Θα συμφωνήσω ότι πρέπει να δώσεις ίδια βαρύτητα σε όλα τα μαθήματα,τόσο Θεωρητικά,όσο και Θετικά.Βέβαια,κάτι τέτοιο,ιδιαίτερα για τα παιδιά της Θεωρητικής είναι αρκετά δύσκολο.Δυστυχώς,η δομή του σύγχρονου εκπαιδευτικού συστήματος ευνοεί τη μονομέρεια,αφού ο μαθητής είναι αναγκασμένος να σπαταλά ατελείωτες ώρες σε φροντιστήρια και διάβασμα στις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου,για να επιτύχει τη πολυπόθητη είσοδό του στο Πανεπιστήμιο.Έτσι,καθίσταται σχεδόν αδύνατο,να έχει το χρόνο κάποιος να διαβάζει όλα τα μαθήματα εξίσου καλά.Εγώ προσωπικά,παρόλο που ήμουν κατασταλαγμένη από την Α' Λυκείου ότι θα πάω Θεωρητική,έδινα βαρύτητα και στα Θετικά.Ωστόσο,στη Β' Λυκείου,κάτι τέτοιο ήταν ακατόρθωτο,αφού προτεραιότητα είχαν σαφώς τα μαθήματα της Κατεύθυνσης και ο χρόνος ήταν πραγματικά πιεστικός.Όσον αφορά τους θετικοτεχνολογικούς,θεωρώ ότι είναι πιο εύκολο να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των θεωρητικών μαθημάτων,καθώς δεν προϋποθέτουν την εξάσκηση και τη συνεχή επαφή,όπως τα Μαθηματικά ή η Φυσική.Σίγουρα τα πάντα είναι συνάρτηση διαβάσματος και θέλησης,μα το σύστημα είναι τόσο εξοντωτικό που δεν αφήνει και πολλά περιθώρια.Όσο τώρα για το ρατσισμό που υφίστανται οι θεωρητικοί είναι έντονος,τουλάχιστον στο δικό μου σχολείο...