m3Lt3D
Πολύ δραστήριο μέλος

Λες να υπαρχει τετοιος ανθρωπος; Καλα τους διορθωτες θα τους βγαλουμε καθηστερημενους στο τελος...Μια ερώτηση μόνο. Στο τελευταίο ερώτημα θεώρησα συνάρτηση και πήγα με Rolle και αποδείχτηκε. Όμως τη συνάρτηση που θέωρησα την ονόμασα h(x) (μικρό), ασυναίσθητα, διότι δεν είχα προσέξει ότι υπήρχε και η H(x). Υπάρχει περίπτωση να υπάρχει τόσο βλάκας διορθωτής που να την περάσει για την παράγωγο της Η(χ)?
-----------------------------------------
Δεν αμοίβεται στις Πανελλήνιες η ικανότητα, αμοίβεται ο κόπος. Και στην ουσία αυτό είναι που έχει σημασία για ένα μελλοντικό φοιτητή δεδομένου ότι άνθρωποι με μηδενική ικανότητα δεν υπάρχουν. Όλοι στο μέτρο τους έχουν μια ικανότητα η οποία αναπτύσσεται με την προσπάθεια. Δεν είναι Μαθηματική Εταιρεία για να αμοίβεται η πιο έξυπνη λύση.

Ναι εχεις ενα δικιο οσον αφορα το δευτερο σκελος.Αλλα πιστευω η χρυση τομη βρισκεται καπου στη μεση.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
miv
Επιφανές μέλος

Απλώς πιστεύω ότι το αιτιολόγησα επειδή είχα τη σχετική εμπειρία, όχι επειδή ήμουν αντικειμενικά καλύτερος από κάποιον που ξέχασε να το αιτιολογήσει.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
DK1991
Νεοφερμένο μέλος

musicrain1
Εκκολαπτόμενο μέλος

Γιατί να την δεχτούμε; Την σεβόμαστε αλλά δεν την δεχόμαστε! Τι θα πει μαθητής του 10; Εγώ στο διαγώνισμα μαθηματικών κατ. του σχολείου έγραψα 3 και σήμερα γύρω στο 14. Αυτό σημαίνει ότι τα θέματα ήταν εύκολα; Οχι! Σημαίνει ότι με απόλυτη ψυχραιμία κάθησα και έσπασα το κεφάλι μου τρεις ώρες για να βγάλω το 2ο θέμα και τα πρώτα ερωτήματα απο 3ο και 4ο. Τα θέματα ήταν εύκολα για σένα. Τα θέματα ήταν κρίνονται ως εύκολα από όσους έγραψαν καλά και αυτό σημαίνει ότι δεν ήταν. Πάρε για παράδειγμα την Βιολογία γενικής, όπου ακόμα και αυτοί που δεν έγραψαν παραδέχτηκαν την ευκολία των θεμάτων. Και κάτι τελευταίο: πόσο εγωιστής μπορεί να είναι κάποιος για να ζητάει δύσκολα θέματα για να μην γράψουν οι υπόλοιποι και να ξεχωρίσει αυτός; Τόσο μεγάλη ζημιά μας έχει κάνει πια η εκπαίδευση; Τόσος ανταγωνισμός; Πραγματικά αν μόνο μου περνάγαν απ' το μυαλό τέτοιες σκέψεις θα μισούσα τον ευατό μου...τραγουδα εσυ γιατι δε δεχεστε την αποψη του αλλου?:nono:
onoffon
Εκκολαπτόμενο μέλος

σωστοτατος μπραβο σου που σκεφτεσε ετσιΓιατί να την δεχτούμε; Την σεβόμαστε αλλά δεν την δεχόμαστε! Τι θα πει μαθητής του 10; Εγώ στο διαγώνισμα μαθηματικών κατ. του σχολείου έγραψα 3 και σήμερα γύρω στο 14. Αυτό σημαίνει ότι τα θέματα ήταν εύκολα; Οχι! Σημαίνει ότι με απόλυτη ψυχραιμία κάθησα και έσπασα το κεφάλι μου τρεις ώρες για να βγάλω το 2ο θέμα και τα πρώτα ερωτήματα απο 3ο και 4ο. Τα θέματα ήταν εύκολα για σένα. Τα θέματα ήταν κρίνονται ως εύκολα από όσους έγραψαν καλά και αυτό σημαίνει ότι δεν ήταν. Πάρε για παράδειγμα την Βιολογία γενικής, όπου ακόμα και αυτοί που δεν έγραψαν παραδέχτηκαν την ευκολία των θεμάτων. Και κάτι τελευταίο: πόσο εγωιστής μπορεί να είναι κάποιος για να ζητάει δύσκολα θέματα για να μην γράψουν οι υπόλοιποι και να ξεχωρίσει αυτός; Τόσο μεγάλη ζημιά μας έχει κάνει πια η εκπαίδευση; Τόσος ανταγωνισμός; Πραγματικά αν μόνο μου περνάγαν απ' το μυαλό τέτοιες σκέψεις θα μισούσα τον ευατό μου...
musicrain1
Εκκολαπτόμενο μέλος

