Φεμινισμός

Griff

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Griff αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Β' γυμνασίου. Έχει γράψει 269 μηνύματα.
Θέλω να καταλάβετε κάτι. Ο λόγος που πολλές γυναίκες καταλήγουν νεκρές είναι γιατί εγκλωβίζονται σε μία χειριστική σχέση. Δεν στέκονται όλες τυχερές όταν εγκαταλείπουν το συντροφό τους.Και δεν το αντιλαμβάνονται όλες πριν κάνουν παιδιά.... Αλήθεια, σε πόσες ειδήσεις για δολοφονιες γυναικών έχεις διαβάσει τη λεζάντα "τη σκότωσε επειδή τυφλώθηκε από το πάθος";

Επίσης , θα διαφωνήσω, το μη σεξιστης σημαίνει απλά ότι δεν αναπαράγεις σεξισμό στην καθημερινότητα σου, όχι ότι κατακρίνεις όποια φαινόμενα βλέπεις γύρω σου.Η πλεοψηφία της κοινωνίας δεν αναγνωρίζει όλα τα φαινόμενα σεξισμού , γι αυτό και δεν κάνει τίποτα. Και γι' αυτό έχουμε φτάσει 2019 κι έχουμε ακόμα στερεότυπα. Μόνο σ' εμένα δηλαδή δε φαίνεται τυχαίο;

Δεκτό και κατανοητό. Πώς μπορεί όμως ο φεμινισμός να βοηθήσει σε αυτό το ζήτημα; Η δολοφονία είναι ήδη κατακριτέα και παράνομη πράξη. Τι παραπάνω μπορεί να γίνει ώστε να αποθαρρύνεις έναν εν δυνάμει δολοφόνο;

Αν δεν αναπαράγεις μια συμπεριφορά συνειδητά, αυτό σημαίνει ότι την απορρίπτεις. Σε αυτά τα ζητήματα δεν υπάρχει ουδετερότητα: ή είσαι σεξιστής ή δεν είσαι.

Ποια είναι αυτά τα φαινόμενα σεξισμού που δεν αναγνωρίζει η κοινωνία;
 

Guest 209912

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Οι γυναίκες και οι άντρες σκέφτονται εκ φύσεως με διαφορετικό τρόπο διότι ακολουθούν εκ φύσεως διαφορετική αναπαραγωγική στρατηγική.

Οι άντρες έχουν τεράστιο αριθμό αναπαραγωγικής ικανότητας που σημαίνει πως η βέλτιστη αναπαραγωγική στρατηγική είναι η πολυγαμία, να έχουν δηλαδή όσο περισσότερες γυναίκες μπορούν να συντηρήσουν.

Οι γυναίκες έχουν μικρό αριθμό αναπαραγωγικής ικανότητας που σημαίνει πως η βέλτιστη αναπαραγωγική στρατηγική είναι η υπεργαμία. Να εξασφαλίσουν δηλαδή το ισχυρότερο αρσενικό έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση στα καλύτερα γονίδια και τους περισσότερους πόρους.

Το συγκεκριμένο σύστημα αναπαραγωγής υπάρχει και σε πολλά άλλα ζώα. Όταν αυτό το σύστημα αφήνεται ελεύθερο οι δύο αυτές αναπαραγωγικές στρατηγικές αλληλοεξυπηρετούνται. Τα αρσενικά ανταγωνίζονται το ένα το άλλο και τα πιο αδύναμα πεθαίνουν, ενώ τα δυνατότερα και ικανότερα αποκτούν πρόσβαση σε πολλά θηλυκά, μεγιστοποιώντας έτσι την αναπαραγωγική τους δυνατότητα. Τα θηλυκά, από την αλληλοεξόντωση των αρσενικών εξασφαλίζουν τα γονίδια αυτών που επιβίωσαν, δηλαδή των ισχυρότερων, μεγιστοποιώντας έτσι την αναπαραγωγική τους δυνατότητα. Εάν το καλοσκεφτούμε, ο καλύτερος τρόπος μια γυναίκα να δημιουργήσει πολλά αντίγραφα των γονιδίων της δεν είναι να κάνει πολλά (10 το πολύ) μέτρια παιδιά, αλλά να βρει ένα δυνατό αρσενικό και να γεννήσει ένα δυνατό αρσενικό το οποίο θα κάνει πάρα πολλά παιδιά διαιωνίζοντας έτσι τα γονίδια της μάνας του.

Αυτή η αναπαραγωγική στρατηγική όταν περάσει μέσα από χιλιάδες χρόνια εξέλιξης διαμορφώνει και τον διαφορετικό τρόπο σκέψης του αρσενικού από το θηλυκό.

Ο τρόπος σκέψης του αρσενικού είναι η αξιοκρατία, ο ανταγωνισμός και η πίστη στην ομάδα, καθώς κάθε αρσενικό που γεννιέται είναι απόγονος κάποιου αρσενικού επιβίωσε της μάχης με τα υπόλοιπα και θα κληθεί και αυτό να παλέψει για να αναπαραχθεί. Έτσι ένα αρσενικό που δεν σκέφτεται αξιοκρατικά και ανταγωνιστικά και μοιράζει τους πόρους και την εύνοια του όχι στα πιο άξια άτομα αλλά με βάση την ισότητα θα χάσει την μάχη απέναντι σε ένα αξιοκρατικό αρσενικό και δεν θα αναπαραχθεί. Καθώς τα αρσενικά σχηματίζουν ομάδες και ιεραρχίες είναι πάρα πολύ σημαντικό να είναι πιστά στην ομάδα, καθώς ένας προδότης δεν θα είναι αποδεκτός από καμία ομάδα που σημαίνει φυσικό και γονιδιακό θάνατο.

Ο τρόπος σκέψης του θηλυκού είναι η ισότητα και η συνεργασία. Οι γυναίκες δεν ανταγωνίζονται μεταξύ τους αφού όλες μπορούν να μοιραστούν το ίδιο αρσενικό (και είναι πολύ καλύτερη επιλογή γι αυτές αυτό από το να ανταγωνίζονται). Έτσι λοιπόν επιλέγουν την καλύτερη γι αυτές τακτική δηλαδή να μοιράσουν ισόποσα τους πόρους τους και να συνεργαστούν. Τα θηλυκά δεν είναι πιστά στην ομάδα, διότι τα θηλυκά πολλές φορές μπορεί να αρπαχθούν δια της βίας από άλλα αρσενικά μιας άλλης ομάδας. Αν ήταν πιστά στην αρχική τους ομάδα δεν θα μπορούσαν να επιβιώσουν στην νέα που θα σήμαινε φυσικό και γονιδιακό θάνατο.

Οι ομάδες είναι πατριαρχικές και όχι μητριαρχικές διότι αφενός τα αρσενικά είναι ισχυρότερα και επιβάλλονται και αφετέρου διότι μια ομάδα στην οποία ηγείται μια γυναίκα λειτουργεί σύμφωνα με τον γυναικείο τρόπο σκέψης, της ισότητας και συνεργασίας ο οποίος πάντα χάνει απέναντι στην ανταγωνιστικότητα και την αξιοκρατία και αργά ή γρήγορα υποδουλώνεται ή εξαφανίζεται, καθώς οι ομάδες ανταγωνίζονται μεταξύ τους για την απόκτηση πόρων. Η πατριαρχία λοιπόν είναι ευεργετική ΙΔΑΙΤΕΡΑ για τα θηλυκά, καθώς τους εξασφαλίζει τα καλύτερα γονίδια και τους περισσότερους πόρους.

Αυτή ήταν η κατάσταση μας για χιλιάδες χρόνια. Ζούσαμε σε ομάδες κυνηγών-τροφοσυλλεκτών το πολύ 150 ατόμων. Fast forward τώρα στην αγροτική επανάσταση, όπου έχουμε το εξής νέο φαινόμενο. Κάποιες περιοχές λόγο της γεωργίας (π.χ. Νείλος) μπορούν πλέον να υποστηρίξουν ένα πολύ μεγάλο συγκεντρωμένο πληθυσμό και υπάρχει μεγάλο στρατηγικό συμφέρον να το κάνουν. Έτσι γεννιούνται οι πρώτες πόλεις και τα βασίλεια γενικότερα. Ο μεγάλος όμως συγκεντρωμένος πληθυσμός και η πολυγαμική φύση της κοινωνίας δεν είναι συμβατά, διότι η πολυγαμία στις πόλεις δημιουργεί ένα τεράστιο πληθυσμό ανδρών που δεν έχουν πρόσβαση σε θηλυκά. Σε μικρές πληθυσμιακές ομάδες αυτός ο αριθμός είναι διαχειρίσιμος αλλά σε μεγάλες όχι. Τα αρσενικά δίχως πρόσβαση σε θηλυκά είναι κινούμενες ωρολογιακές βόμβες και αργά ή γρήγορα θα συσπειρωθούν θα εξεγερθούν και θα ανατρέψουν τα κυρίαρχα αρσενικά κ.ο.κ.

Για να λυθεί το πρόβλημα επιβάλλεται ο θεσμός του γάμου και της μονογαμίας. Τώρα κάθε αρσενικό μπορεί να έχει έστω ένα θηλυκό αρκεί να είναι κοινωνικά παραγωγικό και υπάκουο στα κυρίαρχα αρσενικά. Η μονογαμία βέβαια είναι ένα κοινωνικό κατασκεύασμα και συνεπώς θα χρειαστεί εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια για να αλλάξει τη γενετική φύση του ανθρώπου. Έτσι οι γυναίκες συνεχίσουν να θέλουν τα κυρίαρχα αρσενικά και όχι αυτά με τα οποία είναι παντρεμένες λόγο κοινωνικής προσταγής και συνεχίζουν να επιλέγουν να αναπαραχθούν με αυτά όταν μπορούν.(Βλέπετε τους Ελληνικούς μύθους, όπου ο Δίας μεταμφιέζεται σαν σύζυγος και κάνει σεξ με τη γυναίκα) Φυσικά κάτι τέτοιο προκαλεί το θυμό των αρσενικών και ξανά την κοινωνική κατάρρευση οπότε η γυναικεία σεξουαλικότητα πρέπει να αρχίσει να γίνεται ταμπού και να περιοριστεί κοινωνικά.
Αυτός είναι και ο λόγος που τα αρσενικά αντιδρούν πολύ εντονότερα και βιαιότερα στο κέρατο από τα θηλυκά, καθώς τα αρσενικά δεν έχουν τρόπο να ξέρουν αν τα παιδιά είναι πραγματικά δικά τους, που σημαίνει πως αν η γυναίκα τους τους απατά μπορεί να βρεθούν σε γονιδιακό θάνατο. Τα θηλυκά από την άλλη δεν αντιδρούν τόσο έντονα στο κέρατο καθώς ουσιαστικά δεν τους επηρεάζει πέρα από την περίπτωση που το αρσενικό τους, δίνει τους πόρους του αποκλειστικά στο άλλο θηλυκό
(Το παλιό ρητό των γυναικών "Ας κάνει ότι θέλει αρκεί να κοιμάται σπίτι", δηλαδή ας κάνει ότι θέλει αρκεί να εξασφαλίζει αρκετούς πόρους στους γονιδιακούς μου απόγονους). Τα αρσενικά αρχίζουν επίσης να επιβάλλουν σοβαρές ποινές σε γυναίκες που απατάνε (θάνατος, εξορίες, λιθοβολισμοί κ.ο.κ) και το κοινωνικό σύστημα ισορροπεί καθώς τα κατώτερα αρσενικά καθησυχάζονται.

Σε αυτές τις κοινωνίες όπου οι άντρες αναπαράγονται μονογαμικά και όχι πολυγαμικά οι γυναίκες έχουν λιγότερες επιλογές καθώς δεν μπορούν πλέον να μοιρασθούν το ίδιο αρσενικό και συνεπώς αρχίζουν και αυτές να ανταγωνίζονται. Οι ανύπαντρες προσπαθούν να κλέψουν τους άντρες των παντρεμένων, οι παντρεμένες αμύνονται μέσω του κοινωνικού αποκλεισμού και έτσι η μία γυναίκα περιφρουρεί την άλλη υπό την απειλή του κοινωνικού εξοστρακισμού. Οι γυναίκες είναι εξαρτημένες από τους άντρες καθώς μια γυναίκα χωρίς άντρα δεν μπορεί να εξασφαλίσει πόρους για τα παιδιά της και είναι και εντελώς απροστάτευτη απέναντι σε απειλές εντός της κοινωνίας (αρπακτικούς άντρες π.χ.). Οι άντρες θέλουν γυναίκες παρθένες για να ελαχιστοποιήσουν την πιθανότητα του κέρατου, οπότε η σεξουαλική αγνότητα είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο της γυναίκας σε αυτές τοις κοινωνίες αφού χωρίς αυτό δεν μπορούν να παντρευτούν και είναι ουσιαστικά καταδικασμένες. Η συζυγική πίστη της γυναίκας αρχίζει να εκθειάζεται κοινωνικά καθώς η απιστία φέρει βαρύτατες συνέπειες αλλά οι γυναίκες παρόλα αυτά συνεχίζουν να έχουν χαμηλή πίστη στην ομάδα λόγο εξέλιξης.

Τα χρόνια περνάνε η τεχνολογία εξελίσσεται και αρχίζουν να δημιουργούνται τα πρώτα δημοκρατικά πολιτεύματα προς το τέλος του μεσαίωνα, τα οποία είναι προφανώς πατριαρχικά, η ψήφος έχει πολύ συγκεκριμένες απαιτήσεις. (Άντρας, στρατεύσιμος, περιουσιακή κατάσταση κτλ). Αυτό γίνεται έτσι ώστε τα αρσενικά της κάθε ομάδας να περιφρουρήσουν την ακεραιότητα της ομάδας από ξένα αρσενικά. Στην Ευρώπη ιδιαίτερα από τον πρώιμο μεσαίωνα και μετά γίνεται πολύ έντονο το φαινόμενο της εξόντωσης όλων των ατόμων με παραβατική συμπεριφορά (Κρεμάγαμε το 1% του πληθυσμού κάθε χρόνο σε κάποιες περιόδους) το οποίο με τα χρόνια δημιουργεί μια ευγενική τάση στον πληθυσμό καθώς εξαλείφονται γονιδιακά πάρα πολλά άτομα με μη κοινωνικά αποδεκτές συμπεριφορές (κλέφτες, βιαστές, δολοφόνοι) και ως αποτέλεσμα το σύνολο του πληθυσμού γίνεται πιο κοινωνικά υπάκουο και ανεκτικό.

Φτάνουμε στον 20ο αιώνα όπου έχουμε μια πολύ σημαντική εξέλιξη, τους δυο μεγάλους πολέμους, στους οποίος πολεμά και σκοτώνεται ένας τεράστιος αριθμός ανδρών (χάθηκε μια ολόκληρη γενιά σε κάθε πόλεμο) που σημαίνει ότι ο μόνος τρόπος να λειτουργήσει η κοινωνία είναι οι γυναίκες να εισαχθούν στην εργασία. (Οι περισσότερες δουλειές κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου γινόταν από γυναίκες "Έχεις κάνει ποτέ συγκόλληση Ρόουζ? Θα μάθεις μην ανησυχείς είναι σαν το σιδέρωμα"). Η εισαγωγή των γυναικών στην εργασία δημιουργεί οικονομική άνθηση οπότε και ενθαρρύνεται πολιτικά (more workers, more taxes). Φυσικά η πρόσβαση των γυναικών στην εργασία σημαίνει πως πλέον είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό ανεξάρτητες από τους άντρες αλλά παρόλα αυτά οι κοινωνικοί μηχανισμοί των περασμένων αιώνων συνεχίζουν να υπάρχουν. Καθώς οι γυναίκες αποκτούν περισσότερη οικονομική δύναμη αναπόφευκτα αποκτούν και περισσότερη κοινωνική δύναμη και σιγά σιγά αρχίζουν να εκφράζουν τον τρόπο σκέψης τους (ισότητα και συνεργασία) πολιτικά. Δημιουργείται το κίνημα του φεμινισμού και όλα τα συναφή κινήματα και οι γυναίκες (και γενικότερα όλοι οι άντρες) αποκτούν το δικαίωμα της ψήφου που σημαίνει πως πλέον έχουν ουσιαστική εξουσία και μπορούν να υποστηρίξουν αλλαγές στην νομοθεσία. Οι γυναίκες όπως και οι άντρες ψηφίζουν σύμφωνα με το δικό τους τρόπο σκέψης. Συνεπώς οι γυναίκες σχεδόν πάντα ψηφίζουν υπέρ της ισότητας και συνεργασίας. Όπου λοιπόν ψηφίζουν οι γυναίκες βλέπουμε κοινωνίες που συνεχώς τείνουν προς τα εκεί. Βλέπουμε κοινωνικά επιδόματα προς όλους ανεξαρτήτως ικανοτήτων, πολιτικές ανοιχτές σε κάθε είδος ατόμων κ.ο.κ. Έτσι με την πάροδο των χρόνων αρχίζει να αναπτύσσεται μια νέα κοινωνική τάση, η σεξουαλική απελευθέρωση της γυναίκας. Οι γυναίκες καθώς πλέον δεν εξαρτώνται καθόλου οικονομικά από τους άντρες και οι παλαιότεροι κοινωνικοί μηχανισμοί έχουν εξασθενήσει μπορούν να ακολουθήσουν ξανά την φυσική τους αναπαραγωγική στρατηγική, δηλαδή να αναζητούν τα καλύτερα δυνατά αρσενικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνεται ξανά ο ανταγωνισμός μεταξύ των ανδρών και να επανέρχονται και αυτοί στην φυσική στρατηγική της πολυγαμίας. Ως εκ τούτου βλέπουμε την αύξηση του φαινομένου του θεσμού των μονογωνεικών οικογενειών δηλαδή γυναίκες παρατημένες να μεγαλώνουν τα παιδιά με τα λεφτά του κράτους, καθώς οι άντρες αρνούνται να δεσμευτούν ακολουθώντας την πολυγαμική στρατηγική τους και ελλείψει των περασμένων κοινωνικών μηχανισμών και πολλά άλλα τέτοια φαινόμενα.

