Iliaki
Πολύ δραστήριο μέλος

Είναι σε όλους μας γνωστό πως όλο και αυξάνονται οι γνωριμίες μέσω νετ.Συνήθως πλησιάζουμε τους άλλους ευκολότερα σε ένα chatroom? Γιατι πιστεύεται πως συμβαίνει αυτό?Γιατι να μην πλησιάζονται οι άνθρωποι μεταξυ τους το ίδιο κ εκτός νετ?Τι φοβούνται? Την απόρριψη?Πιστεύετε πως ισχύουν τα παραπάνω ή μηπως είναι υπερβολές των δημοσιογράφων-Κοινωνιολόγων?Εσεις πως χρεισιμοποιείται αυτου του είδους τις γνωριμίες?
Δεν μπορώ να σου απαντήσω ακριβώς στις ερωτήσεις σου...Θα σου πω όμως τι ξέρω εγώ..Οι γνωριμίες μέσω νετ κλπ είναι επικίνδυνες..Πραγματικά..Και μπορεί να λέμε ε τι,δεν θα πέσουν σε εμένα οι βλάκες αλλά ποτέ δεν ξέρεις με ποιον μιλάς..
Μπορεί κάποιοι άνθρωποι να νιώθουν ανασφαλείς με τον εαυτό τους και να προτιμάνε να μιλάνε με ανθρώπους που δεν τους βλέπουν παρά να συναναστρέφονται στον πραγματικό κόσμο.Όμως αυτό είναι αρρωστημένο..Και εγώ είχα περάσει μια τέτοια φάση..Όσο ωραία και αν σε κάνουν να νιώθεις κάποιοι άνθρωποι,όσο υπέροχος και αν αισθάνεσαι όταν σου λένε καλά λόγια..Όλα αυτά είναι ψεύτικα..Μπορεί να περνάς καλά μπροστά στο πισί,να διασκεδάζεις στο ισκουλ αλλά η πραγματική ζωή είναι εκεί έξω..Δεν κερδίζεις κάτι με το να κάθεσαι σε μια καρέκλα...
Αυτή είναι η γνώμη μου για το θέμα....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν μπορώ να σου απαντήσω ακριβώς στις ερωτήσεις σου...Θα σου πω όμως τι ξέρω εγώ..Οι γνωριμίες μέσω νετ κλπ είναι επικίνδυνες..Πραγματικά..Και μπορεί να λέμε ε τι,δεν θα πέσουν σε εμένα οι βλάκες αλλά ποτέ δεν ξέρεις με ποιον μιλάς..
Μπορεί κάποιοι άνθρωποι να νιώθουν ανασφαλείς με τον εαυτό τους και να προτιμάνε να μιλάνε με ανθρώπους που δεν τους βλέπουν παρά να συναναστρέφονται στον πραγματικό κόσμο.Όμως αυτό είναι αρρωστημένο..Και εγώ είχα περάσει μια τέτοια φάση..Όσο ωραία και αν σε κάνουν να νιώθεις κάποιοι άνθρωποι,όσο υπέροχος και αν αισθάνεσαι όταν σου λένε καλά λόγια..Όλα αυτά είναι ψεύτικα..Μπορεί να περνάς καλά μπροστά στο πισί,να διασκεδάζεις στο ισκουλ αλλά η πραγματική ζωή είναι εκεί έξω..Δεν κερδίζεις κάτι με το να κάθεσαι σε μια καρέκλα...
Το αν θα κερδισεις κατι απο τις ιντερνετικες συζητησεις με αλλους εξαρταται απο εσενα. Πχ οι σοβαρες συζητησεις που γινονται εδω αλλα και που μπορεις να τις κανεις με καποιους προσωπικα εχουν πολλα να σου δωσουν αν εισαι ετοιμος να το δεχτεις.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Devina
Τιμώμενο Μέλος

