Βοήθεια/Aπορίες στα Μαθηματικά Προσανατολισμού

τον ορισμο της αντιθετης ζητουσα οχι της αντιστροφης
ευχαριστω πολυ για τις αμεσες απαντησεις :)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η συνάρτηση g η οποία έχει το ίδιο πεδίο ορισμού με την f, έστω Α, και για κάθε x ανήκει Α ισχύει g(x)=-f(x) ονομάζεται αντίθετη συνάρτηση της f και συμβολίζεται με -f : (-f)(x)=-f(x) για κάθε x ανήκει Α.

Σε κανένα σοβαρό βιβλίο ανάλυσης δεν υπάρχει τέτοιος ορισμός περί "αντίθετης" συνάρτησης...

Αυτή απλώς είναι η συνάρτησή μας με ένα μείον μπροστά :p

Γενικώς αυτά είναι κουλά τεχνάσματα των φροντιστηριάρχων για να μπερδεύουν τον κοσμάκη που δίνει πανελλαδικές.. Λες και δε φτάνουν οι ασάφειες του βιβλίου....

Στέλιος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

οκ ευχαριστω!
-----------------------------------------
w=z-a/aσυζηγη*z-1 με z διαφορο 1/a και μετρο α<1 ν.δ.ο μερτο w>1 ισοδυναμα μερτο z>1

ευχαριστω
-----------------------------------------
συνευθειακα ειναι.. αφου ειπα πως Α,Β βρισκονται στ χ'χ το Ο βρισκεται στο χ'χ αρα ειναι.....

τωρα λεγοντας ισοσκελες τριγωνο αναιρει αυτο π αποδειξαμε:P
αν εχεις 3 σημεια σε μια ευθεια τοτε αυτα ΔΕΝ σχηματιζουν τριγωνο:P:P:P

ελα νομιζω οτι το βρηκα αλλα δεν ειμαι σιγουροσ εκανα πραξεισ και κατεληξα στο μετρο Ζ =μετρο W οποτε θα ειναι συνευθεικα με το 0 η θα σχηματιζουν ισοσκελεσ τριγωνο αφου κοινουνται στο ιδιο κυκλο ...σωστο η βλακεια?

Δείτε και μια απλή άσκηση

Υπάρχουν συναρτήσεις ώστε ?

Γεια σας κ απο μενα παιδια!Θα ηθελα τ βοηθεια πανω σε αυτη την ασκηση,αν μπορειτε! :)
Εστω οι μιγαδικοι z,z+iz και Α,Β οι εικονες τους στο μιγαδικο επιπεδο.ΝΔΟ τ ΟΑΒ τριγωνο ειναι ορθογωνιο κ ισοσκελες.

Χιλια ευχαριστωωωω εκ τν προτερων!!

Γεια σας κ απο μενα παιδια!Θα ηθελα τ βοηθεια πανω σε αυτη την ασκηση,αν μπορειτε! :)
Εστω οι μιγαδικοι z,z+iz και Α,Β οι εικονες τους στο μιγαδικο επιπεδο.ΝΔΟ τ ΟΑΒ τριγωνο ειναι ορθογωνιο κ ισοσκελες.

Χιλια ευχαριστωωωω εκ τν προτερων!!
ΝΟΜΙΖΩ!
αρα Α(χ,ψ)
αρα Β=(χ-ψ, χ+ψ)

και ελεγχεις αν ισχυει το πυθαγοριο και αν εχουν ισα μετρα...

Οκ μεχρι εκει..!Μετα ομως μ βγαινει (ΟΑ)=\sqrt{}x2+y2 κ (ΟΒ)=\sqrt{}2(x2+y2)

Ονομάζω

και

και έχω

άρα άρα έχω ισοσκελές τρίγωνο και επιπλέον

πυθαγόρειο κτλ

Oκ...σας ευχαριστω παρα πολυ κ τους δυο σας παιδια..! :) Nα 'στε κλ!!Βασικα εγω δν ξερω αν ειναι σωστο αλλα πηρα αποστασεις (ΟΑ) κ (ΑΒ)κ βρηκα οτι ειναι ισες,οποτε ειναι ισοσκελες.Μετα πηρα (ΟΒ)2=(ΟΑ)2+(ΑΒ)2 για να δω αν ειναι ορθογωνιο και μου βγηκε πιστευω..

πιστευω πως βγαινει και με τους 2 τροπους....ομως ο τροπος του Γιαννη ειναι πιο συντομος!

οκ!!!!!Κ παλι χιλια ευχαριστωωωωω!!!!!!!!!!! :)

Good Morning...Κλασσικά έχω κολλήσει κάπου...

Αν δυο συναρτησεις f,g ελιναι γνησιως αυξουσες σε ενα διαστημα Δ να αποδείξετε και ότι η fog είναι γνησιως αυξουσα στο Δ

Good Morning...Κλασσικά έχω κολλήσει κάπου...

Αν δυο συναρτησεις f,g ελιναι γνησιως αυξουσες σε ενα διαστημα Δ να αποδείξετε και ότι η fog είναι γνησιως αυξουσα στο Δ
Αφου g αύξουσα έχω

για χ1<χ2 <=> g(χ1)<g(χ2)

Αφού f αύξουσα έχω

για g(χ1)<g(χ2) <=> f(g(x1))<f(g(x2)) <=> fog(x1)<fog(x2)

Αρα η fog είναι γνησίως αύξουσα!:)

tnx.αν και μολις μπηκα να πω οτι βρηκα την λυση :)

Μπορει κανεις να με βοηθησει στην εξης ασκηση ειναι ευκολη αλλα δεν καταληγω εκει που πρεπει και δεν καταλαβαινω το γιατι.!!! 2zz'+Re(z)2=6Re(z)-2Im(z)-1
με το ' σημαινει συζηγεις και το Re(z)2 το 2 ειναι τετραγωνο

Ευχαριστω προκαταβολικα.!!! καταληγω σε 3Χ'2-6χ+y'2+2y+1=0 Μετα ομως..????

Τ σου ζηταει η ασκ.ν βρεις?

ειναι 2ψ στο τετραγωνο

Ναι δικιο εχεις Πανο!

Μπορει κανεις να με βοηθησει στην εξης ασκηση ειναι ευκολη αλλα δεν καταληγω εκει που πρεπει και δεν καταλαβαινω το γιατι.!!! 2zz'+Re(z)2=6Re(z)-2Im(z)-1
με το ' σημαινει συζηγεις και το Re(z)2 το 2 ειναι τετραγωνο

Ευχαριστω προκαταβολικα.!!! καταληγω σε 3Χ'2-6χ+y'2+2y+1=0 Μετα ομως..????

αλλα πες μας και την εκφωνηση...μαλλον γεωμετρικο τοπο ζηταει..κυκλος δεν ειναι,μηπως ελλειψη?

Παιδια θα μπορουσατε,σας παρακαλω πολυ,ν μου δωσετε τη βοηθεια σας λιγο γι'αυτη την ασκ.? Αν z1=5-5i κ z2=-1+7i ν.δ.ο |z1+z2|< |z1-z2| < |z1| + |z2|

Εχω βρει οτι |z1|=ριζα 50 κ |z2|= ριζα 50

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back