Συμφωνώ με όσα έχει πει η Χαρά, κυρίως.
ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ = ΙΣΟΤΗΤΑ.
τώρα κάποιοι υποστηρικτές της ανδροκρατίας έκαναν τον ΦΕΜΙΝΙΣΜΟ να σημαίνει ΦΑΣΙΣΜΟΣ.
Εγώ είμαι φεμινίστρια και δεν ντρέπομαι να το πω. Αποτριχώνω τα ποδια μου και φοράω σουτιέν :p Μάλιστα έχω ιδιαίτερη αδυναμία στα ψηλά παπούτσια και στο μακιγιάζ. Η ειδοποιός διαφορά με τις γυναίκες-πρόβατα είναι ότι όλα αυτά τα κάνω για να αρέσω σ'εμένα.
Είναι αστείο το πως οι άντρες είναι αυτοί που λένε συνήθως το "ίσοι αλλά όχι ίδιοι". Μήπως θεωρείτε ότι οι δουλειές του σπιτιού, το σιδέρωμα, το καθάρισμα, το πλυντήριο κτλ είναι στη γυναικεία φύση; ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι σε κανενός τη φύση πέρα από τα γεννητικά όργανα και το ποιος από τους δυο γεννά σ'ένα ετερόφυλο ζευγάρι.
Επίσης πόσοι πια εργάζονται λιμενεργάτες κτλ για να υφίσταται μια τέτοια συζήτηση; Δεν αμφισβητώ την μυϊκή δύναμη των ανδρών αλλά δεν χρειάζεται πλέον τόσο πολύ. Σε λίγα χρόνια τα πάντα θα περνούν πια από τον έλεγχο του ηλεκτρονικού υπολογιστή ο οποίος δε χρειάζεται και ιδιαίτερη δύναμη για να λειτουργήσει. Άρα θα έρθουμε όλοι στον ίδιο παρονομαστή.
Για μένα ΠΛΗΡΗΣ ισότητα θα υπάρξει όταν αλλάξουν τα πρότυπα. Ευτυχώς εμένα η μαμά μου δεν μαγειρεύει και έτσι ούτε κι εγώ έμαθα. Οπότε αν υπάρχουν κι άλλα κορίτσια σαν εμένα θ'αναγκαστούν πολλοί άνδρες ν'αναλάβουν μέρος του μαγειρέματος, κτλ κτλ.
Πιο ουσιώδης όμως είναι η ισότητα στην ΕΞΟΥΣΙΑ.
Πραγματικά, ζω για να δω τη μέρα που τη χώρα θα κυβερνήσει γυναίκα. (και για να δω ποιος θα πει ότι αυτό είναι ανωτερότητα;;;;!!!)