Συλλογή ασκήσεων και τεστ στα Μαθηματικά Προσανατολισμού

Δεν την εχω κοιταξει πολυ αλλα τι εννοεις εκει στο οριο με το =|<0 ?!

Ότι το όριο αυτό είναι αρνητικός πραγματικός αριθμός. Το l ένας απλός συμβολισμός είναι.

H άσκηση λύνεται και χωρίς αυτό το όριο. Ίσως βέβαια μερικούς τους βοηθήσει..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ότι το όριο αυτό είναι αρνητικός πραγματικός αριθμός. Το l ένας απλός συμβολισμός είναι.

H άσκηση λύνεται και χωρίς αυτό το όριο. Ίσως βέβαια μερικούς τους βοηθήσει..

ηταν σαν καθετος γιαυτο ρε :P

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

το i^4/2 ΕΙΝΑΙ ακεραιος εκθετης...
-----------------------------------------
νομιζω ειναι λαθος το βημα απο το 4ο μερος στο 5ο διοτι πρεπει να κανεις (i^4)^1/2 , το οποιο δεν οριζεται γιατι ο εκθετης πρεπει να ειναι ακεραιος...

Δεν εχω κανει πολυ απο παραγωγους αλλα μεχρι αυτα που εχω κανει μπορω να σου οτι η f ειναι γν.φθινουσα , f([a,b])=[a,b] και καποια αλλα ακομα πραγματα δεν ξερω βεβαια αν βοηθανε..

Δεν εχω κανει πολυ απο παραγωγους αλλα μεχρι αυτα που εχω κανει μπορω να σου οτι η f ειναι γν.φθινουσα , f([a,b])=[a,b] και καποια αλλα ακομα πραγματα δεν ξερω βεβαια αν βοηθανε..

Δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο απο παραγώγους...
Βοηθάνε αυτά...

Δεν έχει βρει κανένας τίποτα??

Γεια σας. Θα ήθελα να ρωτήσω ποιες από τις Γενικές Ασκήσεις των μιγαδικών στις σελίδες 123-124 του σχολικού βιβλίου είναι στην ύλη. Ευχαριστώ.

Παρτε 2 καλες

Θεμα 1ο
g:R->R συνεχης και γν.αυξουσα

και ,
Nδο
1)η g αντιστρεφεται και
2)Αν και να βρεθουν η μεγιστη και η ελαχιστη τιμη του
3)Θεωρουμε τη συναρτηση :
, δειξτε οτι η εχει μια τουλαχιστον ριζα στο
4)Νδο η γραφικη παρασταση την εχει ενα μονο κοινο σημειο με την ευθεια στο

Θεμα 2ο
Εστω , με , με και για τους οποιους ισχυει :

Eπισης θεωρουμε συναρτηση f με πεδιο ορισμου και συνολο τιμων το συνεχης και γν.αυξουσα

Δειξτε οτι :
α)
b) Η εξισωση : εχει ακριβως 2 ριζες στο
γ)

Good luck

Kαι άλλη μία
αν f(x)+f(x)(στην τρίτη)=x(στην 5η) +x+1, x Ε R
να δείξετε ότι η f είναι συνεχής στο R.

Sorry που δεν ξέρω να γράφω με σύμβολα στο pc..

ειναι σιγουρα 2 ισοτητες εκει ή πηγες να γραψεις ισον ?

Kαι άλλη μία
αν f(x)+{f}^{3}(x)={x}^{5} +x+1, x E R

Η λύση βρίσκεται παρακάτω.

Έστω τότε :

Διότι για την εξίσωση είναι .

Οπότε

Όμως
-----------------------------------------
Μάλλον έτσι ήθελες να τα γράψεις.. στο τέλος τι εννοείς?

ριξτε μια ματια μια σελιδα πισω στις 2 ασκησεις που εδωσα αξιζουν

Kαι άλλη μία
αν f(x)+f(x)(στην τρίτη)=x(στην 5η) +x+1, x Ε R

, για κάθε

Έστω τότε :

Διότι για την εξίσωση

είναι

Οπότε

Όμως

Άρα

και

Σύμφωνα με το κριτήριο παρεμβολής παίρνουμε

.
Επομένως συνεχής στο

extra:
Η f είναι και συνεχής και παραγωγίσιμη δίοτι από την για τυχαίο παίρνουμε:

,

δηλαδή

(ledzeppelinick πάτησα κατά λάθος ''καταχώρηση απάντησης'' γι 'αυτό εμφανίστηκε αυτό το χάος.)