Λες ότι το έχεις περάσει και εσύ. Οπότε θα καταλαβαίνεις πολύ καλύτερα για ποιό λόγο μπορεί να το κάνει κάποιος αυτός.
Να φτάσει στο σημείο της τελείως αποξένωσης από τον πραγματικό κόσμο.
Η χρήση του νετ είναι καθαρά προσωπικό θέμα. Εσύ επιλέγεις πώς θα το χρησιμοποιήσεις. Ούτε εμπόδια έχεις ούτε τίποτα..
Απλά πρέπει να ξέρεις πόσο να το χρησιμοποιείς και πόσα να ''επενδύεις'' πάνω του.
Δεν θα το έλεγα άρρωστο το φαινόμενα αυτό που λες.
Απλά ασυνήθιστο στους υπόλοιπους που δεν συμβαίνει.
Δεν μπορείς να ξέρεις τι έχει περάσει ο άλλος για να πέσει σε αυτή την ανάγκη. Γιατί θεωρώ πως το να αποξενωθείς ξαφνικά όταν έχεις πολλούς φίλους, περνάς καλά κτλ δεν πολυσυμβαίνει.(Υπάρχουν και εξαιρέσεις).
Το αν θα κερδισεις κατι απο τις ιντερνετικες συζητησεις με αλλους εξαρταται απο εσενα. Πχ οι σοβαρες συζητησεις που γινονται εδω αλλα και που μπορεις να τις κανεις με καποιους προσωπικα εχουν πολλα να σου δωσουν αν εισαι ετοιμος να το δεχτεις.
+1.
Dalian
Περιβόητο μέλος

Ίσως ναι, πράγματι να φοβούνται την απόρριψη ή μήπως ο συνομιλητής τους τους περιπαίξει. Όταν δύο άτομα συναντιώνται εκτός του net ο,τιδήποτε πουν ή κάνουν τους καθιστά ευάλωτους και "ανοιχτούς" σωματικά και πνευματικά. Μπορεί γι' αυτό να προτιμούν τις online συνομιλίες, για να έχουν τη δυνατότητα να "κρύβονται" πίσω από ένα username.Γιατι να μην πλησιάζονται οι άνθρωποι μεταξυ τους το ίδιο κ εκτός νετ?Τι φοβούνται? Την απόρριψη?
Nickname
Πολύ δραστήριο μέλος

Γι' αυτό και οι φιλίες (δεν θα μιλήσω για τις σχέσεις) είναι πιο εύκολες στο νετ-εδικά όταν δεν υπάρχει φωτό. Γιατί όταν βλέπουμε τον άλλο τείνουμε να τον κρίνουμε από την εμφάνιση και να αποφεύουμε τους άσχημους...Έτσι στο νετ είναι όλοι ίδιοι...Καλό είναι να γνωρίζεις άτομα μέσω διαδικτύου και να αναπτύσσεις φιλίες μαζί τους, αρκεί να μην αφήνεις αυτές τις σχέσεις να επηρεάζουν την πραγματική σου ζωή, γιατί ας μην ξεχνάμε τα πάντα στο internet παραμένουν απρόσωπα, ακόμη κι αν ανεβάσουμε φωτογραφία μας. Οι ιντερνετικές σχέσεις δεν μπορούν με τίποτα να αντικαταστήσουν τις πραγματικές.
Ίσως ναι, πράγματι να φοβούνται την απόρριψη ή μήπως ο συνομιλητής τους τους περιπαίξει. Όταν δύο άτομα συναντιώνται εκτός του net ο,τιδήποτε πουν ή κάνουν τους καθιστά ευάλωτους και "ανοιχτούς" σωματικά και πνευματικά. Μπορεί γι' αυτό να προτιμούν τις online συνομιλίες, για να έχουν τη δυνατότητα να "κρύβονται" πίσω από ένα username.
Northern Skies
Νεοφερμένο μέλος

Εγώ θέτω και το θέμα του facebook!! Είναι ό,τι πιο συνηθισμένο πλέον να γίνονται γνωριμίες εκεί...Και δεν είναι ακριβώς η ίδια περίπτωση με αυτή των chatrooms γιατί στο fb δίνεις πραγματικά στοιχεία και ανεβάζεις και φωτογραφίες σου...Τί έχετε να πείτε όσον αφορά τις γνωριμίες που γίνονται στο fb;;;
wolfe4ever
Διάσημο μέλος

Mavro Provato
Εκκολαπτόμενο μέλος

"....σήμερις έκανα 5 νέους φίλους (σύνολο 1.625)....μου κάνανε request στο facebook...ouaou!!!"