Η πολυγαμία φυσικά σημαίνει και ανταγωνισμός και ανταγωνισμός σημαίνει χαμένοι και νικητές. Αυτό δημιουργεί ξανά όπως παλιά ένα μεγάλο αριθμό κατώτερων αρσενικών χωρίς πρόσβαση σε θηλυκά τα οποία είναι κινούμενες ωρολογιακές βόμβες. Κάποιοι από αυτούς αποτραβιούνται εντελώς από την κοινωνική παραγωγή και ζουν την ζωή τους εντελώς φιληδονικά καθώς η κοινωνία δεν μπορεί να τους προσφέρει και κάτι καλύτερο, ενώ κάποιοι άλλοι συσπειρώνονται αποκτούν παραβατική και αρπακτική συμπεριφορά και διαλύουν την κοινωνική ισορροπία γενικότερα.

Καθώς επίσης οι γυναίκες έχουν πολιτική εξουσία μέσο της ψήφου το πολίτευμα αναμφίβολα από πατριαρχικό αρχίζει να αποκτά όλο και εντονότερη μητριαρχική ροπή. Δηλαδή από την αξιοκρατία και τον ανταγωνισμό περνάμε στην ισότητα και την συνεργασία. Αυτό έχει δυο σημαντικά κοινωνικά μειονεκτήματα. Πρώτον η κοινωνία γίνεται ανεκτική σε άτομα που δεν συμμερίζονται την ίδια κοινωνική κουλτούρα και καθώς αυτά τα άτομα αποκτούν πόρους μέσο του συστήματος της αναδιανομής (ισότητα) αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται, όπως πολλαπλασιάζονται και τα μη παραγωγικά άτομα ελλείψει της αξιοκρατίας. Δεύτερον η μητριαρχική κοινωνία όπως έγραψα στην αρχή είναι ευάλωτη απέναντι στον ανταγωνισμό μιας πατριαρχικής κοινωνίας οπότε αργά ή γρήγορα υποδουλώνεται ή εξαφανίζεται.
 
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:

orange crush

Δραστήριο μέλος

Η orange crush αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Φινλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 518 μηνύματα.
Εξ' αρχής, όμως, τον κρίνω περιττό ως ΚΙΝΗΜΑ λίγων με τη σημερινή, αλλά και την παλιά μορφή (αφού οι διεκδικήσεις της παλιάς μορφής επιτεύχθηκαν).
...γιατί να είναι κίνημα λίγων όμως; επειδή έχουν μείνει λίγοι "αμόρφωτοι" ; και γιατί να μη βλέπουν οι άνδρες τον εαυτό τους μέσα σ αυτό το κίνημα; για εμένα το κίνημα δε θα έχει πλήρη επιτυχία αν δεν εξαλειφθεί και το τελευταίο στερεότυπο.
 

archaios19

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Βαγγέλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών και Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ. Έχει γράψει 947 μηνύματα.
...γιατί να είναι κίνημα λίγων όμως; επειδή έχουν μείνει λίγοι "αμόρφωτοι" ; και γιατί να μη βλέπουν οι άνδρες τον εαυτό τους μέσα σ αυτό το κίνημα; για εμένα το κίνημα δε θα έχει πλήρη επιτυχία αν δεν εξαλειφθεί και το τελευταίο στερεότυπο.


Θεωρώ πως είναι κίνημα ''λίγων'', γιατί λίγοι είναι εκείνοι που πιστεύουν ακόμη πως η ισότητα σε μείζονα ζητήματα (σε αυτά αφορούν τα σύγχρονα φεμινιστικά κινήματα) δεν έχει εδραιωθεί.
 

Guest 451212

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Αυτό ακριβώς εννοώ. Χάρη σε προηγούμενους και τωρινούς αγώνες, έχει εδραιωθεί στο μυαλό των περισσότερων (ειδικά στις νέες γενιές) ότι η ισότητα των φύλων είναι αυτονόητη και αδιαπραγμάτευτη.

Αυτές οι ανισότητες, στην πράξη, ποιες είναι; Γιατί πριν από λίγο συμφωνήσαμε ότι με τα μέτρα που λαμβάνει το κράτος για να εξισορροπήσε τις ανισότητες αυτές λειτουργεί εις βάρος των ανδρών.

Μην τρέχεις. Ποτέ δεν είπα ότι σκοπός του κάθε κινήματος είναι να αλλάξει μόνο τις απόψεις των πολιτών. Αυτός είναι ένας σκοπός από τους πολλούς. Στην περίπτωση του φεμινισμού, αυτός προβάλλεται ως κίνημα που στοχεύει στην ανατροπή όλων των διακρίσεων που αφορούν οποιοδήποτε φύλο, νομικές και συνειδησιακές. Με δεδομένο ότι οι περισσότεροι ήδη απορρίπτουμε αυτές τις συνειδησιακές διακρίσεις είτε εντελώς είτε σε πολύ μεγάλο βαθμό, ο φεμινισμός πρέπει να επικεντρωθεί στην αλλαγή των σχετικών νόμων και των θεσμών. Η προσπάθειά του να πείσει τους σεξιστές να μην είναι σεξιστές είναι ανώφελη, καθώς αυτοί δεν μπορούν να πειστούν με τη λογική.

Σχετικά με το περιβάλλον, τέλος, αν και βγαίνουμε εκτός θέματος, θα συμφωνήσω.
Επομένως συμφωνείς ότι είναι απαραίτητη ενεργή ύπαρξη του φεμινιστικου κινήματος (τωρινοι αγώνες). Το εις βάρος των ανδρών από πού προκύπτει; Ή προστασία της μητρότητας με ειδική άδεια από την εργασία θεωρείται επιβαρυντικό μέτρο για τους άνδρες; Κοινωνικά δικαιώματα και προστασία από Διακρίσεις δεν γίνονται εις βάρος των ανδρών.

Άρα για να καταλάβω συμφωνείς να υπάρχει το φεμινιστικό κίνημα με βάση τα λεγόμενα σου, ώστε να προσπαθεί να βελτιώνει το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο; Το φεμινιστικό κίνημα και όπως κάθε κίνημα ξανά λέω δεν είναι να αλλάξει μόνο την νομοθεσία αλλά και την κοινωνία. Δεν είναι μόνο ο σεξιστής στην κοινωνία, είναι ο ανίδεος και ο απαθής. Ακόμα και αυτός που ας τον πούμε κάνει ορισμένες φορές διάκριση προς κάποια γυναίκα μπορεί να αλλάξει, ήτοι δεν είναι όλοι ταγμένοι. Και εγώ είμαι υπέρ του περιβαλλοντικού κινήματος, αλλά δεν καταφέρνω παντού να κάνω ανακύκλωση.

Στην Κοινωνιολογία πρώτο έτος θυμάμαι είχαμε μάθει ότι υπάρχει η πιθανότητα κάποιος να προχωρήσει σε ρατσιστική πράξη χωρίς να το επιθυμεί. Αυτό συμβαίνει γιατί επηρεάστηκε από εξωτερικούς παράγοντες, που ναι μεν δεν σχημάτισε ρατσιστική προσωπικότητα αλλά τον οδήγησαν να αντιδράσει ρατσιστικά σε μια συγκεκριμένη περίπτωση, χωρίς να το επιδιώκει. Κλασικό παράδειγμα στερεότυπο με τις ξανθιές, ναι όλοι το ξέρουμε ότι δεν υφίσταται, αλλά εύκολα κάποιος αβίαστα μπορεί να συμπεριφερθει διαφορετικά. Το ποιντ μου είναι ότι ακόμα και αυτοί που λένε ότι πρέπει να συμπεριφοραμαστε με ίσο τρόπο προς τις γυναίκες, λόγω είτε πραγματικής παιδείας μέσω σχολείου ή οικογένειας είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο να προχωρήσουν σε κάποια φυλετικά διάκριση.
 

orange crush

Δραστήριο μέλος

Η orange crush αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Φινλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 518 μηνύματα.
Δεκτό και κατανοητό. Πώς μπορεί όμως ο φεμινισμός να βοηθήσει σε αυτό το ζήτημα; Η δολοφονία είναι ήδη κατακριτέα και παράνομη πράξη. Τι παραπάνω μπορεί να γίνει ώστε να αποθαρρύνεις έναν εν δυνάμει δολοφόνο;

Αν δεν αναπαράγεις μια συμπεριφορά συνειδητά, αυτό σημαίνει ότι την απορρίπτεις. Σε αυτά τα ζητήματα δεν υπάρχει ουδετερότητα: ή είσαι σεξιστής ή δεν είσαι.

Ποια είναι αυτά τα φαινόμενα σεξισμού που δεν αναγνωρίζει η κοινωνία;
Ο φεμινισμός προσπαθεί να καταπολεμήσει τη λογική που έχει ο εν δυνάμη δολοφόνος (π.χ. ότι έχει εξουσία πάνω στη γυναίκα ως σωματικά πιο δυνατός και την κάνει ο,τι θέλει) και δέχομαι ότι λειτουργεί σε συνδυασμό με τη μόρφωση. και γι' αυτό μιλάω γιθα εξάλειψη στερεοτύπων και την "φώτιση" όλων των σεξιστικών περιστατικών

..μια συμπεριφορά την απορρίπτεις μόνο όταν κατακρίνεις ευθέως αυτόν που την κάνει. Υπάρχει ουδετερότητα και μια χαρά όπως φαίνεται..

