Ω και nPb, δεκτή η γνώμη και προπαντός η εμπειρία σου. Όμως δεν είναι όλα άσπρα ή όλα μαύρα. Καλό είναι να υπενθυμίζεις τις δυσκολίες του εξωτερικού και να ''προσγειώνεις'' κάπως τους ενδιαφερόμενους. Κακό του κεφαλιού του άλλωστε αυτού που ζει στο δικό του κόσμο και αγνοεί την πραγματικότητα. Όμως η έκφρασή σου ίσως ενοχλεί λίγο, εμένα τουλάχιστον μου φάνηκε περίεργη σε μερικά σημεία. Είναι άλλο πράγμα η ενημέρωση και η υπενθύμιση και άλλο η αποθάρρυνση.
Δεν αποθαρρύνω κανέναν από τα υλοποιήσει τους προσωπικούς στόχους του. Δεν υποχρεώνω τον φίλο αναγνώστη, να ακολουθήσει αυτά που λέω. Ούτε να συμφωνήσει, ούτε να τα ασπαστεί ευλαβικά. Δεν παίζω τον ξερόλα, που κάποιοι θέλετε να με χαρακτηρίσετε. Σαν φοιτητής έχω κάποιες εμπειρίες και γνώσεις για την πραγματική αγορά εργασίας λόγω της φιλικής - παιδαγωγικής συναναστροφής μου καθηγητές Παν/μίου. Όμως παρολαυτά, κρατάω και μια πισινή σε ότι ακούω, για να διαμορφώσω και προσωπική άποψη από την πραγματική αγορά εργασίας μόλις αποφοιτήσω και ψάχνω για δουλειά. Απλά ενημερώνω στα πλαίσια του διαλόγου σε αυτό το topic. Εξάλλου ότι πληρώσεις παίρνεις σε αυτήν την ζωή, στην επιστήμη,...κτλ...

Όσοι κάνουν κάπου στην επιστήμη του, αριθμητική ανάλυση, θα με καταλάβουν τι εννοώ..

Τίποτα δεν γίνεται δια της βίας. Στον τομέα επιλογής σπουδών και προσωπικής επαγγελματικής καριέρας, ευτυχώς, έχουμε δημοκρατικές ελευθερίες (αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα).
Για να απαντήσω στο φίλο συνομιλητή Χρήστο. Τις προάλλες είδα μια προκύρηξη του ΑΣΕΠ, που ζητούσε πτυχίο ή δίπλωμα μαθηματικού ή πολιτικού μηχανικού με υποχρεωτικές μεταπτυχιακές σπουδές στην αντισεισμική τεχνολογία, αντοχή υλικών και αντισεισμικές κατασκευές για κάποιες θέσεις εξειδικευμένων στελεχών στην Πολεοδομία. :fss:
Καλή επιτυχία σε ότι στόχο έχετε θέσει! :thanks: Με βάση τα προσωπικά βιώματα και βιώματα άλλων φίλων μου φοιτητών, όντας μελλοντικοί φοιτητές να ξέρετε ότι κατά την μετάβαση από το 1ο στο 2ο έτος, θα έχετε ωριμάσει κατά 10 χρόνια, ενώ όσο θα πλησιάζετε στο πτυχίο, τόσο θα βλέπετε κάποια πράγματα με άλλο μάτι, λόγω ηλικιακής ωριμότητας και χαστουκιών της ζωής, καθώς δεν θα είναι λίγες οι φορές που θα αναθεωρήσετε παγιωμένες απόψεις που στηρίζατε μέχρι θανάτου, όταν ήσασταν πιο μικροί σε ηλικία και εκπαιδευτική βαθμίδα. Άλλο τι ακούτε και άλλο τι θα δείτε και άλλο τι άποψη θα σχηματίσετε. Ο κάθε άνθρωπος τα βλέπει κάποια πράγματα με διαφορετικό μάτι λόγω πολλών συγκλίνουσων συγκυριών και αιτιών. Η επιστήμη δεν φαίνεται σε blogs, sites επιστημονικά, παραπλανητικές απόψεις των ΜΜΕ (κάθε μορφής),...κτλ. Η επιστήμη θα φανεί αν σας αρέσει ή όχι, αν θα μπορείτε να περνάτε άνετα πάνω από 5 μαθήματα το εξάμηνο με καλό βαθμό (και όχι με βαθμό 4--->5 ή μόνιμο 6αράκι) ή αν θα σας έλκει να διαβάσετε τα "καλογραμμένα" συγγράμματα της Σχολής (προσωπικά γούστα) ή θα μπορέσετε να ανταπεξέλθετε στις απαιτήσεις πολλών καθηγητών (π.χ. εργαστήρια, ασκήσεις,...κτλ). Η επιστήμη θα φανεί αν ήταν το όνειρό σας, αν δεν γίνετε οι φοιτητές του μοντέλου νωχελικής παρακολούθησης (χωρίς απορίες)....

Έχω ακούσει από πολλούς με καλό μυαλό, μεγάλα λόγια (π.χ. πρωτεία σε Μαθηματικές Εταιρείες) αλλά δυστυχώς να μην μπορούν να περάσουν το μάθημα, δίνοντάς το και 8 φορές (με πραγματικό ξέσκισμα)! Έτσι λειτουργεί σε γενικές γραμμές το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Η επιστήμη, θέλω να πιστεύω ότι θα σου αρέσει, όταν θα είσαι σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα, όπου θα κάνεις αυτό που θέλεις, δηλ., ερευνητική μελέτη σε έναν συγκεκριμένο κλάδο της επιστήμης σου (της προσωπικής αρεσκείας, όντας πλέον πραγματικός γνώστης και κάτοχος της επιστήμης σου).
Στο λύκειο δεν μπορείς να έχεις άποψη για πολλά πράγματα της επιστήμης. Πολλοί φίλοι όπως και εγώ, δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε την χρησιμότητα της φυσικής στο Μαθηματικό, όταν ήμασταν στο λύκειο! Σαν τελειόφοιτοι φοιτητές (στην ώρα τους), αναθεωρήσαμε και πλέον λέμε ότι λέγαμε ασυναρτησίες πιο μικροί. Η ίδια η επιστήμη, μας έλυσε την ηλίθια απορία...παρόλο που είχαμε "φάει" το διαδίκτυο με το κουτάλι, στο ψάξιμο...:fss:
Ζητώ συγγνώμη, αν σας κούρασα...:thanks: