Βοήθεια/Απορίες στην Άλγεβρα

Πείτε λίγο τον αριθμό του post των ασκήσεων γιατί έχω αλλάξει τις ρυθμίσεις και έχω 17 σελίδες, ενώ εσείς δεν ξέρω πόσες έχετε

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

327

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τι λες; Ζητάω να μου πεις το ποστ στο οποιο εχει ποσταρει η θεοδωρα τις ασκησεις

ααα ε διευκρινισε το και εσυ !

E πες το

:p

276:P

οι λυσεις απο τις 2 πρωτες....
1.
ii. Α(1,5)
iii. Β(4,-3)
iv.ριζα 73

2.
i.D=-5,Dx=-(6+2λ), Dy=λ+18
ii. x0=(6+2λ)/5 y0=-(λ+18)/5
iii. λ>10 αν υπαρχει λαθος πειτε..
6.
i. κ=3, λ=-4
ii. χ=2 ή χ=-2

9.
ii. x e [-5,-3)ενωση (-3,5)
iii. x=1 ή x=-1

[FONT=&quot]Σʼ ένα πορτοφόλι υπάρχουν 4200 δρχ. σε πενηντάδραχμα και εκατόδραχμα. Πόσα πενηντάδραχμα και πόσα εκατόδραχμα υπάρχουν στο πορτοφόλι;[/FONT]
[FONT=&quot]α) Γράψε μια εξίσωση με δύο αγνώστους x και y που να λύνει το πρόβλημα. [/FONT]
[FONT=&quot]β) Το πρόβλημα αυτό έχει μία ή περισσότερες λύσεις; Δικαιολόγησε την απάντησή σου. [/FONT]
[FONT=&quot]γ) Είναι δυνατόν ο αριθμός των πενηντάδραχμων (x) να είναι ίσος με τον αριθμό των εκατόδραχμων (y); Αν ναι, πόσα θα είναι τα πενηντάδραχμα και πόσα τα εκατόδραχμα; Αν όχι, γιατί;[/FONT]
[FONT=&quot]δ) Είναι δυνατόν τα εκατόδραχμα να είναι τριπλάσια από τα πενηντάδραχμα; Αν ναι, πόσα θα είναι τα πενηντάδραχμα και πόσα τα εκατόδραχμα; Αν όχι, γιατί;[/FONT]

Στην Μαθηματική Λογική, υπάρχει η θεωρία προτασιακού λογισμού που μελετάει τις περιπτώσεις του συνεπάγεται και του ισοδυναμεί. Ας δούμε και τις δυο περιπτώσεις:

Η λογική συνεπαγωγή συνδέει δυο αποφάνσεις (έστω Α,Β) που δηλώνουν γεγονότα που συνδέονται μεταξύ τους από μια λογική σχέση χωρίς να υπάρχει χρονική διαδοχή μη αντιστρέψιμη από το Α στο Β.

Α συνεπάγεται Β
αν Α τότε Β
Α μόνο αν Β
Α ικανή συνθήκη για Β
Β αναγκαία συνθήκη για Α

Παράδειγμα: Αν μια γωνία ενός τριγώνου είναι οξεία τότε το άθροισμα των δυο άλλων είναι μεγαλύτερο από 90 μοίρες.

Α: Αν μια γωνία ενός τριγώνου είναι οξεία
Β: Το άθροισμα των δυο άλλων είναι μεγαλύτερο από 90 μοίρες

αν η υπόθεση Α υποδηλώνει γεγονός που συμβαίνει τότε όλη η πρόταση ισχύει, μόνο αν το συμπέρασμα Β υποδηλώνει γεγονός που συμβαίνει

Γενικά, μέσα στα πλαίσια αυτά, η λογική συνεπαγωγή θεωρείται αληθής σε όλους τους δυνατούς συνδυασμούς εκτός από τον συνδυασμό (αλήθεια --> ψέμα).

ο συνδυασμός ψέμα συνεπάγεται αλήθεια είναι αληθής: δείτε ως παράδειγμα την συνεπαγωγή στον ορισμό του υποσυνόλου

Η λογική ισοδυναμίαδισυνεπαγωγή) συνδέει δυο αποφάνσεις (έστω Α,Β) που δηλώνουν γεγονότα που συνδέονται μεταξύ τους από μια λογική σχέση της μορφής Α αν και μόνο αν Β. Επίσης συνώνυμες εκφράσεις:

Α ισοδυναμεί Β
Α συνεπάγεται Β και αντίστροφα
Α πρέπει και αρκεί Β
Α ικανή και αναγκαία συνθήκη για Β

Γενικά, μέσα στα πλαίσια αυτά, η λογική δισυνεπαγωγή θεωρείται αληθής κάθε φορά που και οι δυο αποφάνσεις είναι αληθείς ή ψευδείς.

δείτε ως παράδειγμα δισυνεπαγωγής τον ορισμό του υποσυνόλου

Σημείωση: Η σχέση του "περιέχεσθαι" στον ορισμό του υποσυνόλου είναι σχέση διάταξης (ή μερικής διάταξης). Η έννοια αυτή συναντάται σε προχωρημένα μαθήματα Πανεπιστημιακής Άλγεβρας.

Γεια σας είμαι ο Δημητρης και παω 1 λυκειου!!
θα ηθελα την βοηθεια σας για το πεδιο ορισμου
πχ
f(x)=ln(x2+3x) (to x2 ειναι χ στο τετραγωνο)

Το Π.Ο. εδώ είναι όλες οι λύσεις της υπολογαρίθμιας ποσότητας που επιτρέπουν στον λογάριθμο να έχει υπόσταση.

εννοω αν μπορειτε να μου την λεισετε σαν υποδειξη

Για να υπάρχει ο λογάριθμος πρέπει το χ^2+3χ>0 και μετά απλά λύνεις την ανίσωση και κάνεις συναλήθευση.

χ^2+3χ>0 => χ(χ+3)>0 =>... :);)

Πρωτη λυκειου και εχεις ηδη φορτωθει με ln;.... Δεν παμε καλα...!

Παντος εγω ακομα δεν τα εχω καταλαβει καλα τα πεδια ορισμου...!

ας βαλω και γω μια..

το ξερω σας θυμιζει κατι.....:p

x=1

( ; )

Ύψωσα στο τετράγωνο και έλυσα την τεταρτοβάθμια :p

Αλλά τι να μου θυμίζει; :p

ας βαλω και γω μια..

το ξερω σας θυμιζει κατι.....:p

Εμένα μου θυμίζει Ευκλείδη Β' Λυκείου 2007-2008.

Ε δεν είναι και δύσκολο να σκεφτείς ότι το 1 είναι λύση. Ε μετά είσαι σίγουρος ότι αν τη λύσεις με κάποιο τρόπο και βγει ένα, είσαι σωστός :p

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back