νομιζω πως η ψυχολογια μου αρχιζει να πεφτει κατακορυφα...
Μέγα λάθος... Ένα μόνο σου λέω: μην τους κάνεις τη χάρη! Πανελλήνιες δίνεις για τον εαυτό σου όχι για τους άλλους. Έκανες ό,τι μπορούσες; Τότε να είσαι περήφανη για τ'αποτέλεσμα! Δεν έκανες ό,τι μπορούσες; Δεν χάθηκε ο κόσμος, έχεις άλλα τρία μαθήματα να αποδείξεις την αξία σου. Τι να τα κάνει κάποιος τα μαθηματικά αν πάει και πατώσει αοδε ή χημεία; Τίποτα δεν τελείωσε, το κεφάλι ψηλά! :no1:
Metal-Militiaman
Νεοφερμένο μέλος

Κατά την γνώμη μου στην κατηγορία μας όλα τα θέματα είναι εύκολα+τα τα φετινά δυστυχώς τα μόνα που αξίζουν είναι των επαναληπτικών όμως αποφεύγουν να βάζουν θέματα τέτοιας δυσκολίας τον Μάιο.
Γενικά παιδία όπως λέει και το υποργείο <<το τέταρτο θέμα αποτελείται από μια άσκηση ή ένα πρόβλημα που η λύση του απαιτεί από τον μαθητή ικανότητες συνδυασμού και σύνθεσης προηγόυμενων γνώσεων>> άρα πρέπει(ή έπρεπε) να γνωρίζουμε οτι δεν θα υπήρχε τίποτα το εξεζητημένο και όλα θα ήταν στοιχειώδη και τετριμμένα.
Επίσης, αν κάποιος θέλει να δει ωραίες ασκήσεις δεν θα δει φυσικά αυτά τα βατά θέματα των πανελληνίων αλλά ασκήσεις από την Ε.Μ.Ε. και από άλλα ψαγμένα βοηθήματα γι 'αυτο και οι πανελλαδικές εξετάσεις της Γ Λυκείου δεν θα σε αναδείξουν ως νικητή των εξετάσεων απλά θα δουν τις συνολικές σου γνώσεις,και να μπορείς να τις εφαρμόσεις οποιαδήποτε στιγμή χωρίς να απαιτούν από εσένα να λύσεις δύσκολες ασκήσεις και να προβείς σε πολύπλοκους συλλογισμούς.
Γι αυτό αν διαβάσετε μεθοδικά ΣΙΓΟΥΡΑ θα γράψατε πάνω από 18
Δεν αμοίβεται στις Πανελλήνιες η ικανότητα, αμοίβεται ο κόπος. Και στην ουσία αυτό είναι που έχει σημασία για ένα μελλοντικό φοιτητή δεδομένου ότι άνθρωποι με μηδενική ικανότητα δεν υπάρχουν. Όλοι στο μέτρο τους έχουν μια ικανότητα η οποία αναπτύσσεται με την προσπάθεια. Δεν είναι Μαθηματική Εταιρεία για να αμοίβεται η πιο έξυπνη λύση.
Ακριβώς και εγώ αυτό πιστεύω, στις πανελλαδικές δεν θα αναδειχθείς για τις γνώσεις σου και για το ταλέντο σου αλλά αυτές θα αποτελέσουν ενα βασικό μονοπάτι μέσα από οποίο θα αναδείξεις τις ικανότητές σου.
και εμένα φέτος με ταλαιπώρησαν ασκήσεις και ασκήσεις πολύ πιο ψαγμέμενες από των πανελλαδικών γνωρίζοντας εξαρχής ότι τα θέματα των πανελλαδικών είναι πολύ πιο εύκολα,έτσι λοιπόν η ανάδειξη και το ταλέντο (ή χάρισμα) του καθενός θα φανεί μετά από την εισαγωγή του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προς το παρόν είναι πολύ νωρίς για να κριθούμε σε τέτοιο επίπεδο.
*M_anos*
Νεοφερμένο μέλος