Μόνος σου δεν είπες και για την επιμέλεια των παιδιών; Είδες την κοινωνία να κατακρίνει ως σεξιστικό που αυτόματα την παίρνουν γυναίκες; Αντιθέτως όλοι σπεύδουν να πουν για το ρόλο της μητέρας και να απαξιώσουν το ρόλο του πατέρα. Κι εδώ φτάνουμε στους ρόλους. Θεωρείς ότι δεν αποδίδονται συγκεκριμένοι ρόλοι με βάση κάποια στερεοτυπικά χαρακτηριστικά στις μέρες μας; Αυτό δε δημιουργεί φαινόμενα σεξισμού;

Θεωρώ πως είναι κίνημα ''λίγων'', γιατί λίγοι είναι εκείνοι που πιστεύουν ακόμη πως η ισότητα σε μείζονα ζητήματα (σε αυτά αφορούν τα σύγχρονα φεμινιστικά κινήματα) δεν έχει εδραιωθεί.

αυτό δεν "αχρηστεύει" το κίνημα. Απλά μπορεί να το κάνει να αναθεωρήσει τους στόχους του και να "μετρήσει" τι έχει καταφέρει και τι άλλο μπορεί να καταφέρει.
 

archaios19

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Βαγγέλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών και Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ. Έχει γράψει 947 μηνύματα.
Αρχική Δημοσίευση από Orange_Crush;4484943):
αυτό δεν "αχρηστεύει" το κίνημα. Απλά μπορεί να το κάνει να αναθεωρήσει τους στόχους του και να "μετρήσει" τι έχει καταφέρει και τι άλλο μπορεί να καταφέρει.
Για όλους τους λόγους, λοιπόν, που έχουν αναφερθεί κατά της χρησιμότητας του κινήματος (τονίζω ως κινήματος με τις γιγαντιαίες διαστάσεις και τις απόπειρες κοινωνικής ρήξης), θεωρώ πως μία ''ενδοσκόπηση'' των θιασωτών του θα οδηγήσει στα εξής συμπεράσματα:

  1. Τα όσα έχει καταφέρει το κίνημα είναι αξιοσημείωτα και αποτελούν ορόσημο για την νομική (πρωτίστως), αλλά και την κοινωνική ισότητα των δύο φύλων σε μείζονα δικαιώματα, όπως η εργασία, η εκπαίδευση, ο ελεύθερος χρόνος (2η γενιά ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ), αλλά και η εκπροσώπηση στη βουλή, η κατάθεση πολιτικής ψήφου, η ισονομία (πολιτικά και ατομικά δικαιώματα της 1ης γενιάς ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ).

  2. Τα εναπομείναντα δείγματα και φαινόμενα σεξισμού των γυναικών είναι μεμονωμένα περιστατικά που απορρέουν από έλλειψη παιδείας ορισμένων ατόμων. Αυτά τα περιστατικά αμβλύνονται όταν μία κοινωνία παρέχει ανθρωπιστική παιδεία και με την προϋπόθεση ότι ο κάθε πολίτης αναλαμβάνει ατομικά να την εφαρμόζει έμπρακτα. Η μαζική και συχνά εριστική κινητοποίηση των φεμινιστριών είναι αναποτελεσματική για ζητήματα ήσσονος εμβέλειας και, ενδεχομένως, οδηγούν στα αντίθετα αποτελέσματα.

  3. Η ιδέα, λοιπόν, της ισότητας των δύο φύλων είναι απαραίτητη για τις καθημερινές συναναστροφές και δείγμα παιδείας και συνείδησης. Καθώς, όμως, σε ευρύτερο κοινωνικό επίπεδο έχει κατοχυρωθεί, η παρουσία του φεμινιστικού κινήματος είναι περιττή. Το μόνο που χρειάζεται είναι η ατομική ευθύνη και η καλλιέργεια, όχι εντάσεις, διαξιφισμοί ακόμη και επιπλέον χρήματα για τους σκοπούς του φεμινισμού (φυλλάδια κλπ).



Τα παραπάνω αποτελούν και τη σύνοψη της επιχειρηματολογίας μου κατά της χρησιμότητας του φεμινιστκού κινήματος.
 

orange crush

Δραστήριο μέλος

Η orange crush αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Φινλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 518 μηνύματα.
Για όλους τους λόγους, λοιπόν, που έχουν αναφερθεί κατά της χρησιμότητας του κινήματος (τονίζω ως κινήματος με τις γιγαντιαίες διαστάσεις και τις απόπειρες κοινωνικής ρήξης), θεωρώ πως μία ''ενδοσκόπηση'' των θιασωτών του θα οδηγήσει στα εξής συμπεράσματα:

  1. Τα όσα έχει καταφέρει το κίνημα είναι αξιοσημείωτα και αποτελούν ορόσημο για την νομική (πρωτίστως), αλλά και την κοινωνική ισότητα των δύο φύλων σε μείζονα δικαιώματα, όπως η εργασία, η εκπαίδευση, ο ελεύθερος χρόνος (2η γενιά ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ), αλλά και η εκπροσώπηση στη βουλή, η κατάθεση πολιτικής ψήφου, η ισονομία (πολιτικά και ατομικά δικαιώματα της 1ης γενιάς ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ).

  2. Τα εναπομείναντα δείγματα και φαινόμενα σεξισμού των γυναικών είναι μεμονωμένα περιστατικά που απορρέουν από έλλειψη παιδείας ορισμένων ατόμων. Αυτά τα περιστατικά αμβλύνονται όταν μία κοινωνία παρέχει ανθρωπιστική παιδεία και με την προϋπόθεση ότι ο κάθε πολίτης αναλαμβάνει ατομικά να την εφαρμόζει έμπρακτα. Η μαζική και συχνά εριστική κινητοποίηση των φεμινιστριών είναι αναποτελεσματική για ζητήματα ήσσονος εμβέλειας και, ενδεχομένως, οδηγούν στα αντίθετα αποτελέσματα.

  3. Η ιδέα, λοιπόν, της ισότητας των δύο φύλων είναι απαραίτητη για τις καθημερινές συναναστροφές και δείγμα παιδείας και συνείδησης. Καθώς, όμως, σε ευρύτερο κοινωνικό επίπεδο έχει κατοχυρωθεί, η παρουσία του φεμινιστικού κινήματος είναι περιττή. Το μόνο που χρειάζεται είναι η ατομική ευθύνη και η καλλιέργεια, όχι εντάσεις, διαξιφισμοί ακόμη και επιπλέον χρήματα για τους σκοπούς του φεμινισμού (φυλλάδια κλπ).



Τα παραπάνω αποτελούν και τη σύνοψη της επιχειρηματολογίας μου κατά της χρησιμότητας του φεμινιστκού κινήματος.
Καταλαβαίνω ότι ο διαλογος μας έφτασε σ' ένα τέλμα. Δε χρειάζεται να απαντήσω γιατί θα πω τα ίδια με πιο πάνω. Έχουμε διαφορετική αντίληψη του θέματος. Κατανοητό.
 

archaios19

Πολύ δραστήριο μέλος

Ο Βαγγέλης αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι 22 ετών και Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας ΑΠΘ. Έχει γράψει 947 μηνύματα.
Καταλαβαίνω ότι ο διαλογος μας έφτασε σ' ένα τέλμα. Δε χρειάζεται να απαντήσω γιατί θα πω τα ίδια με πιο πάνω. Έχουμε διαφορετική αντίληψη του θέματος. Κατανοητό.


Συμφωνώ ότι η συζήτηση οδηγήθηκε σε τέλμα. Ωστόσο, θεωρώ ότι ο διάλογος μας ήταν εποικοδομητικός και ήταν τιμή μου που συμμετείχα σε αυτή την αντιλογία.
 

Griff

Εκκολαπτόμενο μέλος

Ο Griff αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μαθητής Β' γυμνασίου. Έχει γράψει 269 μηνύματα.
Επομένως συμφωνείς ότι είναι απαραίτητη ενεργή ύπαρξη του φεμινιστικου κινήματος (τωρινοι αγώνες). Το εις βάρος των ανδρών από πού προκύπτει; Ή προστασία της μητρότητας με ειδική άδεια από την εργασία θεωρείται επιβαρυντικό μέτρο για τους άνδρες; Κοινωνικά δικαιώματα και προστασία από Διακρίσεις δεν γίνονται εις βάρος των ανδρών.

Άρα για να καταλάβω συμφωνείς να υπάρχει το φεμινιστικό κίνημα με βάση τα λεγόμενα σου, ώστε να προσπαθεί να βελτιώνει το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο; Το φεμινιστικό κίνημα και όπως κάθε κίνημα ξανά λέω δεν είναι να αλλάξει μόνο την νομοθεσία αλλά και την κοινωνία. Δεν είναι μόνο ο σεξιστής στην κοινωνία, είναι ο ανίδεος και ο απαθής. Ακόμα και αυτός που ας τον πούμε κάνει ορισμένες φορές διάκριση προς κάποια γυναίκα μπορεί να αλλάξει, ήτοι δεν είναι όλοι ταγμένοι. Και εγώ είμαι υπέρ του περιβαλλοντικού κινήματος, αλλά δεν καταφέρνω παντού να κάνω ανακύκλωση.

