A propos
Διάσημο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
rene violette
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χριστιάννα ^^
Διάσημο μέλος

Λογικά με την εκπαίδευση εννοείς την παιδεία, έχω να προτείνω το L'ecole en France του J.-L Auduc, από την σειρά Reperes pratiques εκδόσεις nathan. Τα λέει όλα πολύ αναλυτικά αλλά κατανοητά. Αν δεν δίνετε στην παιδεία απλά παραλείψτε την πρόταση.
Τα βιβλία αυτά με την ανάλυση των λογοτεχνικών λέγονται balises και πραγματικά αναλύουν τα πάντα: τους κεντρικούς χαρακτήρες, την υπόθεση, τον χρόνο, τον τόπο, le point de vue du narrateur και άλλα πολλά.
?να σημειωθει οτι ολα τα χωρια που δινονται ειναι λογοτεχνικα.δηλαδη εκτοσ απο τ 2 λογοτεχνικα που ειναι υποχρεωτικα στισ εξετασεισ τ αγνωστο κειμενο ειναι παλι παρμενο απο καποιο λογοτεχνικο βιβλιο.
Το άλλαξαν; Πότε τ'αλλάζουν ανάθεμά τους. Εγώ είχα δώσει σε απόσπασμα άρθρου.
*Πέρσυ είχαμε ωραία βιβλιογραφία, Le bourgeois gentilhomme - Moliere (έπεσε στα προφορικά) και Le Grand Meaulnes - Alain Fournier (στα γραπτά)
rene violette
Νεοφερμένο μέλος

εχει πιο πολυ ενδιαφερον!!
1994kc
Πολύ δραστήριο μέλος

mission possible
Πολύ δραστήριο μέλος

ναι τα ξερω εδινε ενασ γνωστοσ μ!!παντωσ καλυτερα λογοτεχνια παρα τ αρθρα πιστευω..
εχει πιο πολυ ενδιαφερον!!
Υπάρχουν όμως πολύ ενδιαφέροντα άρθρα.
https://s23.org/wikistats/wikipedias_html.php?sort=total_desc
https://www.quid.fr/
https://s23.org/wikistats/wikisources_html.php?sort=total_desc
rene violette
Νεοφερμένο μέλος

οσο γ εσενα φιλε 1994κψ τ ταξη πασ??
κ τ δυο ειν αρκετα δυσκολα κ εχν πλ διαβασμα..απλα τ sorbonne δν εχει καθολου κασσετα..εχει ομωσ λογοτεχνικα
1994kc
Πολύ δραστήριο μέλος

mission possible
Πολύ δραστήριο μέλος

λοιπον..καταρχας δεν προκειται γ αποστιθηση κειμενων απλα μελετας καποια στοιχεια και τα αποδιδεισ με τον δικο σου τροπο..τωρα εξαρταται πως τ βλεπει κανεισ!!
τ ωρα οσον αφορα τα βιβλια ειναι 2 λογοτεχνικα le malade imaginaire du moliere και η colomba του prosper merimee.επειτα υπαρχει ενα βιβλιο στο οποιο συμπεριλαμβανονται οι αναλυσεισ των βιβλιων.(ειναι σαν τα δικα μασ κειμενα).σ αυτο τ βιβλιο υπαρχει ακομα και η αναπτυξη των θεματων πολιτισμου που φετοσ ειναι η εκπαιδευση και η διοικηση.ε μετα κλασσικα γραμματικη και ενα βιβλιο με κειμενα οπου εξεταζονται γραμματικη λεξιλογιο και ερωτησησ κατανοησησ.να σημειωθει οτι ολα τα χωρια που δινονται ειναι λογοτεχνικα.δηλαδη εκτοσ απο τ 2 λογοτεχνικα που ειναι υποχρεωτικα στισ εξετασεισ τ αγνωστο κειμενο ειναι παλι παρμενο απο καποιο λογοτεχνικο βιβλιο.
Και η Carmen είναι του Merimee ε;
A propos
Διάσημο μέλος

mission possible
Πολύ δραστήριο μέλος

1994kc
Πολύ δραστήριο μέλος

iwanna
Εκκολαπτόμενο μέλος

και εσύ αυτό θα δώσεις?? Γιατί και εγώ προς το sorbonne κλίνω και νομίζω αυτό θα δώσω,την άλλη βδομάδα αρχίζω μαθήματα...Πώς σου φαίνεται γενικώς?Ό,τι ξέρεις πάντως πες μου γιατί μ'ενδιαφέρει...Είχα δει κάτι past papers και μου φάνηκε έτσι και έτσι από άποψη δυσκολίας.για το sorbonne c1,ποια ειναι τα βιβλια?πως σας φαινονται?
1994kc
Πολύ δραστήριο μέλος

iwanna
Εκκολαπτόμενο μέλος

1994kc
Πολύ δραστήριο μέλος

iwanna
Εκκολαπτόμενο μέλος

A propos
Διάσημο μέλος

Απ'ότι διάβασα σε διάφορα link και εδώ πέρα τα όσα έχουν ειπωθεί λέει ότι έχει κυρίως λογοτεχνία και εφόσον είμαι αγγλική φιλολογία λέω ότι ίσως να ανταπεξέλθω καλύτερα απ'ότι στο dalf.Δεδομένου και ότι έχω να κάνω γαλλικά 5 χρόνια έχω ξεχάσει πολύ λεξιλόγιο κτλ.Αλλά και πάλι δεν ξέρω,πολύ αμφιβάλλω αν θα τα καταφέρω γιατί άντε κάτσε διάβασε...![]()
Σίγουρα θέλει διάβασμα λόγω λογοτεχνίας.
iwanna
Εκκολαπτόμενο μέλος

E ναι αλλά όχι και σαν το dalf φαντάζομαι...Από τα θέματα που είδα μου φάνηκαν πιο βατά στο sorbonne και εφόσον αναγνωρίζονται εξίσου λέω να πάω στο sorbonne και βλέπουμε.Έτσι και αλλιώς ξέροντάς με καλά να σκιστώ στο διάβασμα δεν πρόκειται...Σίγουρα θέλει διάβασμα λόγω λογοτεχνίας.
A propos
Διάσημο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.