κι εγώ τις ίδιες απορίες έχω...
ενδιαφέρομαι να το δώσω κάποια στιγμη και θα ήθελα να μάθω τα εξής:
1) αν κάποιος έχει πάρει το DALF C1, μπορεί να δώσει κατ'ευθείαν Sorbonne 3?
2) πόσος καιρός προετοιμασίας απαιτείται για κάποιον που έχει πάρει το DALF C1 για να συνεχίσει για Sorbonne 3?
Ας σημειωθεί ότι καταλαβαίνω τα γαλλικά σε προφορικό και γραπτό λόγο, έχω γνώσεις στη λογοτεχνική ανάλυση καθ'ότι σπουδάζω φιλολογία και γνωρίζω άπταιστα αγγλικά (πολλές φορές βοηθούν) αλλά δεν μου είναι εύκολο να μιλήσω με ευχέρεια στη γαλλική, γιατί έχω αφήσει τη γλώσσα από τα 15 μου- είμαι τώρα 19...
3) ποιά είναι σε αδρές γραμμές η δομή της εξέτασης για το δίπλωμα αυτό?
4) είναι "εύκολη" η απόκτησή του? με άλλα λόγια, υπάρχουν υψηλά ποσοστά επιτυχίας?
5) αφού το πάρει κάποιος (με το καλό!), θεωρείται ως "άριστος χρήστης της γλώσσας"?
Sorry αν σας ζάλισα με τις ερωτήσεις μου, αλλά επειδή ενδιαφέρομαι να ξεκινήσω μαθήματα, θα ήθελα να προγραμματιστώ... ελπίζω να μην χρειάζονται πάνω από δυο χρόνια γιατί αφού ολοκληρώσω τις σπουδές μου στο πανεπιστήμιο αθηνών, θέλω να φύγω για αγγλία και δεν θα μπορώ να παρακολούθώ μαθήματα γαλλικών... α! και κάτι άλλο! ξέρετε αν υπάρχει Γαλλικό Ινστιτούτο στο Λονδίνο... γιατί εννοείται ότι όπου και να κάνω τα μαθήματα θα προτιμήσω το γαλλικό ινστιτούτο, ως εγκεκριμένο ίδρυμα, παρά τα ιδιαίτερα ή τα φροντιστήρια... No offence στους private tutors, αλλά θεωρώ το IFA πιο αξιόπιστο...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.