Alexia91
Εκκολαπτόμενο μέλος

rolingstones
Πολύ δραστήριο μέλος

καταρχην το ποσοστο των αριστουχω σε καμια περιπτωση δεν ειναι 5% ηρεμησε λιγο τοσο ηταν περσι που ηταν δυσκολα φετος γυρω στο 16% θα ειναι το ευρος 18-20 ποσοστο που αν δε γινει κατι το κουλο στα αλλα θα τιναξει την μπανκα στον αερα στις υψηλοβαθμες σχολες και οσο για αυτο που λες οτι δεν υπερηφανευεσαι και μονο που το λες δηλωνει κομπορρυμοσυνη εκμερους σου και εγωισμοΓιατί σήμερα δεν έδινες Μαθηματικά Κατεύθυνσης, γι'αυτό. Δε νομίζω ότι μπορείς να κρίνεις θέματα στα οποία άλλοι εξετάζονταν την ώρα που εσύ προφανώς, ως φοιτητής, κοιμόσουνα. Θα σου πρότεινα, λοιπόν, να κρίνεις κυρίως αυτά στα οποία εξετάστηκες, όπως προσπαθώ να κάνω κι εγώ. Αν έχεις κάποια καλύτερη πρόταση για τα θέματα του 2010, να πεις στην Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων να απολύσει τον κύριο Δάσιο και να σε πάρει να τα βάλεις εσύ. Το γεγονός ότι οι μισοί και πλέον μαθητές έγραψαν, προφανώς, υπό του 10 δεν δηλώνει ότι είναι ηλίθιοι (στην Ελλάδα στο επίπεδο 18 ετών τα Μαθηματικά της ύλης είναι πολύ πιο προχωρημένα από αλλού), αλλά ότι τα θέματα δεν ήταν εύκολα. Το γεγονός ότι εγώ έγραψα σήμερα κι ότι είμαι από τους "ψημένους" (όπως δηλώνεις ότι είσαι κι εσύ) δεν σημαίνει απολύτως τίποτα γιατί ξέρω ότι ανήκω σε ένα 5%. Αν εσύ βγάζεις συμπεράσματα απ'το 5% τι να σου πω, οκ. Το πως βρίσκει, πάντως, τα θέματα η σχολική/φροντιστηριακή κοινότητα άσε να το κρίνουν αντικειμενικά οι καθηγητές, έχω μιλήσει με πολλούς απ'το πρωί και δεν είσαι ένας από αυτούς. Άσε τις δέσμες στη νεκρική ησυχία τους, δεν έδωσες με δέσμες, δεν γνωρίζεις πως είναι. Έδωσες κι εσύ Πανελλήνιες κι απ'οτι φαντάζομαι έδωσες και με τα 6 μαθήματα, όπως και σήμερα.
Η προσπάθειά σου ποια ακριβώς είναι; Να αποδείξεις ότι το 5% που γράψαμε σχεδόν άριστα είναι τα "μυαλά" και οι άλλοι είναι μαλάκες; Αν περιμένεις τις Πανελλήνιες να σου αποδείξουν πόσο μυαλό είσαι, τότε προφανώς δεν ξέρεις τι θα πει νοημοσύνη. Κι επιτέλους, άσε την καραμέλα, προετοιμασία, επιμονή, συνέπεια και συστηματικότητα εξετάζουν οι εισαγωγικές εξετάσεις, όχι εξυπνάδα.
αυτο σημαινει οτι διαβαζαν παπαγαλια οπως θα διαβαζαν ιστορια ειναι πολυ απλοΠες τα...
Δηλαδή rollingstones όλοι αυτοί που ξεσκίζονται τόσο καιρό στο διάβασμα και δεν κατάφεραν να περάσουν το 15 είναι μαθητές του 7 και του 8, ε;
Μάλλον έχεις καιρό να δώσεις εξετάσεις και ξέχασες πως είναι...ειδικά πανελλήνιες...ξέρεις δεν είναι το ίδιο απο το σπίτι σου.
δε μειωνει κανεις την προσπαθεια κανενος απλα ειναι κοινος τοπος οτι τα θεματα σημερα ηταν της πλακας δηλαδη ενας ο οποιος εγραφε το 2000 στα αστεια θεματα τοτε πρεπει να τον πουμε μεγαλο παιχτη σας λεω θα με θυμυθειτε δυστυχως τον αυγουστοΕίναι τουλάχιστον γελοίο να προσπαθούν ορισμένοι, πάντως, να μειώσουν την προσπάθεια ενός που αρίστευσε και να βγάλουν άχρηστο έναν που απέτυχε πατώντας πάνω στα θέματα. Στην τελική ΚΑΘΕ χρόνο στα Μαθηματικά γράφεις ανάλογα με το τι ψυχή έχεις δώσει όλη τη χρονιά. Δεν υπάρχει θέμα τύχης.

