Pavlitos
Δραστήριο μέλος

Ουφ. Τι θέλεις να σου πει δηλαδή, να διαβάσεις τις σελίδες 20, 35 και 76 γιατί μόνο αυτές θα σου χρειαστούν του χρόνου;
Αλίμονο ρε παιδιά, μία είναι η Φυσική, μία η Χημεία, ένα σύνολο τα Μαθηματικά και ούτω καθεξής. Σαφώς υπάρχουν διαφορετικοί κλάδοι στις παραπάνω περιπτώσεις οι οποίοι ίσως δεν σχετίζονται άμεσα μεταξύ τους. Αλλά σκοπός είναι να μάθει κανείς να αντιμετωπίζει την ''επιστήμη'' καθολικά και όχι αποσπασματικά κρατώντας μόνο ''ό,τι θα του χρειαστεί για τις Πανελλήνιες''.
Πήγαινε λοιπόν εσύ και μάθε μόνο τα χαρακτηριστικά του ομογενούς πεδίου και τον τύπο της έντασης χωρίς να ξέρεις τι είναι ηλεκτρικό πεδίο.
Ας σοβαρευτούμε λίγο.
Δεν πάω σχολείο για να αποκτήσω γνώσεις, όχι με το υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα. Πάω για να περάσω σε μια ρημαδοσχολή.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Bkid
Νεοφερμένο μέλος

Ναι παιδιά χρειάζεται η φυσική γενικής της 2ας Λυκείου στην Φυσική κατεύθυνσης της 3ης Λυκείου!
Φέτος πάω Γ Λυείου και έχουμε δει ασκήσεις που έχουν σχέση με φυσική γεικής Β λυκείου !!!
Για παράδειγμα στην μηχανική ταλάντωση είδαμε άσκηση στην οπόια ταλαντωνόταν ένα φορτισμένο σώμα μεσα σε ομογενές ηλεκτρικό πεδίο!
Και φυσικά για την επίλυση χρειαζόταν να χρησιμοποιήσεις τον ορισμό της έντασης ( E=F/Q) και να ξέρεις τα χαρακτηριστικά του ομογενούς ηλεκτρικού πεδίου!
Επιπλέον παρακάτω (Στην φυσική γενικής της Β λυκείου) θα μάθετε για τους πυκνωτές οι οποίοι χρησιμεύουν στην Ηλεκτρική ταλάντωση (Γ λυκείου) καθώς αυτή η ταλάντωση έχει να κάνει με πυκνωτή και πηνίο!
Επομένως καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως είναι πάρα πολύχρήσιμη η φυσική γενικής της Β λυκείου για την Φυσική κατεύθυνσης της Γ λυκείου!!!
Αυτη την ασκηση την ειχα συναντησει και εγω ειναι μια υποπεριπτωση των υποπεριπτωσεων!Απο την αλλη στις ηλεκτρικες ταλαντωσεις ειναι χρησιμο να "παιζεις" με τα διαγραμματα και τις ενεργειες και οχι τοσο με την β λυκειου..Πιστεψε με η γενικη της β με την κατευθυνση της γ δεν εχει τοσα κοινα σημεια!Τιποτα δεν ειναι αδυνατο,δε λεω.Απλα υπαρχουν πολυ λιγες πιθανοτητες να συνδυαστουν αθτες οι δυο ταξεις φετος.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
BoNG
Νεοφερμένο μέλος

poppytaxlia
Νεοφερμένο μέλος

π.χ.φυσικη,χημεια,βιολογια,μαθηματικα αν εισαι θετικη και τεχνολογικη και τα αντιστοιχα της θεωρητικης
Ειρηνάκι
Εκκολαπτόμενο μέλος

+1000:no1:Εγώ θα προσθέσω βέβαια την άλγεβρα κ την έκθεση όπως είπε κ η Vampi!!:xixi::xixi:μμμμ.....λοιπον σημαντικο ειναι κυριως τα μαθηματα των πανελλαδικων!
π.χ.φυσικη,χημεια,βιολογια,μαθηματικα αν εισαι θετικη και τεχνολογικη και τα αντιστοιχα της θεωρητικης
Adamsdoor
Πολύ δραστήριο μέλος

Οδυσσέας
Διάσημο μέλος

Η φυσική γενικής της γ λυκείου πάντως είναι φοβερή.

blacksheep
Πολύ δραστήριο μέλος

Adamsdoor
Πολύ δραστήριο μέλος

Παντως αποτι εχω ακουσει δε πρεπει να ειναι και ιδιαιτερα δυσκολη..με συστηματικο διαβασμα ανετα παλευεται...ε?Ταλαντώσεις-Κύματα-Μηχανική στερεού σώματος-Κρούσεις.
Η φυσική γενικής της γ λυκείου πάντως είναι φοβερή.Κρίμα που δε θα τη δώσω-είναι αργά για να αλλάξω.

