thanous18
Περιβόητο μέλος

ναι συμφωνω σε αυτο... καλυτερα θα ηταν να καναμε ατοφια λατινικα κειμενα... πολυ πιο ενδιαφερον και πιο ουσιωδες.τα λατινικά στο λύκειο, ενώ μου άρεσαν σαν γλώσσα, δεν συμπαθούσα τα κείμενα των βιβλίων από λογοτεχνικής αποψης... ήταν κενά περιεχομένου...
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Είναι τα πιο απλά γιατί έχουν εύκολο λεξιλόγιο και συντακτικό.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mar0oZz
Νεοφερμένο μέλος

Tzortzina301993
Νεοφερμένο μέλος

Angelique.
Διακεκριμένο μέλος

Του χρονου δεν θα λες το ιδιο,believe me. :xixi:Τέλειο μάθημα..!!Ειδικά αν ξέρεις αγγλικά και γαλλικά...είναι γελοία...!!![]()
Lita Athens
Δραστήριο μέλος

Ω, ναι το συζητούσαμε με τον καθηγητή μου τις προάλλες.
Είναι τα πιο απλά γιατί έχουν εύκολο λεξιλόγιο και συντακτικό.
Τα λατινικά κείμενα του σχολικού βιβλίου είναι προσαρμοσμένα στις ανάγκες του κάθε μαθήματος (lectio) και των συγκεκριμένων γραμματικο-συντακτικών φαινομένων που μελετούνται κάθε φορά. Με άλλα λόγια, πρόκειται για κείμενα Λατινων συγγραφέων, απλουστευμένα ως προς τη σύνταξη και τη γραμματική τους. Αν, παραδείγματος χάριν, κάποιος μαθητής διαβάσει το ίδιο κείμενο στην πρωτότυπη μορφή του δεν θα καταλάβει σχεδόν τίποτα...
Η απλούστευση αυτή είναι, κατά την ταπεινή μου άποψη, θετική από τη μία πλευρά διότι βοηθά το μαθητή να κατακτήσει βήμα - βήμα μια γλώσσα, αλλά συνάμα και αρνητική γιατί δεν τον φέρνει σε επαφή με το πρωτότυπο κείμενο, το μήνυμα που ήθελε να περάσει ο συγγραφέας, το πραγματικό νόημα αυτών που γράφει, το πλαίσιο στο οποίο γράφει και φυσικά δεν βοηθά τον μαθητή να κατανοήσει το λατινικό πολιτισμό καθ'εαυτόν.
Tzortzina301993
Νεοφερμένο μέλος

Του χρονου δεν θα λες το ιδιο,believe me. :xixi:
αληθεια???

loobs
Νεοφερμένο μέλος

παντως τα λατινικα μ αρεσουν πολυ! ειναι οντως ευκολα μεχρι στιγμης, κ μ αρεσει επειδη συνδεονται ετυμολογικα μ τ αγγλικα, τ οποια λατρευω... ειναι τ μονο μαθημα για τ οποιο δεν ανησυχω καθολου

Mr strange
Δραστήριο μέλος

dancing_spirit
Νεοφερμένο μέλος

πραγματικα---------------> τα μισω τα μισω τα μισω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![]()
το ιδιο και εγω αγχωνευτα.....ευκολα μου λεγανε πριν ξεκινησω....τι τωρα που τα γνωρισα απο κοντα μπορω να πω οτι ειναι αρκετα δυσκολα και θελουν πολυ διαβασμα....και παντα υπαρχουν πραγματα που σου ξεφευγουν...

Mr strange
Δραστήριο μέλος

το ιδιο και εγω αγχωνευτα.....ευκολα μου λεγανε πριν ξεκινησω....τι τωρα που τα γνωρισα απο κοντα μπορω να πω οτι ειναι αρκετα δυσκολα και θελουν πολυ διαβασμα....και παντα υπαρχουν πραγματα που σου ξεφευγουν...![]()
ακριβως!ολοι λεγανε ευκολα ειναι ευκολα........αμα δεν εχεις 19 και πανω εισαι ρεζιλι...!! 16 εγραψα στο διαγωνισμα...

dancing_spirit
Νεοφερμένο μέλος

superman
Δραστήριο μέλος

Και η πλάκα είναι ότι στην τάξη τα πάω μια χαρά. Του λέω και ασκήσεις... Τι να πεις. Σκατά και σε αυτό το μάθημα.
GABRIELLA
Δραστήριο μέλος

Guest 045911
Επισκέπτης

Πατρεύς
Περιβόητο μέλος

Όσο λατρεύω τα Αρχαία, τόσο μισώ τα Λατινικά!
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
annouskagia
Εκκολαπτόμενο μέλος

νταξει ρε παιδια καλα ειναι αλλα δεν κοβω και φλεβα....θελουν διαβασμα....τι να λεμε.....ασε που μολις μπει η τριτη κλιση κι γ' κ' δ' συζυγια δυσκολευουν.....για την ωρα βεβαια εχω γραψει 2 20αρια κι ενα 92/100
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ZETAXA
Δραστήριο μέλος

Και...κατι αλλο, γιατι βρε παιδια εγω νομιζω οτι ειναι ενδιαφεροντα τα Λατινικα!
!!!...vivaki...!!!
Εκκολαπτόμενο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 3 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.