Καλησπέρα σας! Είμαι στο τελευταίο έτος της Ελληνικής Φιλολογίας στην Αθήνα και σκέφτομαι πολύ σοβαρά να ξαναδώσω πανελλήνιες εξετάσεις για να μπω και στην Αγγλική Φιλολογία(...άλλα 4 χρόνια...). Το Μάιο θα δώσω εξετάσεις για το Proficiency του Michigan. Η ερώτηση μου, λοιπόν, είναι η εξής : Κατά πόσο πιστεύετε ότι αξίζει τον κόπο, δεδομένου ότι πέρα από τις γνώσεις της αγγλικής, που σαφώς εσείς της Αγγλικής κατέχετε σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από εμένα, έχω ήδη παρακολουθήσει μαθήματα διδακτικής μεθοδολογίας/ψυχολογίας κλπ. Σκέφτομαι δηλαδή ότι θεωρητικά ξέρω πως θα το πω αυτό το "κάτι", άλλα σίγουρα θα έχω ανασφάλεια στο "κάτι". Και επίσης θα ήθελα να ρωτήσω για το επίπεδο των αγγλικών στο πρώτο έτος, αν είναι ακατανόητα κλπ(Για Αθήνα πάντα, καθώς υπάρχουν διαφορές σε άλλα πανεπιστήμια).
Όλα αυτά τα ρωτάω καθώς θεωρώ ότι ένα πτυχίο, και δη της Αγγλικής, σου προσφέρει περισσότερα ειδικά για εξωτερικό ακόμα και αν τα συνδυάσω με τη διδασκαλία ελληνικών για ξένους.
Ευχαριστώ, εκ των προτέρων !
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.