεν ξέρω αν ισχύει αυτό. Το πόσες ώρες θα κάνεις φροντιστήριο εξαρτάται αποκλειστικά απο δική σου απόφαση. Οι 14 ωρες ειναι υπερβολή, μια συνήθεια που μας έγινε απαραίτητη επειδη έτσι διαφημίζει η συντεχνία των φροντιστηριάδων. Λες και το σχολείο ειναι για φιγούρα...Οι πρώτοι που απαξιώνουν τη δημόσια εκπαίδευση αυτοί ειναι.
Δεν ξέρω για άλλα δημόσια πάντως στο δικό μου είναι απαραίτητες οι 14 ώρες και δεν είναι αποκλειστικά δική μου απόφαση...Όταν δεν καλύπτεσαι σε κανένα μάθημα από το σχολείο τι να κάνεις...

conn-a
Νεοφερμένο μέλος

αν και αν με ρωτουσες που θες θα ελεγα σε ενα καλο ιδιωτικο γιατι πιστευω οτι εκει γινται ουσιαστικο μαθημα αλλα προς Θεου αυτη η επαρση και η αλαζονεια που εκπεμπουν μερικοι ανθρωποι λογω χρηματος που πηγαινουν σε ιδιωτικο και αυτο το στυλ θα το πω στο μπαμπα μου και θα τρεχεις μου την δινει απιστευτα!!(δεν αναφερομαι σε κανενα απο το φορουμ αλλωστε δεν ξερω καποιον προσωπικα μιλαω για καποιες περιπτωσεις που εχω δει υπαρχουν και παιδια που πηγαινουν ιδιωτικο και ειναι αστερια στη συμπεριφορα και το αντιστροφο παιδια που ειναι σε δημοσιο να μην σεβονται τιποτα ακριβως γιάυτο το λογο και για πολλουσ αλλους)Φυσικα και δεν παω σε ιδιωτικο για οικονομικους λογους!!
halvas
Πολύ δραστήριο μέλος

εγω παω σε δημοσιο αν και κατα λαθος ψηφισα ιδιωτικο!!γραψτε λαθος!!
Ακριβώς κάτω από τις μπάρες λέει: "Αφαίρεση ψήφου"
Πάτα το και ξαναψήφισε
mitsaras7
Νεοφερμένο μέλος

Guest 292010
Επισκέπτης

miv
Επιφανές μέλος

169
Νεοφερμένο μέλος

stavrouli_to
Εκκολαπτόμενο μέλος

peace
Εκκολαπτόμενο μέλος

chris_90
Διάσημο μέλος

journalist
Εκκολαπτόμενο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.