Guest 292010
Επισκέπτης

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
miv
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Μαρουλάκι
Δραστήριο μέλος

Guest 292010
Επισκέπτης

Γιατί η πολιτική της είναι για φτύσιμο.
Δηλαδή τι έκανε?
Πάντως διάβασα στο wiki κάτι για λαθραία εξαγωγή φυσικού αερίου.
miv
Επιφανές μέλος

Guest 292010
Επισκέπτης

xαρά
Νεοφερμένο μέλος

τωρα για οσα ειπωθηκαν περα απ αυτο,συμφωνω οτι η πολιτικη της tymoshenko δεν ειναι καλη.οπως επισης και της θατσερ.η εκλογη γυναικας προεδρου δεν ειναι απαραιτητα δειγμα προοδου λοιπον...και θα πρεπει να σταματησουμε να το βλεπουμε ετσι.δεν θελω να κυβερνησει απαραιτητα γυναικα τη χωρα.θελω ενα ικανο ατομο.
και γυναικες ικανες στην πολιτικη υπαρχουν.απλα δεν θα κατσω να παραθεσω οσες θαυμαζω για να κανω το χατιρι του τυπου απ το κιλκις.μαλλον θα τις χαραμισω ετσι...
abracadabra!
Εκκολαπτόμενο μέλος

Εκτός από τη Yulia Tymoshenko που είναι τώρα πρωθ. της Ουκρανίας, είναι και η Μέρκελ. Τη θαυμάζω, όχι μόνο επειδή είναι γυναίκα και ηγέτιδα μιας τέτοιας ισχυρής χώρας, αλλά επειδή θαυμάζω τους πολιτικούς που είναι σκληρά καρύδια. Και τον Σαρκοζύ, αν και ήθελα να βγει η Ρουαγιάλ τότε.
Επίσης είναι η Κριστίνα Φερνάντες, πρόεδρος της Αργεντινής.
Αφού είμαστε σε θρεντ για το φεμινισμό και τώρα σχολιάζουμε τις γυναίκες πολιτικούς ας αναφέρουμε και τις γυναίκες που έφθασαν πολύ ψηλά και εκτός Ευρώπης.
Η Τζίπι Λίβνι στο Ισραήλ πιστεύω είναι αξιόλογη πολιτικός. Και ας μην ξεχνάμε την Μπεναζίρ Μπούτο η οποία ήταν η πρώτη ηγέτιδα σε καθεστώς όπως είναι αυτό του Πακιστάν. (Προσπαθώ να βρω τη μετάφραση του Islamic State, την ορολογία στα ελληνικά. Ξέρει κανείς; ) Και η Ιντίρα Γκάντι, τόσα χρόνια πριν, στην Ινδία.
Υπάρχουν επίσης κινήματα μουσουλμανικού φεμινισμού. Μουσουλμάνες που ζητούν εξίσωση με τους άντρες.
Δεν ξέρω γιατί αλλά αυτή η φωτογραφία μου φαίνεται ότι έχει πολύ βαθύ νόημα.

laraska
Εκκολαπτόμενο μέλος

καλο ειναι να υπαρχει η υποστιρηξη της χειραφετισης , αλλα να γινεται αντιληπτο πως τα δυο φυλα ειναι διαφορετικα το ενα απο το αλλο και αυτο γιατι υπαρχουν διαφορετικοι ρολοι που πρεπει να επωμιζαονται αναλογα .
Εξ'ορισμου ειναι ισοι , αλλα διαφορετικοι , οποτε δεν τιθεται θεμα .
Το να αποδειξει μια γυναικα την ισοτητα με το να διαχειριζεται πχ οικονομικα θεματα ειναι απλα αστειο ... ας παει οικοδομη

μετα μπαινουν αλλα θεματα

Το να αποδειξει μια γυναικα την ισοτητα με το να διαχειριζεται πχ οικονομικα θεματα ειναι απλα αστειο ... ας παει οικοδομη![]()
τι εννοεις;
laraska
Εκκολαπτόμενο μέλος

δεν χρειαζεται να αποδειξει κατι γιατι ειναι ισα , αλλα η διαφορετικοτητα παντα θα υπαρχει .τι εννοεις;