Στην Κοινωνιολογία πρώτο έτος θυμάμαι είχαμε μάθει ότι υπάρχει η πιθανότητα κάποιος να προχωρήσει σε ρατσιστική πράξη χωρίς να το επιθυμεί. Αυτό συμβαίνει γιατί επηρεάστηκε από εξωτερικούς παράγοντες, που ναι μεν δεν σχημάτισε ρατσιστική προσωπικότητα αλλά τον οδήγησαν να αντιδράσει ρατσιστικά σε μια συγκεκριμένη περίπτωση, χωρίς να το επιδιώκει. Κλασικό παράδειγμα στερεότυπο με τις ξανθιές, ναι όλοι το ξέρουμε ότι δεν υφίσταται, αλλά εύκολα κάποιος αβίαστα μπορεί να συμπεριφερθει διαφορετικά. Το ποιντ μου είναι ότι ακόμα και αυτοί που λένε ότι πρέπει να συμπεριφοραμαστε με ίσο τρόπο προς τις γυναίκες, λόγω είτε πραγματικής παιδείας μέσω σχολείου ή οικογένειας είτε για οποιοδήποτε άλλο λόγο να προχωρήσουν σε κάποια φυλετικά διάκριση.

Σύμφωνα με την αρχική μου αντίληψη για το φεμινιστικό κίνημα, ο φεμινισμός αφορούσε αποκλειστικά και μόνο τα γυναικεία δικαιώματα και την καταπολέμηση της άνισης μεταχείρισης του γυναικείου φύλου, για αυτό και διατύπωσα την αρχική μου ερώτηση σε αυτό το θέμα. Από τις απαντήσεις, όμως, που ακολούθησαν, διαπίστωσα ότι ο φεμινισμός είναι ένα ευρύτερο κίνημα που αφορά την καταπολέμηση των ανισοτήτων των φύλων από και προς οποιαδήποτε κατεύθυνση. Ανισότητες τέτοιες εξακολουθούν να υπάρχουν, άρα ναι, συμφωνώ ότι αυτό το κίνημα είναι απαραίτητο αν έχει αυτόν τον στόχο.

Το εις βάρος των ανδρών πήγαινε στο ζήτημα της επιμέλειας των παιδιών. Σε ένα διαζύγιο, τις περισσότερες φορές η γυναίκα θα αναλάβει την επιμέλεια των παιδιών επειδή θεωρείται, ως γυναίκα, καλύτερος γονέας. Επομένως ο νόμος εδώ, προσπαθώντας να αντισταθμίσει μια ανισότητα, γέρνει τον ζυγό προς την αντίθετη κατεύθυνση δημιουργώντας μια άλλη.

Συμφωνώ στην ύπαρξη του φεμινιστικού κινήματος όταν γίνεται ένας συγκεκριμένος αγώνας, με σαφείς στόχους και προσανατολισμό. Όπως, όμως, υπάρχει και η θετική όψη του φεμινισμού, αυτή που αναφέραμε και που εννοείς, αντίστοιχα υπάρχει και η τοξική, η οποία κατηγορεί ολόκληρη την κοινωνία για κάτι που δεν ευθύνεται. Ναι, υπάρχουν σεξιστές (από τους λιγότερο, τους απαθείς, στους ταγμένους), αλλά δεν μπορείς να πείσεις τους τελευταίους να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους. Για να πείσεις, πρέπει το κοινό σου να λειτουργεί λογικά. Αυτοί, προφανώς, δεν λειτουργούν έτσι. Οι δε απαθείς μπορούν να πειστούν μέσω του διαλόγου . Δεν χρειάζεται επανάσταση.

Οπότε φυσικά και είμαι υπέρ του φεμινισμού, όταν εκδηλώνεται στοχευμένα.

Ο φεμινισμός προσπαθεί να καταπολεμήσει τη λογική που έχει ο εν δυνάμη δολοφόνος (π.χ. ότι έχει εξουσία πάνω στη γυναίκα ως σωματικά πιο δυνατός και την κάνει ο,τι θέλει) και δέχομαι ότι λειτουργεί σε συνδυασμό με τη μόρφωση. και γι' αυτό μιλάω γιθα εξάλειψη στερεοτύπων και την "φώτιση" όλων των σεξιστικών περιστατικών

..μια συμπεριφορά την απορρίπτεις μόνο όταν κατακρίνεις ευθέως αυτόν που την κάνει. Υπάρχει ουδετερότητα και μια χαρά όπως φαίνεται..

Μόνος σου δεν είπες και για την επιμέλεια των παιδιών; Είδες την κοινωνία να κατακρίνει ως σεξιστικό που αυτόματα την παίρνουν γυναίκες; Αντιθέτως όλοι σπεύδουν να πουν για το ρόλο της μητέρας και να απαξιώσουν το ρόλο του πατέρα. Κι εδώ φτάνουμε στους ρόλους. Θεωρείς ότι δεν αποδίδονται συγκεκριμένοι ρόλοι με βάση κάποια στερεοτυπικά χαρακτηριστικά στις μέρες μας; Αυτό δε δημιουργεί φαινόμενα σεξισμού;

Ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις στις οποίες μια δολοφονία έχει λογική βάση. Ο μέσος εν δυνάμει δολοφόνος λειτουργεί με βάση τα συναισθήματά του, άρα δεν μπορείς να τον πείσεις να μην σκοτώσει. Για να φτάσει στο σημείο να σκοτώσει, είναι προφανές ότι η παιδεία που δεν έλαβε απέτυχε, η λογική υποτάχθηκε στο συναίσθημα και ότι ουσιαστικά δεν μιλάμε πλέον για άνθρωπο αλλά για θηρίο. Ο μόνος λοιπόν τρόπος να βοηθήσει ο φεμινισμός στην αποτροπή μιας τέτοιας πράξης είναι να λειτουργήσει επικουρικά στην παιδεία, και μάλιστα σε νεαρή ηλικία.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν υπάρχει ουδετερότητα σε τέτοια ζητήματα. Είτε είσαι, είτε δεν είσαι. Βέβαια, αν είσαι, υπάρχει μια κλιμάκωση στο πόσο είσαι. Αν είσαι λίγο, μπορείς να αναθεωρήσεις με τον διάλογο. Αν είσαι πολύ, δεν μπορείς.

Για το τελευταίο κομμάτι, έχεις δίκιο και θα συμφωνήσω μαζί σου.
 

Galaxy

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Galaxy αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Βιολογίας ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 355 μηνύματα.
What?Από την στιγμή που υπάρχει νομική ισότητα δεν υπάρχει λόγος ύπαρξης του κινήματος.


What? Μπορειτε να λετε οσο θελετε για τη νομικη ισοτητα, αλλα οταν υπαρχει ακομα victim blaming και καθημερινη παρενοχληση εις βαρος των γυναικων, δεν μπορουμε να μιλαμε για πραγματικη ισοτητα.
Ειναι πολυ λογικο να υπαρχει το κινημα ( το σωστο κινημα, δεν μιλαμε τωρα για τις ακροτητες και τους μισανδρισμους) οταν εγω φοβαμαι να γυρισω σπιτι στις 12 το βραδυ. Και πες οτι συμβαινει κατι μαζι μου ή μου λεει ενας αντρας κατι στον δρομο. Ξερεις ποια θα ειναι η ερωτηση που θα μου κανουν πρωτη οταν το διηθηγω αυτο? "Τι φοραγες?". Δηλαδη αν φοραγα σορτσακι,τοτε ο αλλος δικαιολογειται να μου κανει catcalling ή να μου πιασει το μπουτι χωρις να το επιτρεψω.
Αμα θελετε να μιλαμε για πραγματικη ισοτητα, τοτε οπως κυκλοφορειτε εσεις χωρις μπλουζα ετσι θα επρεπε κι εμεις :P γιατι δεν το κανουμε? Γιατι δεν θεωρειται πρεπον. Γιατι εμεις, ως γνωστον, ειμαστε μονο σεξουαλικα οντα, και θα την βρισκετε αν κυκλοφορουμε ετσι. Βεβαια, αν αρχιζαμε να το κανουμε, με το περασμα των χρωνων θα ταν νορμαλ, τωρα που το σκεφτομαι :hmm:
Τελος παντων, να μην μιλησω για τις γυναικοκτονιες που γινονται στις δυτικες χωρες, ετσι? Επειδη μαλλον δεν ξερετε, πολλες γυναικες σκοτωνονται επειδη πηγαν με αλλον αντρα, ή επειδη χωρισαν τον αντρα τους ή επειδη προχωρησαν τη ζωη στους τελος παντων. Και καποιος "καθως πρεπει" πληγωμενος συζυγος/γκομενος δεν αντεξε τον πονο και να,την σκοτωσε την κ*ρχια, το αξιζε. Σωστα?
Ας πω και το αλλο που προσωπικα με ενοχλει πολυ. Ενδιαφερεστε (παντα βεβαια υπαρχουν εξαιρεσεις) να ικανοποιησετε μονο τον εαυτουλη σας :cry_x:Απο το υπεροχο πορνογραφικο υλικο που πλασαρουν τα σαιτς, σας εχει μπει στο μυαλουδακι οτι εμεις ειμαστε υποχρεωμενες να σας ικανοποιησουμε λες και εμεις δεν ειμαστε ανθρωποι, δεν εχουμε κι εμεις αναγκη απο ικανοποιηση. Ισοτητα και στο σεξ παιδια :D

Δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχει να πετάτε παντού την καραμέλα της νομικής ισότητας που έχει κατοχυρωθεί.
Θέλετε να μου πείτε ότι δεν έχει σημασία που βιάζουν μία κοπέλα και όλοι λένε "τα ήθελε και τα έπαθε , ας μην προκαλούσε", ή που απολύουν μια γυναίκα όταν μένει έγκυος (ενώ αν δε μείνει της λένε τι σόι γυναίκα είσαι εσύ που δε θες να γίνεις μάνα) , ή που το 95% των πατεράδων μετά από ένα διαζύγιο δεν έχουν την επιμέλεια των παιδιών γιατί "είναι άνδρες και δεν ξέρουν από αυτά" , ή που γονική άδεια παίρνουν μόνο οι μητέρες γιατί "το μωρό χρειάζεται μόνο την μάνα στα πρώτα στάδια της ζωής του", ή που αν κάποια γυναίκα δεν το έχει με το νοικοκυριό θεωρείται ότι δεν είναι ικανή να κάνει οικογένεια (αντίστοιχα αν τυχόν κάνει ο άνδρας δουλειές του σπιτιού θεωρείται "γυναικούλα") ,ή αν πολλοί μου λένε "πάρε ένα πτυχίο και άντε να βρεις ένα καλό παιδί να παντρευτείς, να κάνεις παιδιά , να γίνεις ολοκληρωμένη γυναίκα", γιατί έχουμε νομική ισότητα (ο,τι κι αν σημαίνει αυτή η υπεργενικευμένη έννοια) και ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ....Τι να την κάνω τη νομική ισότητα , αν ανά πάσα ώρα και στιγμή "καταπιέζομαι" από το σύνολο της κοινωνίας να έχω κάποιους συγκεκριμένους ρόλους στη ζωή μου και να συμπεριφέρομαι όπως "απαιτούν' αυτοί οι ρόλοι...
Επίσης , πολλοί μπερδεύονται γιατί νομίζουν ότι ο φεμινισμός μιλάει μόνο για τις γυναίκες, ενώ στην ουσία ζητά την απελευθέρωση και των δύο φύλων από το σύστημα της πατριαρχίας.
Και τα λέω αυτά επειδή τα βλέπω στην ΕΛΛΑΔΑ , όχι στο ΙΡΑΝ ή κάποια άλλη ισλαμική χώρα, που θελετε να λέτε


αχ σε αγαπησα:girl_angel: ολα αυτα τα στερεοτυπα με εκνευριζουν τοσο πολυ...η το αλλο που λενε οτι οι αντρες οδηγανε καλυτερα, οι γυναικες ειναι καλυτερες στον ελεγχο γιατι μπορουν να κανουν το multitasking κλπ.. Προφανως, μας εχουν μαθει απο μικρα με τις κουκλιτσες και τα νοικοκυρια, οποτε ειναι λογικο να εχουμε μια καποαι γνωση παραπανω. Τα αγορια αντιστοιχα με τα αυτοκινητα πχ. Δεν ειναι ομως ταλεντα αυτα. Ετσι μας εχουν μαθει. Αν δινεις σε ενα μικρο κοριτσι να παιζει με αμαξια, θα μαθει απο αμαξια. Ειναι ολα θεμα διαπαιδαγωγησης, και αυτο ο κοσμος αρνειται να το καταλαβει. Ας μην ξεχασουμε και την καραμελα με τα "αντρικα" και "γυναικεια"¨επαγγελματα
 
Τελευταία επεξεργασία:

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης ΟΠΑ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 26,976 μηνύματα.
What? Μπορειτε να λετε οσο θελετε για τη νομικη ισοτητα, αλλα οταν υπαρχει ακομα victim blaming και καθημερινη παρενοχληση εις βαρος των γυναικων, δεν μπορουμε να μιλαμε για πραγματικη ισοτητα.
Ειναι πολυ λογικο να υπαρχει το κινημα ( το σωστο κινημα, δεν μιλαμε τωρα για τις ακροτητες και τους μισανδρισμους) οταν εγω φοβαμαι να γυρισω σπιτι στις 12 το βραδυ. Και πες οτι συμβαινει κατι μαζι μου ή μου λεει ενας αντρας κατι στον δρομο. Ξερεις ποια θα ειναι η ερωτηση που θα μου κανουν πρωτη οταν το διηθηγω αυτο? "Τι φοραγες?". Δηλαδη αν φοραγα σορτσακι,τοτε ο αλλος δικαιολογειται να μου κανει catcalling ή να μου πιασει το μπουτι χωρις να το επιτρεψω.
Αμα θελετε να μιλαμε για πραγματικη ισοτητα, τοτε οπως κυκλοφορειτε εσεις χωρις μπλουζα ετσι θα επρεπε κι εμεις :P γιατι δεν το κανουμε? Γιατι δεν θεωρειται πρεπον. Γιατι εμεις, ως γνωστον, ειμαστε μονο σεξουαλικα οντα, και θα την βρισκετε αν κυκλοφορουμε ετσι. Βεβαια, αν αρχιζαμε να το κανουμε, με το περασμα των χρωνων θα ταν νορμαλ, τωρα που το σκεφτομαι :hmm:
Τελος παντων, να μην μιλησω για τις γυναικοκτονιες που γινονται στις δυτικες χωρες, ετσι? Επειδη μαλλον δεν ξερετε, πολλες γυναικες σκοτωνονται επειδη πηγαν με αλλον αντρα, ή επειδη χωρισαν τον αντρα τους ή επειδη προχωρησαν τη ζωη στους τελος παντων. Και καποιος "καθως πρεπει" πληγωμενος συζυγος/γκομενος δεν αντεξε τον πονο και να,την σκοτωσε την κ*ρχια, το αξιζε. Σωστα?
Ας πω και το αλλο που προσωπικα με ενοχλει πολυ. Ενδιαφερεστε (παντα βεβαια υπαρχουν εξαιρεσεις) να ικανοποιησετε μονο τον εαυτουλη σας :cry_x:Απο το υπεροχο πορνογραφικο υλικο που πλασαρουν τα σαιτς, σας εχει μπει στο μυαλουδακι οτι εμεις ειμαστε υποχρεωμενες να σας ικανοποιησουμε λες και εμεις δεν ειμαστε ανθρωποι, δεν εχουμε κι εμεις αναγκη απο ικανοποιηση. Ισοτητα και στο σεξ παιδια :D


Αφού λοιπόν παρουσίασες τους άντρες σαν απάνθρωπα ζώα τώρα θα πρέπει μα σκεφτείς αν είναι ένα καθολικό φαινόμενο αυτά που περιγράφεις η μεμονωμένα περιστατικά που δεν αφορούν ούτε το 3% των ζευγαριών.Επισης ποτέ καμία γυναίκα δεν έχει εκμεταλλευτεί η σκοτώσει τον σύζυγο της;Η αυτό δεν μετράει.

Εσυ και γενικά οι γυναικεσ δεν βλέπετε πορνογραφικό υλικό με άνδρες λογικά.Και φυσικά ποτέ καμία γυναίκα δεν έχει παντρευτεί έναν οικονομικά ισχυρό άνδρα μόνο από συμφέρον.
Νομιζω ότι λίγη ειλικρίνεια δεν βλάπτει.
 
Τελευταία επεξεργασία:

Guest 092312

Επισκέπτης

αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμέν. Δεν έχει γράψει κανένα μήνυμα.
Επίσης, όπως δεν μπορείς να πείσεις τον ρατσιστή να μην είναι ρατσιστής, έτσι δεν μπορείς να πείσεις και τον σεξιστή να μην είναι σεξιστής, όσο και αν αντιδράσεις.

Διαφωνώ απόλυτα. Αυτός είναι ο σκοπός κάθε ακτιβιστικού κινήματος: η συζήτηση.
Ένας ρατσιστής (ας το πάμε πιο σέιφ γιατί το "σεξιστής" τριγκάρει περισσότερο) δεν είναι ρατσιστής επειδή έχει κάποια βλάβη στον εγκέφαλο. Είναι ρατσιστής επειδή γεννήθηκε σε μία ρατσιστική κοινωνία, γαλουχήθηκε με ρατσιστικές απόψεις και δεν μπήκε ποτέ στη διαδικασία να επαναξιολογήσει όσες ρατσιστικές ιδέες ασυνείδητα οικειοποιήθηκε. Μέσω της συζήτησης, μέσω του σοκ (γιατί οι ακτιβιστές κάνουν θεάματα που σοκάρουν, άλλη συζήτηση), μέσω της πρόκλησης σιγά σιγά δίνεται το πάτημα για περαιτέρω συζήτηση.
Δεν ξυπνάς μία ωραία πρωία και είσαι άλλος άνθρωπος, είναι πολύ δύσκολο να αποβάλεις απόψεις που σου δόθηκαν ως παιδί σε κάθε θέμα: ομοφοβία, ρατσισμός, ακόμα και η θρησκοληψία. Το θέμα είναι αφενός να αναγνωρίζεις ότι κάτι υπάρχει και αφετέρου να δεις τι μπορείς να κάνεις για να αλλάξει.
Το έχω ξαναπεί, το σημαντικότερο πράγμα που μπορεί να κάνει κάποιος αν θέλει όντως να είναι αξιοπρεπής άνθρωπος είναι να μάθει να ακούει. Μπορώ να έχω άποψη για τον ρατσισμό αλλά όπως και να το κάνουμε δεν τον έχω βιώσει όπως τον έχει βιώσει ένας μαύρος και η άποψή μου δεν μετράει όσο η άποψη ενός μαύρου γιατί στη δεύτερη περίπτωση μιλάμε για βίωμα.
 