ρε ουστ
Northern Skies
Νεοφερμένο μέλος

Facebook...Μεγάλος λόγος για το τίποτα λέω εγώ...Κάνεις φίλους που πιθανώς τους παραπάνω δεν ξέρεις αλλά νομίζω πως είναι το ίδιο με τα chatroom,msn καμία διαφορά,απλά βλέπουν και τα στοιχεία σου..
Όχι εδώ διαφωνώ..δεν είναι το ίδιο γιατί στο facebook γνωρίζεις και άτομα που μένουν στην ίδια πόλη με εσένα...ακόμη και να πηγένετε μαζί στο ίδιο σχολείο αλλά ποτέ να μην έχετε μιλήσει από κοντά και να μιλάτε εκεί!!! Εμένα μου έχει τύχει!!!
Φιλιον_Τερας
Διάσημο μέλος

Facebook...Μεγάλος λόγος για το τίποτα λέω εγώ...Κάνεις φίλους που πιθανώς τους παραπάνω δεν ξέρεις αλλά νομίζω πως είναι το ίδιο με τα chatroom,msn καμία διαφορά,απλά βλέπουν και τα στοιχεία σου..
Όχι εδώ διαφωνώ..δεν είναι το ίδιο γιατί στο facebook γνωρίζεις και άτομα που μένουν στην ίδια πόλη με εσένα...ακόμη και να πηγένετε μαζί στο ίδιο σχολείο αλλά ποτέ να μην έχετε μιλήσει από κοντά και να μιλάτε εκεί!!! Εμένα μου έχει τύχει!!!
ειναι ηλιθιο να μιλατε μεσω fb και οχι κανονικα
εγω παντως, εχω γνωρισει ατομα απο το φορουμ. καποια απο αυτα τα ατομα τα εχω γνωρισει και απο κοντα. δεν θεωρω παντως οτι ειναι φιλοι μου. οχι ακομα.
Unkown-User
Πολύ δραστήριο μέλος

Βέβαια υπάρχουν φήμες πως το facebook θα το χρησιμοποιούν μόνο οι φοιτήτες των αμερικανικών πανεπιστήμιων όπως γίνοταν εξαρχής και οι υπόλοιποι θα πρέπει να πλήρωνουν...
Hoax. Μούφα. Δεν ισχύει. Όχι, ούτε μπορείς να δεις ποιος βλέπει το προφίλ σου κάνοντας invite τους φίλους σου σε ένα group.

...να είμαστε λίγο πιο προσεχτικοί στη χρήση της λέξης "φίλος" παρακαλώ...
"....σήμερις έκανα 5 νέους φίλους (σύνολο 1.625)....μου κάνανε request στο facebook...ouaou!!!"
ρε ουστ
Χα, σε πέρασα έχω 2334532367960423423 φίλους. Είμαι καλύτερος.

Mavro Provato +1
Irodis
Δραστήριο μέλος

Αλλα μετα το να αγαπησεις ειναι λιγο δυσκολο αλλα μπορεις να κανεις φιλιες γνωριμιες που ειναι καλο!!

Είναι πράγματι ωραίο να έχεις "φίλους" στο διαδίκτυο. Αλλά πάντα πρέπει να προσέχουμε τι πληροφορίες δίνουμε. Μια γνωστή μου έχει ανταλλάξει τηλέφωνα με πάρα πολλά άτομα που γνώρισε σε site κοινωνικής δικτύωσης. Εμένα αυτό μου μοιάζει τελείως ανήκουστο. Έτυχε μια φορά να μου ζητήσει ένα παιδί το τηλέφωνό μου μέσω msn. Τον ήξερα, από το σχολείο και κάναμε παρέα. Αλλά δεν του το έδωσα. Δεν ήθελα να το ρισκάρω. Ποιός ξέρει τι γίνεται στο διαδίκτυο. Ποιός άλλος θα πάρει το τηλέφωνό μου. Γενικότερα οι γνωριμίες μέσω διαδικτύου δεν με ενθουσιάζουν.
Kansas Rocks!
Πολύ δραστήριο μέλος