BlakkheiM
Νεοφερμένο μέλος

αν ησουν διαβασμενος εγραΦΕς 15+
(εγω εκανα το 2ο λαθος

αυτο π δεν εχω καταλαβει ρε παιδια ειναι το εξης...
πως γινετε,ευκολα δυσκολα να βαζουν,παντα να υπαρχει ενα 30%
περιπου π γραφει κατω απο την βαση?

mangkac
Εκκολαπτόμενο μέλος

Αρχική Δημοσίευση από rolingstones;317951τι να σχολιασεις αφου τα περσινα ηταν ασυγκριτως πιο δυσκολα απο φετος και οπιος επιμενει να λεει το αντιθετο παει να πει οτι εθελοτυφλει[/quote:Σιγα ρε που εθελοτυφλει..!!! Στα ιδια επειπεδα θα ειναι και φετος οι αριστουχοι με ισως μια μικρη ανοδο.. Και ολοι αυτοι που λενε οτι γραψανε 19-20 θα τους δουμε στο τελος.. Γιατι αν ηταν ετσι τοτε εμενα στην ταξη μου οι μισοι λεγανε οτι γραψανε απο 16-20.. Στο τελος ξυριζουν τον παπα...
hearts_alive
Νεοφερμένο μέλος

Ναι, αλλά και πάλι είναι ζήτημα προετοιμασίας. Αν κάποιος είχε δει το περσινό ερώτημα στο 4ο κι εσύ δεν το είχες ξαναδεί κι αυτός το έγραφε, δεν θα έπρεπε να πάρει όλα τα μόρια; Το θέμα είναι πόση εμπειρία έχεις αποκτήσει και πόσο ψύχραιμος είσαι την ώρα της εξέτασης ώστε να την καλέσεις επί τόπου. Για παράδειγμα, στο τελευταίο ερώτημα του 3 εγώ δικαιολόγησα πλήρως γιατί η εξίσωση μετά την απαλοιφή ισοδυναμεί με την αρχική, πράγμα που μου ήρθε από ασκήσεις που έκανα πριν πολλούς μήνες. Και, εντελώς άσχετο, οι περισσότεροι γνωρίζω ότι δεν το αιτιολόγησαν καν και απλώς απάλειψαν. Εγώ δεν πρέπει να πριμοδοτηθώ για την αιτιολόγησή μου; Νομίζω πως ναι, όλη η ουσία του ερωτήματος στην ισοδυναμία αυτών των εξισώσεων βρίσκεται.
Απλώς πιστεύω ότι το αιτιολόγησα επειδή είχα τη σχετική εμπειρία, όχι επειδή ήμουν αντικειμενικά καλύτερος από κάποιον που ξέχασε να το αιτιολογήσει.
Απορία: πού ακριβώς είναι το πρόβλημα με την ισοδυναμία, αν πάρεις τη συνάρτηση με την απαλοιφή (χωρίς παρονομαστές) και αφού κάνεις το Bolzano με το ξ ας πούμε να διαιρέσεις μετά χωρίς κανένα πρόβλημα αφού είναι 1<ξ<2 ;
Βγαίνει λύση στην εξίσωση που σου δίνει, χωρίς να χρειαστεί να αιτιολογήσεις ισοδυναμία εξισώσεων.
rolingstones
Πολύ δραστήριο μέλος

