Lita Athens
Δραστήριο μέλος

Αλλά, απ'ό,τι καταλαβα, μάλλλον δεν μπορώ να το δώσω ακόμα καθ'ότι δεν έχω αποκτήσει δίπλωμα επιπέδου C2...
Κρίμα...
Για να πάρω το Sorbonne 2, πρέπει να έχω δίπλωμα DALF C2 ή αρκεί και το DALF C1? Και κάτι ακόμα: Το Sorbonne 2 είναι επιπέδου Proficiency ή ανώτερο?
Αν και δεν πιστεύω πως η γνώση μιας γλώσσας αποκτάται με τα διπλώματα, εντούτοις είναι μια μορφή πιστοποιήσης...
Ελπίζω πάντως τα διπλώματα Sorbonne να παρέχουν στον κάτοχό τους υψηλού επιπέδου γνώση της γλώσσας και του γαλλικού πολιτισμού και να μην καταλήξω σαν κάποιους που "καυχιούνται" ότι έχουν Proficiency και μιλούν την αγγλική επιεικώς απαράδεκτα...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
toulouse
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Lita Athens
Δραστήριο μέλος

Αν έχεις DALF C1 μπορείς να δώσεις απευθείας Sorbonne C2. Έχεις βρει καθηγητή για την προετοιμασία; Εγώ δεν μπορώ να βρω εύκολα καθηγητή για το Sorbonne 3! Σε αυτό το επίπεδο η βιβλιογραφία είναι αρκετά ασαφής!
όχι ακόμα... μάλλον θα προτιμήσω τα μαθήματα του IFA ως "πιο αξιόπιστα"...
άσε που επειδή πρόκειται για απαιτητικό δίπλωμα, χρειάζονται πολύ καλοί καθηγητές, κατα προτίμησιν native speakers που είναι και πτυχιούχοι γαλλικής φιλολογίας και έχουν μεγάλη πείρα διδασκαλίας στο συγκεκριμένο επίπεδο...
επειδή, λοιπόν, τα γαλλικά μου δεν είναι σε επίπεδο που να μπορώ να κάνω interview στον καθηγητή για να τον αξιολογήσω πριν τον προσλάβω, θα προτιμήσω τη λύση του γαλλικού ινστιτούτου...
toulouse
Νεοφερμένο μέλος

Lita Athens
Δραστήριο μέλος

κατ΄αρχάς, μπράβο σε εσένα και στον καθηγητή σου!!!!:no1::no1::no1:Ξέρεις εγώ μετοίκησα στη Γαλλία εδώ και 2,5 χρόνια και ξεκίνησα να μαθαίνω γαλλικά από το 0. Μέσα σε δύο χρόνια πήρα τα 4 DELF τα 2 DALF και τα 2 πρώτα Sorbonne. Βρήκα ένα γάλλο καθηγητή εξιδικευμένο στη διδασκαλία της γαλλικής ως δεύτερη/ξένη. Το πρόβλημα είναι ότι τους μαθητές του τους φτάνει μέχρι επίπεδο C2 και είναι η πρώτη φορά που θα επιχειρήσει το Sorbonne C2++. Και αυτό αγχώνει και τους δυο μας.
όσον αφορά την προετοιμασία για το Sorbonne 3, κατά τη γνώμη μου θα επιτύχεις!!! Απ'ό,τι φαίνεται προετοιμάζεσαι εντατικά και με πολύ καλό και ικανό καθηγητή!!! Το γεγονός ότι έφθασες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα στην εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας σε τόσο υψηλό επίπεδο δείχνει πως, κατά πάσα πιθανότητα, αν και δεν είμαι εξοικειωμένη με τις απαιτήσεις του sorbonne 3, θα πετύχεις!!!
Συγχαρητήρια για όλα όσα έχεις μέχρι τώρα πετύχει στον τομέα της γαλλικής γλώσσας και καλή επιτυχία!!!
toulouse
Νεοφερμένο μέλος

Ξέρεις στη δική μου περίπτωση πρόκειται για ένα συνδιασμό πολύς βοήθειας από τον καθηγητή μου που είναι γάλλος αλλά και πολύ προσωπική δουλειά.
Σε κάθε περίπτωση οι εξετάσεις προβλέπονται για τις 10 και 11 Ιουνίου και ελπίζω μέχρι τότε να είμαι έτοιμος.
Αν πέσει στην αντίληψή σου οποιαδήποτε βιβλιογραφία σχετική με το δίπλωμα που ετοιμάζω θα μπορούσες σε παρακαλώ να με ενημερώσεις;; Σημειωτέον και όλα τα διπλώματα που πέρασα χρησιμοποίησα ελληνική βιβλιογραφία (Kauffmann, Λιμνιάτη)
Σου εύχομαι καλό βράδυ!
stefanosK
Δραστήριο μέλος

vous semble-t-elle applicable à lʼoeuvre de Voltaire
au programme ?
illustré dʼexemples empruntés à lʼoeuvre pour répondre à la
A propos
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
stefanosK
Δραστήριο μέλος

Δύσκολη ερώτηση. Τελικά τι έγινε; Συνέχισες τις προσπάθειές σου;
Και βέβαια τις συνεχίζω Νίκο. Είμαι σε πολύ καλό δρόμο. Αν και έχω και τη σχολή και τα Ισπανικά τα καταφέρνω περίφημα. Είπα πως θα το πάρω, και θα το πάρω!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
stefanosK
Δραστήριο μέλος

A propos
Διάσημο μέλος

https://www.ifa.gr/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=46&Itemid=81&lang=el
A propos
Διάσημο μέλος

https://www.ifa.gr/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=46&Itemid=81&lang=el
Έφη35891
Εκκολαπτόμενο μέλος

Πώς ακριβώς λέγεται αυτό το τμήμα στα γαλλικά;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Muxu Su
Διάσημο μέλος

Σε ένα site διάβασα το παρακάτω:
SORBONNE C3
Ή απλά Sorbonne 3, περνάμε τώρα πια σε κάτι πολύ ανώτερο. Δεδομένου ότι το C2 αντιστοιχεί στο αντίστοιχο Proficiency των αγγλικών, το C3 είναι ισάξιο της πρώτης πανεπιστημιακής χρονιάς της γαλλικής φιλολογίας στην Γαλλία. Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.
Ωραία..το κατάλαβα αλλά δεν έχω καταλάβει ακόμη αν βοηθάει κάποιον σε κάτι παραπάνω..

Υπάρχει κανεις που μπορεί να μου λύσει την απορία; Έχει δώσει κανείς το συγκεκριμένο πτυχίο;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
transient
Πολύ δραστήριο μέλος

Στο C2, παρ'οτι γίνεται προσέγγιση στη λογοτεχνία, στη μετάφραση κλπ, το επίπεδο είναι πολύ βασικό και δεν προϋποθέτει την απόκτηση εξειδικευμένων γνώσεων. Στο C3 οι γνώσεις είναι πλέον επιστημονικές.
Muxu Su
Διάσημο μέλος

transient
Πολύ δραστήριο μέλος

Muxu Su
Διάσημο μέλος

SparklingGrey
Διάσημο μέλος

Δε μπορεί;[...]με το C2 δε μπορεί να μπει κάποιος σε γαλλικό πανεπιστήμιο[...]

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.