Δεν είναι σωστό να κάνεις την αυθεντία ποτέ και πουθενά συμφωνώ απόλυτα. Συμφωνώ σε πάρα πολλά απο όσα λες, κακές εμπειρίες θα έχεις πολλές στην ζωή σου τώρα καθηγητές, μετά εργοδότες...πάντα κάποιος υπάρχει.
Δεν είναι καθόλου κακό με ένα prof. να κάνεις το καλύτερο δυνατόν αρκεί να ξέρεις τα όρια σου να μην τα ξεπερνάς και να μπορείς να πεις "δεν ξέρω θα ψάξω και θα σε ενημερώσω" (αυτή είναι η τίμια στάση).
Να το πω αλλιώς, η γυναίκα μου αυτή την στιγμή έχει 4 παιδιά για superior που διδάσκει στα Ισπανικά, πριν απο κάθε μάθημα 2 ωρών προετοιμάζεται άλλες 2 (χρεώνει όμως 2) διότι είναι τόσο υψηλό το επίπεδο και κανείς δεν είναι γνώστης των πάντων.
Μόνο για κείμενα αυτού του επιπέδου ξοδεύει τουλάχιστον 1 ώρα στο internet ώστε να είναι συμβατά με το επίπεδο αυτό.
Δεν είσαι καλός καθηγητής αν δεν έχεις άγχος, άγχος για να βγάλεις το καλύτερο τόσο απο τον εαυτό σου όσο και απο τον μαθητή.
Μάλλον δεν είχες πολλούς τέτοιους αλλά υπάρχουν. Η εμπειρία σου ήταν φοβερά αρνητική και όσο το σκέφτεσαι βράζεις...έχεις δίκιο όμως έχεις το μαχαίρι έχεις και το καρπούζι, πήγαινε αλλού σε άλλον καθηγητή, βάλε κριτήρια, ξέρεις να σκέφτεσαι ξέρεις τι θέλεις.
Σίγουρα παλιοί καθηγητές δεν έχουν άμεση σχέση με την νέα τεχνολογία πολλοί δεν ενδιαφέρονται και δεν παρακολουθούν τις εξελίξεις.
Αν κάνει ιδιαίτερο δείξε της την πόρτα θα δει και άλλες πόρτες σύντομα, δεν θα κάνεις κακό, απλά θα της χτυπήσεις το καμπανάκι και ίσως σοβαρευτεί, μπορει να της κάνεις και καλό...
Δεν είναι ετσι οι πτυχιούχοι των τελευταίων 10 ετών ξέρουν απο τεχνολογίες το θέμα είναι να ψάχνονται και αυτό είναι θέμα του καθενός δηλαδή πόσο εκτιμάει τον εαυτό του και την εργασία του.
Όλα τα post καταλήγουν σε κάτι, ότι τα πάντα είναι θέμα ανθρώπου και εκτίμησης προς την εργασία του και την ποιότητα της. Εγώ αυτό θα κρατήσω.
Δεν χρειάζεται οργή για ότι έγινε στο παρελθόν, καλή κρίση στην επιλογή καθηγητή χρειάζεται, ειδικά στο ιδιαίτερο μπορείς να έχεις συνεχή αξιολόγηση του καθηγητή και σίγουρα σε κάθε μάθημα περνάει απο "συνέντευξη" ακριβώς όπως όταν δίνεις το βιογραφικό σου σε κάποια εταιρεία.
Δεν σου δίνει αυτό που αξιολογείς ότι θα έπρεπε να σου δώσει, υπάρχουν κι' άλλοι.
Θα κρατήσω την άποψη μου ότι το επίπεδο του Πτυχιούχου Φιλολογικής Σχολής είναι ανώτερο αρκεί να το χρησιμοποιεί στο μάθημα αν δεν το χρησιμοποιεί περνάει λάθος εντύπωση, φυσικά δεν εννοώ να κάνει την αυθεντία.
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον StefanoK.