Αγαπητέ empeire,
Γνώριζα ήδη πως με το προφ. μπορεί να διδάξει κάποιος αγγλικά!!! Δεν το έμαθα τώρα!!!
Εγώ απλώς είπα γιατί θεωρώ πως κάτι τέτοιο όχι μόνο είναι άδικο για τους Φιλολόγους της Αγγλικής, αλλά και ζημιώνει τους μαθητές, καθώς οι δάσκαλοί τους μπορεί να μη γνωρίζουν τοσο καλά το αντικείμενο της διδασκαλίας τους. Προφανώς και αυτό δεν είναι απόλυτο. Προφανώς και υπάρχουν εξαιρέσεις, δηλαδή καλοί καθηγητές με προφ.! Αλλά, μιλώντας σε γενικό επίπεδο, δεν νομίζω πως μπορεί κάποιος να αρνηθεί την ανωτερότητα της κατάρτισης που παρέχει ένα Πανεπιστημιακό πτυχίο έναντι του προφ....!!!
Anyway, νομίζω πως το εξάντλησα το θέμα...

Ο κάθε μαθητής μπορεί να κάνει την επιλογή του! Η δική μου θα ήταν ένας καλός πτυχιούχος αγγλικής φιλολογίας. Η δική σου μπορεί να είναι διαφορετική!
Υ.Γ. Δεν σπουδάζω Αγγλική, αλλά Ελληνική Φιλολογία! Ο λόγος που γράφω εδώ, όμως, είναι γιατί όλοι οι Φιλόλογοι είναι... Φιλόλογοι, ανεξαρτήτως γλωσσικής ειδίκευσης. Η Φιλολογία, ως επιστήμη, έχει μεθόδους για τη μελέτη του λόγου που πολλές φορές υπερβαίνουν τη γλωσσική ειδίκευση (ελληνική, αγγλική, γαλλική κλπ. φιλολογία) και αποσκοπεί στην έρευνα για τη γλώσσα ως βασικού μέσο έκφρασης, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για τη γλώσσα του Ελληνα, του Αγγλου, του Γάλλου κλπ. Στη θέση του αποφοίτου Αγγλικής Φιλολογίας που ζημιώνεται από το δικαίωμα που δίνεται στους κατόχους προφ. μπορεί αύριο να βρίσκεται ο οποιοσδήποτε Φιλόλογος!!!