Εστω lim(f(2x)-f(x))/x)=λ ανήκει R το χ τείνει στο ο
Αν η φ είναι παραγωγίσιμη στο 0 δείξτε οτι f'(0)=λ

, για κάθε

Έστω τότε :

Διότι για την εξίσωση

είναι

Οπότε

Όμως

Άρα

και

Σύμφωνα με το κριτήριο παρεμβολής παίρνουμε

.
Επομένως συνεχής στο

extra:
Η f είναι και συνεχής και παραγωγίσιμη δίοτι από την για τυχαίο παίρνουμε:

,

δηλαδή

(ledzeppelinick πάτησα κατά λάθος ''καταχώρηση απάντησης'' γι 'αυτό εμφανίστηκε αυτό το χάος.)

Σωστός. Εγώ βέβαια διαφορετικά την έλυσα...Έθεσα νέα συνάρτηση g(x) το πρώτο μέλος της δοσμένης ισότητας και λόγο συνέχειας κατέληξα στο ίδιο..

Δε γνωρίζει κανείς ποιες από τις Γενικές Ασκήσεις των μιγαδικών του σχολικού είναι εκτός ύλης;

εσυ δεν μπορεις να καταλαβεις ποιες αναφερονται στο ορισμα κτλπ:what:?μονο η 8 ειναι εκτος.

Ανοιγω το θεμα για να βαλουν οσοι θελουν τα διαγωνισματα που εχουν γραψει ως τωρα ευκολα ή δυσκολα ειναι εξασκηση για τους υπολοιπους

Ευχαριστω

και ξεκιναω με το δικο μου : βαζω τα 2 θεματα

Θεμα 1ο
g:R->R συνεχης και γν.αυξουσα

eq-3.gif
και
eq-4.gif
,
eq-5.gif

Nδο
1)η g αντιστρεφεται και
eqlatex7Bg7D5E7B17D28x29g28x294-1.gif

2)Αν
eqlatexz5Cin20C-1.gif
και
eqlatex7Cz4i7C2-1.gif
να βρεθουν η μεγιστη και η ελαχιστη τιμη του
eqlatex7Cz37C-1.gif

3)Θεωρουμε τη συναρτηση :
eqlatexf28x297Cz37Cx7Bg7D5E7B17D28x2914-1.gif
, δειξτε οτι η
eq-6.gif
εχει μια τουλαχιστον ριζα στο
eq-7.gif

4)Νδο η γραφικη παρασταση την
eqlatex7Bg7D5E7B17D-1.gif
εχει ενα μονο κοινο σημειο με την ευθεια
eq-8.gif
στο
eq-9.gif

Θεμα 2ο
Εστω
eqlatex7Bz7D_7B17D-1.gif
,
eqlatex7Bz7D_7B27D205Cin20C-1.gif
με
eqlatex7Bz7D_7B17Dabi-1.gif
,
eqlatex7Bz7D_7B27Daci-1.gif
με
eqlatexb3Cc-1.gif
και
eqlatexa5Cneq200-1.gif
για τους οποιους ισχυει :
eqlatex7C7Bz7D_7B17D7Bz7D_7B27D7C7C7Bz7D-1.gif

Eπισης θεωρουμε συναρτηση f με πεδιο ορισμου και συνολο τιμων το
eq-10.gif
συνεχης και γν.αυξουσα

Δειξτε οτι :
α)
eqlatex7Ba7D5E7B27Dbc0-1.gif

b) Η εξισωση :
eqlatex5Cfrac7Bxf28b297D7Bxb7D5Cfrac7Bxf-1.gif
εχει ακριβως 2 ριζες στο
eq-11.gif

γ)
eqlatex5Clim_7Bx3Eoo7D5Cfrac7Bb7Bx7D5E7B-1.gif

Θα σας παρακαλουσα να μην βαζετε τις λυσεις χωρις spoiler για οσους δεν ξερουν "Στην αρχη γραφεις [.spoiler.] και στο τελος του κειμενου [/spoiler.](χωρις τις τελιες)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back