grotesque_mask
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dalian
Περιβόητο μέλος

Επίσης, κόβουν μονάδες αν στους ομοιόπτωτους γράψουμε μόνο ΚΠ/ΕΠ/παράθεση/επεξήγηση, και όχι ομοιόπτωτος [ή αντίστοιχα ετερόπτωτος αντί για σκέτη λχ γενική κτητική στο....] προσδιορισμός?
In short, θα με βοηθούσατε αν μου λέγατε ποιος είναι ο σωστότερος/πληρέστερος τρόπος συντακτικής αναγνώρισης αυτών των 2 ;_; Ευχαριστώ!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
haroula
Εκκολαπτόμενο μέλος

αν θέλουν πλήρη π.χ σε μια επιρρηματική μετοχή καλό θα ήταν να πεις το είδος, το συντακτικό της ρόλο, αν είναι συνημμένη η απόλυτη και το υποκείμενό της.
σχετικά με τους ομοιόπτωτους και ετερόπτωτους.. θυμάμαι πως μερικές φορές δεν το γράφαμε, αλλά πάλι θα θεωρηθεί πιο ολοκληρωμένο αν πεις για παράδειγμα γενική κτητική ως ετερόπτωτος προσδιορισμός, αναφέρεται στο τάδε...
νομίζω ότι το πιο αναλυτικό θεωρείται και το πιο σωστό.
Dalian
Περιβόητο μέλος

Ααα οκε.βασικά συνήθως ξεκαθαρίζουν αν θέλουν πλήρη συντακτική αναγνώριση.
αν θέλουν πλήρη π.χ σε μια επιρρηματική μετοχή καλό θα ήταν να πεις το είδος, το συντακτικό της ρόλο, αν είναι συνημμένη η απόλυτη και το υποκείμενό της.
σχετικά με τους ομοιόπτωτους και ετερόπτωτους.. θυμάμαι πως μερικές φορές δεν το γράφαμε, αλλά πάλι θα θεωρηθεί πιο ολοκληρωμένο αν πεις για παράδειγμα γενική κτητική ως ετερόπτωτος προσδιορισμός, αναφέρεται στο τάδε...
νομίζω ότι το πιο αναλυτικό θεωρείται και το πιο σωστό.

νικος ρεθυμνο
Διάσημο μέλος

Χριστιάννα ^^
Διάσημο μέλος

Όπως το βλέπω εγώ οφείλουμε να γνωρίζουμε α/β/γ κλίση ουσιαστικών, αλλά οκ, δεν νομίζω να ζητηθεί η ανωμαλία της ανωμαλίας. Σίγουρα σχηματισμό ομαλών παραθετικών καθώς και τα ανώμαλα παραθετικά επιθέτων/επιρρημάτων απέξω. Ε, και μερικές αντωνυμίες δεν βλάπτουν. Εννοείται Αόριστος Β/Παθητικός Αόριστος-Μέλλοντας και μετά προφανώς μερικά από τα βασικά ρήματα (οίδα, φημί, είμι, ειμί). Το λέγω-λέγομαι να το παίζουμε στα δάχτυλα και τον σχηματισμό του παρακειμένου και τέλος τα εις -μι που απ' ό,τι έχω καταλάβει δεν τα ζητάνε, αλλά δε βαριέσαι, ας είμαστε έτοιμοι για όλα.
Σαν μπακάλης τα έγραψα, αλλά είμαι πτώμα για να συνθέσω κείμενο της προκοπής. Ξέχασα τίποτα;
p0p@k!
Νεοφερμένο μέλος

νικος ρεθυμνο
Διάσημο μέλος

p0p@k!
Νεοφερμένο μέλος

isida!!!
Πολύ δραστήριο μέλος

εν όψη των εξετάσεων ...ξέρετε κανένα sos κολπάκι στα αρχαία άγνωστο όπως ...δίπλα σε επί8ετο συγκριτικού βα8μού αν υπάρχει γενική αυτή είναι γενική συκριτική...pleaseeeeeeeeee δώστε μου τα φώτα σας
!!!
mr.thewritikos
Εκκολαπτόμενο μέλος

mr.thewritikos
Εκκολαπτόμενο μέλος

p0p@k!
Νεοφερμένο μέλος

isida!!!
Πολύ δραστήριο μέλος

solonas07
Δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
p0p@k!
Νεοφερμένο μέλος

έχει αρκετές μεταφράσεις από τα κείμενα των αρχαίων συγγραφέων!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
solonas07
Δραστήριο μέλος

Το νοιάζομαι ως μετάφραση του "ποιώ πρόνοιαν" λέτε να παλεύεται;

p0p@k!
Νεοφερμένο μέλος

Dalian
Περιβόητο μέλος

Αχ μακάρι να μην μας πέσει δύσκολο/περίεργο άγνωστο....

p0p@k!
Νεοφερμένο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 36 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.