ενταξει ρε φιλε τι να σου πω για ηρεμησεις τα θεματα ηταν πανδυσκολα ποσοστο επιτυχιας κατω του 1% πτωση σε ολες τις σχολες 1000 μορια ικανοποιημενος τωρα?απλα ελεος αρχιζει να μας υποτιμαται η νουμοσυνη ωρες ωρεςΚαλα εχεις αδικο rollingstone και οντως μιλας πολυ απαξιωτικα εως και προκλιτικα.. Οχι επειδη δεν εγραψες φετος ηταν πανευκολα και περσι που εδωσες βαλανε τα αγγουρια.. τα φετινα ηταν πιστευω τα πιο πλουσια και αρκετα απαιτητικα γιατι τα ειχαν ολα.. μιγαδικους, fermay, rolle, bolzano, θμτ.. τα παντα ολα.. παντως ενας παιδι με πολυ καλη δουλεια ολον τον χρονο κ μια στοιχειωδη συνθετη σκεψη εφτανε και το 20 που περσι ισως να ηταν πιο δυσκολο.. αλλα οχι οτι φετος ηταν γελοια.. ελεος δηλαδη..
Σιγα ρε που εθελοτυφλει..!!! Στα ιδια επειπεδα θα ειναι και φετος οι αριστουχοι με ισως μια μικρη ανοδο.. Και ολοι αυτοι που λενε οτι γραψανε 19-20 θα τους δουμε στο τελος.. Γιατι αν ηταν ετσι τοτε εμενα στην ταξη μου οι μισοι λεγανε οτι γραψανε απο 16-20.. Στο τελος ξυριζουν τον παπα...
και σιγα τα πολλα πραγματα το να εφαρμοσεις ενα θεωρημα ειναι απαιτητικο εσυ τι πιστευεις?
Samy
Εκκολαπτόμενο μέλος

mangkac
Εκκολαπτόμενο μέλος

ενταξει ρε φιλε τι να σου πω για ηρεμησεις τα θεματα ηταν πανδυσκολα ποσοστο επιτυχιας κατω του 1% πτωση σε ολες τις σχολες 1000 μορια ικανοποιημενος τωρα?απλα ελεος αρχιζει να μας υποτιμαται η νουμοσυνη ωρες ωρες
και σιγα τα πολλα πραγματα το να εφαρμοσεις ενα θεωρημα ειναι απαιτητικο εσυ τι πιστευεις?
Εγω λεω οτι ενω ολοι σου λενε οτι εχεις αδικο εσυ επιμενεις.. Και δεν το λενε μονο τα παιδια που δωσαν αλλα και οι καθηγητες, εκτος βεβαια αν εισαι και πιο καλος και απο αυτους!!. Και δεν ειπα οτι ειναι πανδυσκολα φιλε μου, οτι θες διαβαζεις.. Ηταν μια μετρια προς δυσκολα πιστευω, χωρις το ερωτημα το απιαστο, αλλα με απαιτητικα ερωτηματα που το εγραφε ο πολυ καλα διαβασμενος και ο ψυχραιμος..
panozi
Νεοφερμένο μέλος

lostpfg
Νεοφερμένο μέλος

μπαίνουν δύσκολα και εύκολα θέματα,μπαίνουν θέματα που "χτυπάνε" τους παπαγάλους,θέματα έξυπνα δηλαδή..,είναι δυνατόν ένας που παπαγαλίζει να μπορέσει στο πανεπιστήμιο να πάει καλά στα ανώτατα μαθηματικά...εάν το θέμα είναι να περνάμε τώρα τα μαθηματικά με 20 να το παίζουμε διάνοιες και στο πανεπιστήμιο αύριο να περνάμε τα μαθηματικά με 6 τι νόημα έχει...διάνοια δεν είναι κανεις..υπάρχουν και αυτοί και θα ξεχωρίσουν στο πανεπιστήμιο..Δεν κρίνετε φέτος
Καλά αποτελέσματα σε όλους!!!!Και σε όσους δεν έγραψαν αυτό που ήθελαν μην σας παίρνει από κάτω είδα σήμερα συμμαθητές να κλαίνε..Ήρεμα έχουμε αλλα 3 μαθήματα μην χαλάτε την ψυχολογία σας
:no1:
Samy
Εκκολαπτόμενο μέλος

mangkac
Εκκολαπτόμενο μέλος

- Status
- Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 8 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.