abracadabra!
Εκκολαπτόμενο μέλος

χμμμ θα πω κατι .
καλο ειναι να υπαρχει η υποστιρηξη της χειραφετισης , αλλα να γινεται αντιληπτο πως τα δυο φυλα ειναι διαφορετικα το ενα απο το αλλο και αυτο γιατι υπαρχουν διαφορετικοι ρολοι που πρεπει να επωμιζαονται αναλογα .
Εξ'ορισμου ειναι ισοι , αλλα διαφορετικοι , οποτε δεν τιθεται θεμα .
Το να αποδειξει μια γυναικα την ισοτητα με το να διαχειριζεται πχ οικονομικα θεματα ειναι απλα αστειο ... ας παει οικοδομη
μετα μπαινουν αλλα θεματα
άλλο η διαφορά που υπάρχει στη σωματική διάπλαση και άλλη η διαφορά στους ρόλους - κατασκευάσματα της κοινωνίας. Δηλαδή το ότι αναγνωρίζεις πως δεν είμαστε ίδιοι δεν σημαίνει πως αυτόματα βάζεις τη γυναίκα στο "ρόλο" της καλής νοικοκυράς και τον άντρα υπεύθυνο των εξωτερικών υποθέσεων. Οι "ρόλοι" είναι πέρα για πέρα επίπλαστοι.
Ή ο "ρόλος" του άντρα πολιτικού. και πολλοί άλλοι.
Όσο για το "ας πάει οικοδομή", εδώ εσύ ο ίδιος εμπλέκεις τη διαφορετικότητα με την ισότητα. Και βέβαια θα αποδείξει την ικανότητα της να διαχειρίζεται οικονομικά θέματα το ίδιο καλά μ'ένα άντρα - αφού δεν υπάρχει καμία διαφορά στο συγκεκριμένο τομέα, αλλά η οικοδομή πού κολλά; Είναι κι αυτό κριτήριο ισότητας;
Επίσης η εικόνα σου είναι σεξιστική.
laraska
Εκκολαπτόμενο μέλος

Απο την αλλη , αν υπαρχουν καταστασεις στις οποιες κατι πρεπει να γινεται διαφορετικα δεν ειναι κατι στο οποιο πρεπει να ειμαστε αρνητικοι πχ αν δουλευει η μητερα , και ο πατερας οχι , εννοειται πως ο πατερας θα μαγειρευει .
deadhorse
Εκκολαπτόμενο μέλος

Δεν εκφέρω άποψη, θέτω ένα ερώτημα και θέλω να ακούσω τις απόψεις των γυναικών/κοριτσιών μελών του forum.
xαρά
Νεοφερμένο μέλος

Απ' τη στιγμή που θεωρείται δεδομένο πως πρέπει να υπάρχει ισότητα μεταξύ των δύο φύλων, είναι θεμιτό οι γυναίκες να αντιμετωπίζονται όπως οι άνδρες σε θέματα όπως ο στρατός, η συνταξιοδότηση, η επιμέλεια παιδιού κλπ;
Δεν εκφέρω άποψη, θέτω ένα ερώτημα και θέλω να ακούσω τις απόψεις των γυναικών/κοριτσιών μελών του forum.
κοιτα αυτο ειναι η διαφορα ισοτητας και εξομοιωσης..στρατο πατε γιατι ειστε πιο δυνατοι μυικα να υπερασπιστειτε τη χωρα στο μελλον.(εγω ειμαι εναντιον του στρατου ουτως η αλλως)
και η συνταξιοδοτηση πρεπει να εξισωθει οταν οι ρολοι εξισωθουν και πρακτικα,οχι μονο τυπικα.δηλαδη εαν οντως καταμεριστουν οι ευθυνες για το σπιτι,τα παιδια,την οικογενεια κλπ....οταν ομως υπαρχει μονο τυπικη ισοτητα δεν μπορει να βγαινουμε και κερατας και δαρμενος:s
αλλα σε μια κοινωνια ισοτητας δεν εχω αντιρηση να γινουν αυτα που λες.το θεμα ειναι οτι δεν ζουμε σε τετοια κοινωνια...
και δεν ζηταμε εξισωση,ειναι γεγονος οτι οι αντρες συνηθως εχουν μεγαλυτερη σωματικη αντοχη...βεβαια αυτο δεν πρεπει να το καταχραστουμε ως δικαιολογια....
beautiful loser
Πολύ δραστήριο μέλος

xαρά
Νεοφερμένο μέλος

σωστο κι αυτοΣτην σημερινη εποχη η εννοια του στρατου εχει λαβει αλλη διασταση , δεν απαιτείται ενας μυωδης ανδρας για τον χειρισμο ενος αεροσκαφους , για να κατευθυνει ενα πολεμικο οχημα ή να γινει μελος ενος υποβρυχιου πληρωματος
δεν τοχω πολυφιλοσοφησει το θεμα,σιχενομαι και μονο την ιδεα του στρατου,για ολους...
Falcon
Εκκολαπτόμενο μέλος

Αν και συνήθως υποχειριάζομαι πολύ εύκολα από γυναίκες (είμαι και πολύ gentleman ο κερατάς) , θέλω να πιστεύω ότι η άποψή μου είναι αντικειμενική και όχι απλά αδυναμία προς το άλλο φύλο :p
xαρά
Νεοφερμένο μέλος

η ευγενεια δεν ειναι σεξισμος.η αισθηση ανωτεροτητας που επιδιωκουν μερικοι μεσω αυτης ειναι...Είμαι υπέρ της ισότητας των δυο φύλων. Αν και σε κάποια επαγγέλματα ίσως θα πρέπει να υπάρχει ειδική μεταχείριση για τις γυναίκες (όπως σε θέματα εγκυμοσύνης, μικρών παιδιών κλπ).
Αν και συνήθως υποχειριάζομαι πολύ εύκολα από γυναίκες (είμαι και πολύ gentleman ο κερατάς) , θέλω να πιστεύω ότι η άποψή μου είναι αντικειμενική και όχι απλά αδυναμία προς το άλλο φύλο :p
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 9 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.