Με την ίδια λογική, γιατί να παίρνει κάποιος 20 στα μαθηματικά, φυσική, χημεία;
Ένας μαθηματικός μπορεί άνετα να κόψει έστω και ένα μόριο, πολλές φορές γίνονται επιπολαιότητες ή υπάρχει κάποια ασάφεια στη δικαιολόγηση.
Μπορεί να νομίζετε ότι προσπαθώ να υπερασπιστώ το δικό μου 20, αλλά εν ολίγοις, δε με νοιάζει καθόλου τι πιστεύουν οι άλλοι. Εγώ ξέρω ότι ένα χρόνο προσπάθησα αρκετά και αυτό μου φτάνει.
Εντάξει, συμφωνώ ότι κάποιος δεν μπορεί να πάρει 20 στην έκθεση με τη λογική ότι κάτι θα του ξεφύγει, ένα όρθογραφικό λάθος για παράδειγμα (ίσως εγώ πήρα γιατί η καθηγήτρια ήταν ΠΟΛΥ επιεικής) (αλήθεια, αφού οι καθηγητές δεν μπορούν να πάρουν άριστα στην έκθεση γιατί να εξετάζουν εμάς και να βαθμολογούν τα δικά μας γραπτα; ) αλλά διαφωνώ καθέτως με την άποψη
δεν πρέπει. Τι σημαίνει "δεν πρέπει";
Αν πάει να γράψει ο κ. Μπαμπινιώτης έκθεση και το δώσουμε σε ένα καθηγητή να διορθώσει το γραπτό χωρίς να ξέρει ποιός το έγραψε, θα του βάλει 17 γιατί ως εκεί του έχει καπνίσει να βάζει;
Με τις απόψεις τύπου στην έκθεση το ανώτατο "όριο" πρέπει να είναι το 18 το μόνο που καταφέρνουμε είναι να κάνουμε τα παιδιά να φοβούνται την έκθεση και να προσπαθούν για όσο το δυνατόν καλύτερο βαθμό με αποτέλεσμα πραγματικά να την σιχαίνονται. Αυτό θέλουμε; Αν ναι, τότε πάω πάσο.
Και δεν νομίζω ότι ταιριάζουν δικαιολογίες τύπου "κανείς δεν είναι τέλειος". Αν το πιστεύουμε, ας καταργήσουμε το 20 και να να έχουμε ανώτατο βαθμό το 19...Αλλά μετά δε θα μπορούμε να πάρουμε 19 και θα πάμε 18 και συνεχίζοντας, θα χαιρόμαστε με το 01.
Βλακείες λέω ε; Ίσως. Πάντως η έκθεση είναι μάθημα και το 20 είναι βαθμός