Εσυ μιλας για περιπτωση που 2 ειναι παντελως αγνωστοι ομως το να πλησιασεις καποια σε τετοια περιπτωση ειναι για να κανεις σεξ κυριως. Σπανια πας ετσι στο ξεκαρφωτο να γνωρισεις καποιον αν θελεις σταθερη σχεση...
Συνηθως απο παρεες γνωριζεις ατομα για σχεσεις και εκει υπαρχει επικοινωνια και γλωσσα σωματος. Νομιζω πως εχεις ενα πολυ συγκεκριμενο setting στο μυαλο σου και δεν ανταποκρινεται ακριβως στις περιπτωσεις που μελεταμε στο θεμα.
Οχι. Το διαβασμα της γλωσσας του σωματος γινεται τελειως υποσεινηδητα, συνηθως αυτο μας οδηγει στο να κρινουμε καποιον οταν τον συνανταμε πρωτη φορα. Οχι οτι μπορει να ειναι σωστη η κριση για το χαρακτηρα του, αλλα ας πουμε οταν συμπαθεις ή αντιπαθεις ή τον θεωρησεις απομακρο ή πολυ φιλικο ή οτιδηποτε ενω δεν τον ξερεις και απλα εχετε μιλησει λιγο σε μια παρεα ή οτιδηποτε, απο τη γλωσσα του σωματος του σου εντυπωνονται καποια χαρακτηριστικα για αυτον και ετσι καταληγεις στα συμπερασματα σου. Στην αρχη παντα βεβαια, αν τον γνωρισεις καλυτερα μπορει να αλλαξεις γνωμη αλλα τεσπα καπως ετσι λειτουργει το ολο συστημα.
Κατσε, εννοεις οτι η γλωσσα του σωματος δρα υποσυνειδητα η οτι το μυνημα που προσπαθει ο αλλος να τα μεταδοση δρα στον αλλον στο υποσυνειδητο του? Το πρωτο ολοι το ξερουν οτι ισχυει και αυτο με κανε να πιστεψω οτι εννοεις το δευτερο.
Γιατι πιστεψε με το δευτερο δεν ειναι ευκολο πραγμα, ειναι τεχνικες που χρησιμοποιουν υπνωτιστες και μενταλιστες, τεχνικες οπως το Mirroring πχ, που δινει την αισθηση οτι εισαι "γνωστος" του και μπορει να σε εμπιστευτει πιο πολυ χωρις καν να σε ξερει καλα.
Οσο για το πρωτο, περα απο απλα πραγματα οπως το Facial Feedback Hypothesis, (ειναι οταν πλησιαζεις τον αλλον, αναλογα με την εκφραση του προσωπου σου υπαρχουν μεγαλες πιθανοτητες να σου απαντησει με την ιδια διαθεση) ειναι δυσκολο ο αλλος να καταλαβει το μυνημα που προσπαθεις να του μεταδωσεις, χρειαζεται ο αλλος να ξερει καποια πραγματα παραπανω για την γλωσσα του σωματος.
Αυτα ξερω εγω τουλαχιστον για αυτο τον τομεα στην ψυχολογια.
Οσο για το πως γνωριζεις ατομα, προσωπικα εχω γνωρισει ατομα και στο δρομο (εννοντας για σχεση) ειναι αναλογα με το ποσο κοινωνικος εισαι και σε πιο τομεα θες/νιωθεις καλυτερα να γνωρισεις ατομα.
Ναι γενικα για την ζωη εχω ενα περιεργο setting, πιστευω αμα κανεις σωστες επιλογες και σωστα βηματα μπορεις να καταφερεις τα παντα στην ζωη σου, οτι πιο ακραιο και δυσκολο. Αλλα οχι δεν ειναι τοσο συγκρεκριμενο οσο νομιζεις, απλα λογο των εμπειριων μου και των γνωσεων μου εχω ερθει σε αυτο το συμπερασμα.