Όταν μιλάμε για λυκανθρώπους στο Λυκόφως, μιλάμε για το συγκεκριμένο είδος, το οποίο όμως, έχει διασαφηνιστεί στα βιβλία, ότι δεν είναι το κλασικό είδος λυκανθρώπων που επηρεάζονται από την Πανσέληνο κλπ. Και οι "λυκάνθρωποι" και τα "βαμπίρ" έχουν διαφοροποιηθεί από τα συνηθισμένα είδη αυτών των πλασμάτων. Δεν νομίζω ότι αυτό καθιστά τη συγγραφέα ανίκανη (είναι γυναίκα, και όχι αντρας), ή οτιδήποτε άλλο, απλά επειδή επέλεξε να διαφοροποιήσει τους χαρακτήρες της και να μην κάνει τα βαμπίρ και τους λυκανθρώπους όπως έχουν παρουσιαστεί σε εκατοντάδες άλλα βιβλία και ταινίες. Εγώ νομίζω ότι το έκανε γιατί ήθελε να έχει ένα διαφορετικό και πιο ενδιαφέρον αποτέλεσμα. Και αν δεν το ξέρεις (που μάλλον δεν το ξέρεις) την όλη ιδέα η συγγραφέας την εμπνεύστηκε από ένα όνειρο που είδε. Έτσι τα είδε τα βαμπίρ και τους λυκανθρώπους, έτσι τα έφτιαξε.
Τα βιβλία και οι ταινίες απευθύνονται κυρίως σε κορίτσια ΚΑΙ γυναίκες, αλλά και σε ένα μικρό ποσοστό αντρών (ακόμα και μέσα σε αυτό το thread θα βρεις άτομα που έχουν περάσει την εφηβεία-ναι, υπάρχουν και άντρες-, αλλά ψάξε και λίγο στο ίντερνετ, θα βρεις πολλoύς ενήλικες fans), γι' αυτό μην παίρνεις και όρκο ότι αγόρια που βλέπουν την ταινία είναι μόνο όσα τα έσειραν οι κοπέλες τους στο σινέμα, γιατί ξέρω πολλά αγόρια που πήγαν μόνα τους και την είδαν. Τα περισσότερα πήγαν από περιέργεια και τελικά δεν τους άρεσε, αλλά ξέρω και λίγα τα οποία τους άρεσε πολύ. Μάλλον γιατί δεν ντρέπονται να δείξουν και την ευαίσθητη πλευρά τους.
Ο καθένας έχει το γούστο του και την άποψή του...