Σίγουρα θα επανεμφανιστεί η μυωπία στο μέλλον όποιο είδος εγχείρισης και να ΄χεις κάνει.
Έχεις κάποιο link για αυτό; Γιατί εγώ αυτό που έχω ακούσει είναι οτι ίσως υποτροπιάσει, ίσως και όχι και επίσης οτι η βελτίωση της όρασης που έχει είναι σταδιακή.
Πήγα σήμερα για προεγχειρητικό έλεγχο και βρέθηκα κατάλληλος. Επειδή όμως γενικά φοβάμαι γενικά ότι έχει να κάνει με τα μάτια μου, το ψάχνω όπου μπορώ. Έχει ένα ποσοστό επιπλοκών οι οποίες απο ότι κατάλαβα στο μεγαλύτερο μέρος θεραπεύονται με κατάλληλους χειρισμούς, με αυτή με το μεγαλύτερο ποσοστό είναι η ξυροφθαλμία τους πρώτους μήνες μετά την εγχείρηση (και σε κάποιους μπορεί να μείνει μόνιμα και αθεράπευτη)
Πάντως, γενικά απο ότι διαβάζω, τα ποσοστά επιπλοκών είναι σχετικά μικρά αλλα όχι αμελητέα (διάβασα και για 5%) απο ότι κατάλαβα έχει να κάνει με το πόσο σωστός είναι ο έλεγχος που γίνεται πριν απο την εγχείρηση (είναι πολύ σημαντικός να γίνεται όσο πιο ακριβής γίνεται) όσο και το να επιλέγεις ένα καταξιωμένο και έμπειρο γιατρό.
Η ανάρρωση πάντως, απο ότι ρώτησα άλλους ασθενείς, παίρνει αρκετό καιρό, όσο ανώδυνη και να την διαφημίζουν. Δηλαδή μη νομίζετε οτι πάτε 30 λεπτά (άσχετο, αλλα εμένα ο έλεγχος μόνο μου πήρε 4 ώρες, η εγχείρηση φαντάζομαι θα είναι γρηγορότερη) κάνετε τη δουλειά σας και μετά πάτε για καφέ. Άκουσα οτι έχεις πόνους και ενοχλήσεις σχεδόν ολόκληρη την πρώτη βδομάδα (χώρια οτι θα θες να είσαι συνέχεια στα σκοτεινά) και πρέπει να φροντίζεις τα μάτια σου με διάφορα που σου δίνουν και επίσης δεν πρέπει να τα πειράζεις ότι ενόχληση και να χεις.
Επίσης τον πρώτο καιρό μάλλον θα πρέπει να επισκέπτεστε συχνά το γιατρό σας.
Λόγω αυτών, εγώ μάλλον θα το καθυστερήσω μέχρι να παρουσιάσω τη διπλωματική μου ωστε να είμαι ελεύθερος υποχρεώσεων.