Guest 292010
Επισκέπτης
O φεμινισμός είναι θετικός όσο αυτός δεν αποζητά την εξομοίωση των αντρών και των γυναικών αλλά την ισότητα τους.
Την εξομοίωση εσύ πώς την εννοείς?Μου δίνεις ένα παράδειγμα?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
beautiful loser
Πολύ δραστήριο μέλος
Ειχε ξαναειπωθει το ιδιο στο θεμα , απλα με αλλα λογια.
Που τα βρισκεις αυτα τα αβαταρ , βρε σοζι
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Guest 292010
Επισκέπτης
Εννοει πως υποστηρίζει τον φεμινισμο οταν αποσκοπει στην εδραιωση των ισων δικαιωματων αλλα οχι στην ταυτιση των δυο φυλων , με την εννοια του οτι ειναι και ιδιοι.
Ειχε ξαναειπωθει το ιδιο στο θεμα , απλα με αλλα λογια.
Που τα βρισκεις αυτα τα αβαταρ , βρε σοζι
A,μάλιστα.
Γούγλης μάι λοβ,γούγλης.
agiostimotheos
Δραστήριο μέλος
Πάντος είμαι υπέρ της ισότητας αν και θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένη μετά από τόσα χρόνια.
myrto.s
Πολύ δραστήριο μέλος
agiostimotheos
Δραστήριο μέλος
xαρά
Νεοφερμένος
Σαφώς. Ναι είμαστε όλοι Χ όχι δεν εκούμε τπτ είμαστε Χ. Πως? τι είναι το Χ? δεν έχει σημασία είμαστε όλοι Χ.
αν και μ θυμιζει μαθηματικα (ή χρωμοσωματα) μ αρεσε αυτο το X
τα ψηφια του Π τι τα θες,να μ μαυρισεις την ψυχηη??
~LoVeR BoY~
Διάσημο μέλος
Purple sunrise
Πολύ δραστήριο μέλος
Guest 292010
Επισκέπτης
Civilara
Περιβόητο μέλος
Φυσικά κι εγώ είναι υπέρ της ισότητας των δύο φύλων. Πιστεύω ότι πρέπει όλοι να είμαστε ίσοι αλλά όχι ίδιοι. Το κάθε φύλο έχει την φύση του. Όπως δεν ταιριάζει σε μία γυναίκα να οδηγεί νταλίκα έτσι δεν ταιριάζει και σε έναν άντρα να είναι χορευτής oriental.
Όμως ισότητα δεν σημαίνει μόνο ίδια δικαιώματα αλλά και ίδιες υποχρεώσεις. Π.χ. θεωρώ εξαιρετικά μεγάλη κοινωνική αδικία να στρατεύονται οι άρρενες υποχρεωτικά και η στράτευση να είναι προαιρετική για τις γυναίκες. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν το λέω αυτό γιατί με βολεύει ή γιατί είμαι φυγόστρατος, το κάθε άλλο μάλιστα που όταν καταταγώ στον στράτο, κάτι που θα γίνει σε 6 μήνες, θα δηλώσω υποψηφιότητα για δόκιμος έφεδρος αξιωματικός. Η στράτευση θα έπρεπε να είναι είτε υποχρεωτική για όλους είτε προαιρετική για όλους.
abracadabra!
Εκκολαπτόμενο μέλος
ΦΕΜΙΝΙΣΜΟΣ = ΙΣΟΤΗΤΑ.
τώρα κάποιοι υποστηρικτές της ανδροκρατίας έκαναν τον ΦΕΜΙΝΙΣΜΟ να σημαίνει ΦΑΣΙΣΜΟΣ.
Εγώ είμαι φεμινίστρια και δεν ντρέπομαι να το πω. Αποτριχώνω τα ποδια μου και φοράω σουτιέν :p Μάλιστα έχω ιδιαίτερη αδυναμία στα ψηλά παπούτσια και στο μακιγιάζ. Η ειδοποιός διαφορά με τις γυναίκες-πρόβατα είναι ότι όλα αυτά τα κάνω για να αρέσω σ'εμένα.