Galaxy

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Galaxy αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Βιολογίας ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 355 μηνύματα.
Αφού λοιπόν παρουσίασες τους άντρες σαν απάνθρωπα ζώα τώρα θα πρέπει μα σκεφτείς αν είναι ένα καθολικό φαινόμενο αυτά που περιγράφεις η μεμονωμένα περιστατικά που δεν αφορούν ούτε το 3% των ζευγαριών.Επισης ποτέ καμία γυναίκα δεν έχει εκμεταλλευτεί η σκοτώσει τον σύζυγο της;Η αυτό δεν μετράει.

Εσυ και γενικά οι γυναικεσ δεν βλέπετε πορνογραφικό υλικό με άνδρες λογικά.Νομιζω ότι λίγη ειλικρίνεια δεν βλάπτει.


ΜΠΕΣΑ? Που παρουσιασα τους ανδρες σας ζωα? Κανε ενα γκουγκλ σερτς και δες τους αριθμους γυναικοκτονιων και ανδροκτονιων και πες μου οτι ειναι ισοι. Πες το μου και θα δεν θα ξαναμιλησω ποτε για γυναικοκτονια. Εκτος κι αν, κατα τη γνωμη σου, μια ανδροκτονια ειναι ιση με 100 γυναικοκτονιες.

Ουτε το 3% των ζευγαριων? Ετσι νομιζεις, ε? :P Γλυκουληηη. Εσεις νομιζετε οτι επειδη μια κοπελα βγηκε μαζι σας για καφε ή μπηκε σπιτι σας αυτοματα θελει να το κανετε. ΟΥΤΕ ΚΑΝ. Ξερεις ποσες κοπελες εκαναν σεξ χωρις να εχουν δωσει ουσιαστικη συγκαταθεση? Τρου στορι: κοπελα που ασχολειται με τη φωτογραφια, βγηκε για καφε με "ευρεπη νεαρο, γιο φιλης", οπως της ειπε η μανα της.Ο καφες κομπλε, μετα πηγαν χαλαρη βολτα και το παιδι της ειπε οτι μενει εδω κοντα και να ανεβουν λιγο πανω να της δειξει κατι φωτογραφιες που εχει τραβηξει, καθως κι αυτος ασχολειται. Ανεβαινουν, μπαινουν μεσα. Με το που μπαινουν ο τυπας αρπαζει τη κοπελα και την ριχνει στο κρεβατι, την γδυνει κλπ. Η κοπελα κοκκαλο, να μην προλαβαινει να αντιδρασει καν.
Αυτο ειναι στα ορια του βιασμου, να ξερεις. Δεν την ρωτησε ποτε αν ηθελε. Θα μου πεις, δεν τον σταματησε. Δεν ειναι καθολου ευκολο, γιατι δεν ξερεις πως θα αντιδρασει ο αλλος.. Βεβαια αυτο δεν ηταν παραδειγμα ζευγαριου, θα μου πεις. Δεκτο. Ποσοι αντρες σε σχεση νομιζεις οτι ενδιαφερονται να ικανοποιησουν την κοπελα? Η τελος παντων ενδιαφερονται γενικα, αν η κοπελα θελει και αν νιωθει ανετα, αν ποναει? Γενικα, να ξερεις, πολλες κοπελες απλα υπομενουν και προσποιουνται για να μην κλονισουν τον "ανδρισμο" του αγαπημενου τους.

Επειδη το πηγες στο προσωπικο τωρα. Εγω, το λεω ανοχιτα, δεν εχω να ντραπω κατι, βλεπω καμια φορα (αν και, αφου μιλαμε για μενα, θα σου πω οτι πλεον δεν το εχω ιδιαιτερη αναγκη :P). Γενικα, λοιπον, εννοειται οτι βλεπουμε τσοντες οι γυναικες.Προφανως. Ειπα οτι δεν βλεπουμε? Ειπα οτι οι τσοντες, δυστυχως οι πειρσσοτερες, δειχνουν την γυναικα ως ενα ον που υπαρχει για να ικανοποιησει τις ορεξεις των αντρων. Εχεις δει πολλες τσοντες οπου φερονται στην γυναικα νορμαλ? Αν ναι, στειλτες μου. Γιατι απ'οσο ξερω και επιπελον το εχω επιβεβαιωσει και μονη μου, οι τσοντες εξευτελιζουν την γυναικα. Με καθε τροπο. Και πριν μου πεις οτι "αυτα που λες δεν ισχυουν", την επομενη φορα που θα πας να δεις ταινιουλα γραψε στην αναζητηση "swirlie". Και μετα ελα και πες μου οτι αυτα που λεω δεν ισχυουν.
 

nPb

Επιφανές μέλος

Ο nPb αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένος. Είναι Μεταπτυχιούχος και μας γράφει απο Γερμανία (Ευρώπη). Έχει γράψει 19,771 μηνύματα.
Eπειδη το πηγες στο προσωπικο τωρα. Εγω, το λεω ανοχιτα, δεν εχω να ντραπω κατι, βλεπω καμια φορα (αν και, αφου μιλαμε για μενα, θα σου πω οτι πλεον δεν το εχω ιδιαιτερη αναγκη :P). Γενικα, λοιπον, εννοειται οτι βλεπουμε τσοντες οι γυναικες.Προφανως. Ειπα οτι δεν βλεπουμε? Ειπα οτι οι τσοντες, δυστυχως οι πειρσσοτερες, δειχνουν την γυναικα ως ενα ον που υπαρχει για να ικανοποιησει τις ορεξεις των αντρων. Εχεις δει πολλες τσοντες οπου φερονται στην γυναικα νορμαλ? Αν ναι, στειλτες μου. Γιατι απ'οσο ξερω και επιπελον το εχω επιβεβαιωσει και μονη μου, οι τσοντες εξευτελιζουν την γυναικα. Με καθε τροπο. Και πριν μου πεις οτι "αυτα που λες δεν ισχυουν", την επομενη φορα που θα πας να δεις ταινιουλα γραψε στην αναζητηση "swirlie". Και μετα ελα και πες μου οτι αυτα που λεω δεν ισχυουν.

Eξαρτάται τη θεματολογία της τσόντας. Δεν ξεφτιλίζουν όλες οι τσόντες τη γυναίκα, από αυτές θα θέλαμε να πεις...:popcorn:
 

orange crush

Δραστήριο μέλος

Η orange crush αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 27 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής και μας γράφει απο Φινλανδία (Ευρώπη). Έχει γράψει 518 μηνύματα.
Ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις στις οποίες μια δολοφονία έχει λογική βάση. Ο μέσος εν δυνάμει δολοφόνος λειτουργεί με βάση τα συναισθήματά του, άρα δεν μπορείς να τον πείσεις να μην σκοτώσει. Για να φτάσει στο σημείο να σκοτώσει, είναι προφανές ότι η παιδεία που δεν έλαβε απέτυχε, η λογική υποτάχθηκε στο συναίσθημα και ότι ουσιαστικά δεν μιλάμε πλέον για άνθρωπο αλλά για θηρίο. Ο μόνος λοιπόν τρόπος να βοηθήσει ο φεμινισμός στην αποτροπή μιας τέτοιας πράξης είναι να λειτουργήσει επικουρικά στην παιδεία, και μάλιστα σε νεαρή ηλικία.

Εξακολουθώ να πιστεύω ότι δεν υπάρχει ουδετερότητα σε τέτοια ζητήματα. Είτε είσαι, είτε δεν είσαι. Βέβαια, αν είσαι, υπάρχει μια κλιμάκωση στο πόσο είσαι. Αν είσαι λίγο, μπορείς να αναθεωρήσεις με τον διάλογο. Αν είσαι πολύ, δεν μπορείς.
Έχει τη σημασία του όμως το πώς αντιδράμε σε μία γυναικοκτονία σαν κοινωνία. Τι αντανακλαστικά έχουμε σε αυτό.Μου τη δίνει που παρουσιάζουν τους δολοφόνους σαν κάποιους τρελούς , που ήρθαν από άλλο συμπαν. Λίγες μέρες πριν τον φόνο ήταν κανονικοί άνθρωποι, πλήρως ενταγμένοι στην κοινωνία. Ήταν ένα κομμάτι της. Έλεγαν τα σεξιστικά τους αστεία, είχαν τη γυναίκα κτήμα τους, αλλά αυτό δεν ενοχλούσε την κοινωνία, ήταν μια χαρά παιδί. Έχει μερίδιο ευθύνης και η ανέχεια που έχουμε σαν κονωνία σε πολλά. Βλέπουν στο λεωφορείο ανδρα να χουφτώνει γυναίκα και ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ (πόσοι απο αυτους μετα θα σου πουν αραγε ότι δεν είναι σεξιστές ; ) . Φωνάζει η γυναίκα και την κοιτανε σαν τρελή (true story).Είναι σημαντικό για εμένα κανένα περιστατικό να μη χάνεται στο σκοτάδι. Η παιδέία θα σου μάθει τι είναι ισότητα, ο φεμινισμός όμως θα σε βοηθήσει να διακρίνεις τα περιστατικά σεξισμού στην καθημερινότητα σου και θα ωθήσει την κοινωνία σε μία μαζικότερη αγρύπνηση και γιατί όχι, στην κατάλληλη διεκδίκηση κάποιων πραγμάτων.Δεν εξυψώνω το ένα έναντι του άλλου. Μαζί θέλω να δρουν παιδεία και φεμινισμός.
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης ΟΠΑ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 26,976 μηνύματα.
ΜΠΕΣΑ? Που παρουσιασα τους ανδρες σας ζωα? Κανε ενα γκουγκλ σερτς και δες τους αριθμους γυναικοκτονιων και ανδροκτονιων και πες μου οτι ειναι ισοι. Πες το μου και θα δεν θα ξαναμιλησω ποτε για γυναικοκτονια. Εκτος κι αν, κατα τη γνωμη σου, μια ανδροκτονια ειναι ιση με 100 γυναικοκτονιες.