Rania.
Πολύ δραστήριο μέλος

Adamsdoor
Πολύ δραστήριο μέλος

Οδυσσέας
Διάσημο μέλος

Δεν θεωρείται και εύκολη.Υποκειμενικό είναι αυτό.Παντως αποτι εχω ακουσει δε πρεπει να ειναι και ιδιαιτερα δυσκολη..με συστηματικο διαβασμα ανετα παλευεται...ε?![]()
Πάντως σχετικά εύκολη μου φαίνεται μέχρι στιγμής,τουλάχιστον τα θέματα που μπαίνουν στις πανελλήνιες συγκριτικά με αυτά που θα μπορούσαν να μπούνε.Δηλαδή ενας πολύ καλός μαθητής που έχει κάνει πολλές ασκήσεις θα αδικηθεί από τα θέματα σε αυτό το μάθημα.
g!orgos
Εκκολαπτόμενο μέλος

Δεν θεωρείται και εύκολη.Υποκειμενικό είναι αυτό.
Πάντως σχετικά εύκολη μου φαίνεται μέχρι στιγμής,τουλάχιστος τα θέματα που μπαίνουν στις πανελλήνιες με αυτά που θα μπορούσαν να μπούνε.Δηλαδή ενας πολύ καλός μαθητής που έχει κάνει πολλές ασκήσεις θα αδικηθεί από τα θέματα σε αυτό το μάθημα.
Συμφωνώ απόλυτα! Τα τελευταία χρόνια τα θέματα που μπαίνουν στην φυσική είναι πολύ εύκολα και κάποιος είναι ψαγμένος δεν θα ξεχωρίσει...
Adamsdoor
Πολύ δραστήριο μέλος

χμ...ναι το εχω ακουσει και εγω αυτο..οντως κριμα...Δεν θεωρείται και εύκολη.Υποκειμενικό είναι αυτό.
Πάντως σχετικά εύκολη μου φαίνεται μέχρι στιγμής,τουλάχιστον τα θέματα που μπαίνουν στις πανελλήνιες συγκριτικά με αυτά που θα μπορούσαν να μπούνε.Δηλαδή ενας πολύ καλός μαθητής που έχει κάνει πολλές ασκήσεις θα αδικηθεί από τα θέματα σε αυτό το μάθημα.

djimmakos
Διάσημο μέλος

chris_90
Διάσημο μέλος

djimmakos
Διάσημο μέλος

chris_90
Διάσημο μέλος

djimmakos
Διάσημο μέλος

(Και εγώ αν το έβλεπα αυτό δεν ξέρω κατά πόσο ψύχραιμος θα έμενα:p)
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 64 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- Τρελας123
- thepigod762
- Kris.gr
- jellojina
- elenitren
- pnf292
- bill09876
- Fanimaid123
- Nikoleta05
- cinnamongirl
- arisgiap
- topg
- Applepie
- QWERTY23
- Joji
- atkaplan
- Mariahj
- Cat lady
- emzou
- kkko
- thecrazycretan
- Σωτηρία
- Anxious
- Harmiproto
- StudyFreak04
- dimitris-R9
- marianna04
- Glorious12
- tinaskrd
- ksnuwanda
- Γιαννης1987Θεσσ
- ssalex
- Αριάνα123
- EiriniS20
- igeorgeoikonomo
- Χρησλου
- Papachrist
- theodoraooo
- Άρτεμις Α.
- louminis
- Meow
- jul25
- don_vito
- Panos_02
- Γατόπαρδος.
- Steffie88
- Panagiotis849
- jimis2001
- Athens2002
- Μάρκος Βασίλης
- Κλημεντίνη
- Memetchi
- Makis7
- tasost
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.