Είναι αστείο το πως οι άντρες είναι αυτοί που λένε συνήθως το "ίσοι αλλά όχι ίδιοι". Μήπως θεωρείτε ότι οι δουλειές του σπιτιού, το σιδέρωμα, το καθάρισμα, το πλυντήριο κτλ είναι στη γυναικεία φύση; ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι σε κανενός τη φύση πέρα από τα γεννητικά όργανα και το ποιος από τους δυο γεννά σ'ένα ετερόφυλο ζευγάρι.
Επίσης πόσοι πια εργάζονται λιμενεργάτες κτλ για να υφίσταται μια τέτοια συζήτηση; Δεν αμφισβητώ την μυϊκή δύναμη των ανδρών αλλά δεν χρειάζεται πλέον τόσο πολύ. Σε λίγα χρόνια τα πάντα θα περνούν πια από τον έλεγχο του ηλεκτρονικού υπολογιστή ο οποίος δε χρειάζεται και ιδιαίτερη δύναμη για να λειτουργήσει. Άρα θα έρθουμε όλοι στον ίδιο παρονομαστή.
Για μένα ΠΛΗΡΗΣ ισότητα θα υπάρξει όταν αλλάξουν τα πρότυπα. Ευτυχώς εμένα η μαμά μου δεν μαγειρεύει και έτσι ούτε κι εγώ έμαθα. Οπότε αν υπάρχουν κι άλλα κορίτσια σαν εμένα θ'αναγκαστούν πολλοί άνδρες ν'αναλάβουν μέρος του μαγειρέματος, κτλ κτλ.
Πιο ουσιώδης όμως είναι η ισότητα στην ΕΞΟΥΣΙΑ.
Πραγματικά, ζω για να δω τη μέρα που τη χώρα θα κυβερνήσει γυναίκα. (και για να δω ποιος θα πει ότι αυτό είναι ανωτερότητα;;;;!!!)
PAOKARA_Kilkis
Πολύ δραστήριο μέλος
abracadabra!
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αμα κυβερνήσει γυναίκα τότε είναι που θα καταστραφούμε τελείως..
Τώρα αμα σε πω φαλλοκράτη θα με βγάλουνε φασίστρια.
Τί σε κάνει να πιστεύεις ότι μια γυναίκα πολιτικός διαφέρει από ένα άνδρα πολιτικό;
PAOKARA_Kilkis
Πολύ δραστήριο μέλος
Πες μ μια γυναίκα που μπορεί να κυβερνήσει....
razorbladeDream
Πολύ δραστήριο μέλος
PGeorge4
Πολύ δραστήριο μέλος
Είναι γυναίκα πολύ απλά...........
H ντορα .
Μητσοτακη ουστ ! Γκαντεμια
myrto.s
Πολύ δραστήριο μέλος
το επιχείρημα σου είναι απλά γελοίο
PAOKARA_Kilkis
Πολύ δραστήριο μέλος
abracadabra!
Εκκολαπτόμενο μέλος
Απαξιώ να συζητήσω μαζί σου για την καταλληλότητα των γυναικών στην διακυβέρνηση μιας χώρας. Αν μεγάλωσες μ'αυτά τα μυαλά δεν είμαι εγώ αυτή που θα σου τ'αλλάξω.
Το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει αναδείξει γυναίκες πολιτικούς δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν γυναίκες που θα μπορούσαν να κυβερνήσουν. Ακόμη και αυτές που υπάρχουν τώρα, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να κυβερνούσαν χειρότερα από τον Καραμανλή. Μπακογιάννη, Παπαρήγα, αλλά δεν ξέρω άλλες από την ελληνική πολιτική σκηνή.
Και στην Κύπρο. Η Ερατώ Μαρκουλλή θα τα πήγαινε περίφημα. Η Παπαδοπούλου φέτος εξελέγη Ευρωβουλευτής, και αφού είναι του Δη.Κο. δεν αποκλείεται να τη δούμε υποψήφια! Η ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ!
Απλά επειδή στις κοινωνίες μας οι γυναίκες είναι απασχολημένες με τα λάθος πράγματα δε σημαίνει ότι δεν είναι κατάλληλες ως πολιτικοί, έλεος.
Και αυτές είναι οι μόνες που
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 8 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.