Ουτε το 3% των ζευγαριων? Ετσι νομιζεις, ε? :P Γλυκουληηη. Εσεις νομιζετε οτι επειδη μια κοπελα βγηκε μαζι σας για καφε ή μπηκε σπιτι σας αυτοματα θελει να το κανετε. ΟΥΤΕ ΚΑΝ. Ξερεις ποσες κοπελες εκαναν σεξ χωρις να εχουν δωσει ουσιαστικη συγκαταθεση? Τρου στορι: κοπελα που ασχολειται με τη φωτογραφια, βγηκε για καφε με "ευρεπη νεαρο, γιο φιλης", οπως της ειπε η μανα της.Ο καφες κομπλε, μετα πηγαν χαλαρη βολτα και το παιδι της ειπε οτι μενει εδω κοντα και να ανεβουν λιγο πανω να της δειξει κατι φωτογραφιες που εχει τραβηξει, καθως κι αυτος ασχολειται. Ανεβαινουν, μπαινουν μεσα. Με το που μπαινουν ο τυπας αρπαζει τη κοπελα και την ριχνει στο κρεβατι, την γδυνει κλπ. Η κοπελα κοκκαλο, να μην προλαβαινει να αντιδρασει καν.
Αυτο ειναι στα ορια του βιασμου, να ξερεις. Δεν την ρωτησε ποτε αν ηθελε. Θα μου πεις, δεν τον σταματησε. Δεν ειναι καθολου ευκολο, γιατι δεν ξερεις πως θα αντιδρασει ο αλλος..

Επειδη το πηγες στο προσωπικο τωρα. Εγω, το λεω ανοχιτα, δεν εχω να ντραπω κατι, βλεπω καμια φορα (αν και, αφου μιλαμε για μενα, θα σου πω οτι πλεον δεν το εχω ιδιαιτερη αναγκη :P). Γενικα, λοιπον, εννοειται οτι βλεπουμε τσοντες οι γυναικες.Προφανως. Ειπα οτι δεν βλεπουμε? Ειπα οτι οι τσοντες, δυστυχως οι πειρσσοτερες, δειχνουν την γυναικα ως ενα ον που υπαρχει για να ικανοποιησει τις ορεξεις των αντρων. Εχεις δει πολλες τσοντες οπου φερονται στην γυναικα νορμαλ? Αν ναι, στειλτες μου. Γιατι απ'οσο ξερω και επιπελον το εχω επιβεβαιωσει και μονη μου, οι τσοντες εξευτελιζουν την γυναικα. Με καθε τροπο. Και πριν μου πεις οτι "αυτα που λες δεν ισχυουν", την επομενη φορα που θα πας να δεις ταινιουλα γραψε στην αναζητηση "swirlie". Και μετα ελα και πες μου οτι αυτα που λεω δεν ισχυουν.


Πάμε πάλι γιατί εσκεμενα δεν απαντάς σωστά.

1)Γιατί οι κοπέλες συμμετέχουν σε πορνογραφικό υλικό;Μήπως για να βγάλουν εύκολο χρήμα;

2)Πόσοι άντρες έχουν πέσει θύματα γυναικών;Η μήπως αυτό δεν μετράει για εσένα;

3)Τα περισσότερα ζευγάρια ζουν ευτυχισμένα χωρίς προβλήματα και χωρίς εκμετάλλευση.

4)Όταν βλέπεις εσυ τσόντες δεν εκμεταλλεύεσαι το αντρικό σώμα λογικά.

Φυσικά και υπαεχουν αυτά που λες αλλά δεν είναι η πλειοψηφία σε καμία περίπτωση.

Αν βέβαια είναι τόσο κακοί οι άντρες μπορείς μα μην παντρευτείς κιολας.:rofl:
 

Galaxy

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Galaxy αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Βιολογίας ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 355 μηνύματα.
Eξαρτάται τη θεματολογία της τσόντας. Δεν ξεφτιλίζουν όλες οι τσόντες τη γυναίκα, από αυτές θα θέλαμε να πεις...:popcorn:

Εχω την εντυπωση οτι ανεξαρτητως θεματολογιας, οι 8/10 την ξεφτιλιζουν. Και προφανως οι αντρες προτιμουν να βλεπουν αυτες τις 8/10.. Και καπως ετσι μαθαινουν οτι αυτο ειναι το σεξ, ετσι πρεπει να γινεται, ειναι νορμαλ. Ενω δεν ειναι :cry_x:
 

Volkswagen Fan

Επιφανές μέλος

Ο Fotis. αυτή τη στιγμή είναι συνδεδεμένος. Είναι 24 ετών, Μεταπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης ΟΠΑ και μας γράφει απο Αθήνα (Αττική). Έχει γράψει 26,976 μηνύματα.
Εχω την εντυπωση οτι ανεξαρτητως θεματολογιας, οι 8/10 την ξεφτιλιζουν. Και προφανως οι αντρες προτιμουν να βλεπουν αυτες τις 8/10.. Και καπως ετσι μαθαινουν οτι αυτο ειναι το σεξ, ετσι πρεπει να γινεται, ειναι νορμαλ. Ενω δεν ειναι :cry_x:


Άλλο βέβαια που οι γυναίκες δέχονται να συμμετέχουν.
 

Galaxy

Εκκολαπτόμενο μέλος

Η Galaxy αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 23 ετών και Φοιτήτρια του τμήματος Βιολογίας ΕΚΠΑ (Αθήνα). Έχει γράψει 355 μηνύματα.
Πάμε πάλι γιατί εσκεμενα δεν απαντάς σωστά.

1)Γιατί οι κοπέλες συμμετέχουν σε πορνογραφικό υλικό;Μήπως για να βγάλουν εύκολο χρήμα;

2)Πόσοι άντρες έχουν πέσει θύματα γυναικών;Η μήπως αυτό δεν μετράει για εσένα;

3)Τα περισσότερα ζευγάρια ζουν ευτυχισμένα χωρίς προβλήματα και χωρίς εκμετάλλευση.

4)Όταν βλέπεις εσυ τσόντες δεν εκμεταλλεύεσαι το αντρικό σώμα λογικά.

Φυσικά και υπαεχουν αυτά που λες αλλά δεν είναι η πλειοψηφία σε καμία περίπτωση.

Αν βέβαια είναι τόσο κακοί οι άντρες μπορείς μα μην παντρευτείς κιολας.:rofl:


Ωραια, θα παιξω τοτε οπως παιζεις εσυ.

1)Οι αντρες γιατι συμμετεχουν σε τσοντες? Μηπως για να βγαλουν ευκολο χρημα? (παρενθεσουλα, μπας και σου μεινει : ουτε οι αντρες ουτε οι γυναικες δεν ευχαριστιουνται οντως αυτο που βλεπεις. Παιζει πολλή προετοιμασια πισω απο την καμερα. Just saying)

2) Μην το ξαναλεω. Εννοειται οτι συμβαινει, ειναι γεγονος. Αλλα αριθμητικα είναι πολυυυυυυυυ λιγοτεροι. Εκει θελω να καταληξω.

3) Τα περισσοτερα ζευγαρια εχουν πολλα προβληματα, λολ. Και η κακη επικοινωνια στο σεξ ειναι ενα ακομα, το οποιο λυνεται ευκολα αλλα κανεις δεν καθεται να ασχοληθει γιατι ντρεπεται.

4)Επειδη παλι μιλας προσωπικα. Εγω βλεπω λεσβιακες οποτε οχι, δεν εκμεταλλευομαι το αντρικο σωμα :P


Δεν ειπα οτι οι αντρες ειναι κακοι, ελεος. Ουτε οτι οι γυναικες ειναι καλες. Χρειαζομαστε δουλιτσα σαν ειδος,γενικα. Και για να σε προλαβω, εχω γνωρισει και εξαιρετικους αντρες. Μειοψηφια βεβαια, αλλα υπαρχουν και ειναι λατρειες.

Άλλο βέβαια που οι γυναίκες δέχονται να συμμετέχουν.


Νομιζω εχεις χασει την ουσια ολης της συζητησης... δεν κρινουμε το επαγγελμα εδω. Τσοντα ειναι, προφανως κανεις δεν υποχρεωσε κανεναν. Αυτο που γινεται ειναι επιπονο αλλα η κοπελα δεχτηκε γιατι τα λεφτα ειναι καλα. Τιμη της και καμαρι της, ποιοι ειμαστε εμεις να την κρινουμε?
Η ουσια ειναι οτι μετα εσυ απαιτεις απο την κοπελα σου να της κανεις πρωκτικο χωρις καμια προετοιμασια, ενω πριν την τσοντα η τυπισσα εχει κανει δεκαδες πραγματα για να προετοιμασει σωστα το σωμα της για κατι τετοιο.
 

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

  • Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 11 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Top