Καλά μηχανικός είσαι. Αν δεν ξέρεις εσύ μαθηματικά ποιος ξέρει(δε μιλάω για μαθηματικα τμήματα).
Ο φυσικός και ο Σεμφίτης. Εγώ μαθηματικά δεν ξέρω. Το μόνο που ξέρω είναι να εφαρμόζω τα μαθηματικά αυτά και μόνο που μου χρειάζονται σαν μηχανικός.
Πάντως μάλλον όποιος συγκρίνει ΗΜΜΥ και Πληροφορική δεν κολλάει τόσο στο ποιος ξέρει καλύτερα μαθηματικά... Hardware σαφώς ξέρουν και πρέπει να ξέρουν καλύτερα οι πολυτεχνίτες. Πληροφορική και Επιστήμη Υπολογιστών όμως μάλλον ξέρουν καλύτερα τα παιδιά απο αυτά τα τμήματα.
Άρα αν κάποιος είναι ανάμεσα σε αυτά τα δύο καλύτερα να καταλάβει τι θέλει να σπουδάσει γιατί ναι μεν έχουν τομή οι δύο σχολές αλλά καμία δεν είναι υποσύνολο της άλλης.
Θα διαφωνήσω. Εγώ είμαι της άποψης ότι ο ένας συμπληρώνει τον άλλον. Δηλαδή η τομή που λες είναι το κενό σύνολο. Ο μηχανικός υπολογιστών δεν έχει καμία σχέση με τον πληροφορικό. Για την ακρίβεια:
Ο πληροφορικός μπορεί:
α) Να διδάξει πληροφορική στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια εκπαίδευση
β) Να φτιάξει ένα πρόγραμμα σε μια γλώσσα που να κάνει μια δουλειά
γ) Να δημιουργήσει νέα γλώσσα
δ) Να βελτιώσει τον Η/Υ
ε) Και άλλα (άμα θες συμπλήρωσέ με Αλεξάνδρα).
Ο μηχανικός υπολογιστών είναι πάνω από όλα μηχανικός. Η δουλειά του είναι να μελετάει, να επιβλέπει, να παίρνει αποφάσεις και να υπογράφει. Για την ακρίβεια ο μηχανικός υπολογιστών είναι απαραίτητος:
α) Για την επιλογή του μικροϋπολογιστή που θα ελέγχει μια ηλεκτρική μηχανή καθώς και για την προσαρμογή του πάνω της
β) Για την μελέτη και την υλοποίηση του βέλτιστου υπολογιστικού συστήματος (υπολογιστών - μικροϋπολογιστών-δικτύων) για τον έλεγχο του ενεργειακού συστήματος ενός νησιού
γ) Για τον προγραμματισμό του κεντρικού υπολογιστή ενός αυτοματοποιημένου βιομηχανικού συστήματος.
δ) Για το απαραίτητο λειτουργικό σύστημα ενός πλοίου.
ε) Και άλλα.
Πιστεύω ότι η διαφορά είναι σαφής.
Αυτό είναι κατά την γνώμη μου ένα μεγάλο λάθος. Δηλαδή άμα είναι και εγώ να αρχίσω να μελετάω τι γίνεται όταν έχουμε μια ηλεκτρική μηχανή με έναν πόλο και μία αύλακα η οποία δεν υπάρχει τρόπος να φτιαχτεί. Και τι κατάφερα; Τίποτα. Θα με κοροϊδεύουν όλοι οι συνάδελφοι.