Υπάρχουν άτομα που συναντιούνται κανονικά και κάνουν και σχέση. Άτομα που γνωρίζω μιλάνε στο msn, hi5, facebook κ.τ.λ. και μετά από ένα χρονικό διάστημα γνωρίζονται από κοντά. Εγώ διαφωνώ. Για να συναντήσω κάποιον από κοντά θα πρέπει να μιλάμε χρόνια. Πόσο μάλλον για να κάνω σχέση μαζί του.
Είναι πράγματι ωραίο να έχεις "φίλους" στο διαδίκτυο. Αλλά πάντα πρέπει να προσέχουμε τι πληροφορίες δίνουμε. Μια γνωστή μου έχει ανταλλάξει τηλέφωνα με πάρα πολλά άτομα που γνώρισε σε site κοινωνικής δικτύωσης. Εμένα αυτό μου μοιάζει τελείως ανήκουστο. Έτυχε μια φορά να μου ζητήσει ένα παιδί το τηλέφωνό μου μέσω msn. Τον ήξερα, από το σχολείο και κάναμε παρέα. Αλλά δεν του το έδωσα. Δεν ήθελα να το ρισκάρω. Ποιός ξέρει τι γίνεται στο διαδίκτυο. Ποιός άλλος θα πάρει το τηλέφωνό μου. Γενικότερα οι γνωριμίες μέσω διαδικτύου δεν με ενθουσιάζουν.
Συμφωνώ εν μέρει. Σίγουρα, μπορεί κανείς να γνωριστεί με άτομα μέσω διαδικτύου, αλλά σε κάθε περίπτωση, μπορεί να τα γνωρίσει και στον έξω κόσμο. Δεν τίθεται θέμα περί τούτου νομίζω. Αυτό που μας ξενίζει νομίζω είναι τα όσα λέγονται περί διαδικτύου και το ότι δεν έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα για τα άτομα με τα οποία μιλάμε.
Δεν ξέρω όμως αν αυτά τα άτομα μπορούν να χαρακτηριστούν ως φίλοι. Εξαρτάται από το πόσο διάστημα κρατά η επικοινωνία, σε τι είδους επίπεδο βρίσκεται και από άλλους παράγοντες. Συνήθως αυτά τα άτομα είναι απλώς γνωστοί (για μένα προσωπικά), με τους οποίους γίνονται ενδιαφέρουσες συζητήσεις. Η φιλία, μπορεί να επέλθει μόνο μετά από σχέσεις σε επίπεδο real life και όχι μέσω διαδικτύου.
Η συνάντηση, μπορεί να γίνει, γιατί όχι? Το ίδιο δεν είναι αν συναντήσεις κάποιον σε ένα πάρτυ ή κάτι τέτοιο? Εμένα το ίδιο μου φαίνεται. Αλλά πάντα με προσοχή, μην είναι κανένας ανώμαλος.

Γι' αυτό το έγραψα έτσι.Είναι πράγματι ωραίο να έχεις "φίλους" στο διαδίκτυο.
Η συνάντηση, μπορεί να γίνει, γιατί όχι? Το ίδιο δεν είναι αν συναντήσεις κάποιον σε ένα πάρτυ ή κάτι τέτοιο? Εμένα το ίδιο μου φαίνεται. Αλλά πάντα με προσοχή, μην είναι κανένας ανώμαλος.
Η συνάντηση να γίνει, εφόσον το θέλουν και τα δυο άτομα. Αλλά -για μένα τουλάχιστον- πρέπει να έχει περάσει ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Να έχω γνώρίσει το χαρακτήρα του ατόμου με το οποίο συνομιλώ.
Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που δεν μου αρέσουν και τόσο οι γνωριμίες αυτές.
.:aLeX:.
Εκκολαπτόμενο μέλος

Αρκει να ειμαστε ολοι προσεκτικοι, ανεξαρτητως ηλικιας κ φυλου..
~Λένα~
Πολύ δραστήριο μέλος

domenica7
Πολύ δραστήριο μέλος

Είναι όμορφο ,συμφωνώ,να συζητάς για διάφορα θέματα,να γνωρίζεις ανθρώπους από διάφορα μέρη μέσω νετ αλλά μετά από κάποιο σημείο χάνεις το νόημα της επικοινωνίας,ζείς με ψευδαισθήσεις.
Γι'αυτό και δεν δίνω ιδιαίτερη σημασία σε τέτοιου είδους γνωριμίες.Δηλαδή στο μσν ελάχιστα άσχετα (που δε γνωριζω στη πραγματική ζωή )άτομα κάνω αντ.Κι αν τα κάνω πρέπει να είναι πολύ τυχερά ή ιδιαίτερα άτομα για να γλυτώσουν το μπλοκ και το ντιλιτ.

Αν και τώρα τελευταία έχω αρχίσει να αυτοαναιρούμαι μου φαίνεται..χμ.Τελος πάντων.:Ρ
myrto.s
Πολύ δραστήριο μέλος

manos4
Πολύ δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.