drosos
Πολύ δραστήριο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
trelomaniakos
Νεοφερμένο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
jjoohhnn
Εκκολαπτόμενο μέλος

Περισσοτερο για επαναληπτικες τα κοβω αυτα(Βασικα καθε χρονο επαναληπτικες τετοια βαζουν). Φετος βλεπω ραβδο μαζι με σημιακες μαζες και αλλη μια να ερχεται και να συγκρουεται και να γινεται χαμος![]()
Θα έχει και μία κόρνα πάνω σε κάθε ράβδο και μετά την κρούση μία από τις σημειακές μάζες θα πέφτει σε κοντινή λίμνη δημιουρώντας εγκάρσιο κύμα. Ή μάλλον καλύτερα, θα είναι δύο οι μάζες που πέφτουν στη λίμνη για να έχουμε και τη συμβολή μέσα.

drosos
Πολύ δραστήριο μέλος

Χαρουλιτα
Διάσημο μέλος

drosos
Πολύ δραστήριο μέλος

Είμαι στη θετική κατεύθυνση και στοχεύω για Ιατρική, αλλά αντιμετωπιζώ σοβαρό θέμα με τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης! Ενώ πραγματικά διαβάζω πάρα πολύ και νομίζω πως τα έχω καταλάβει, ποτέ δεν μπορώ να λύσω ούτε μία άσκηση! Έχω ήδη αγχωθεί πολύ για αυτό το θέμα, γιατί σκέφτομαι πως αν από τώρα που κάνουμε σχετικά εύκολα δεν μπορώ να ανταποκριθώ, τότε τι θα κάνω στη συνέχεια;
Έχω βαρεθεί να ξενυχτάω διαβάζοντας θεωρία, λύνοντας λυμένα παραδείγμα και εφαμογές, αλλά όταν έρχεται η ώρα να λύσω ασκήσεις να μην μπορώ να κάνω τίποτα! Επίσης γράφω τους χαμηλότερους βαθμούς στο τμήμα μου στα διαγωνίσματα Μαθηματικών..
Είμαι καλύτερη σε όλα τα υπόλοιπα μαθήματα (Βιολογία Γεν. και Κατ., Χημεία, Έκθεση), Φυσική δυσκολεύομαι αλλά τα καταφέρνω. Όλα εκτός από το συγκεκριμένο!!

Έχετε να μου προτείνετε κάτι; Όλες οι συμβουλές είναι καλοδεχούμενες

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Dr.Quantum
Δραστήριο μέλος

Από κει και ύστερα ότι ακατανόητα συναντάω ξέρω με τι τρόπο πρέπει να το αντιμετοπίζω και μόλις περάσει λίγος καιρός τελικά το κατακτώ.Με τους μιγαδικούς (αν εννοείς αυτό) έτσι έγινε φέτος.Προσπάθισε να καταλάβεις επί της ουσίας τη θεωρία όσο καλύτερα μπορείς,να μπορείς δηλαδή να φαντάζεσαι την άσκηση.Να βλέπεις διανύσματα.Μετά,είναι θέμα γνώσεων...δηλαδή απλά εφαρμόζεις ότι ξέρεις από θεωρία και βγαίνει.Δηλαδή πρώτα φαντάζεσαι την άσκηση με ανοιχτό μυαλό,και θα δεις ότι οδηγείσαι σιγά σιγά σε κάτι...το οποίο τελικά μπορείς να κάνεις μέσω των γνώσεων που θα έχεις.Τουλάχιστον σε εμένα κάπως έτσι λειτουργεί.
Πέρυσι αντιμετώπισα σοβαρό πρόβλημα στην αρχή...είχα απελπιστεί γιατί δε καταλάβαινα τα μαθηματικά κατεύθυνσης,μέχρι που βρήκα το τρόπο σκέψης.Δε ξέρω αν βοήθισα

Επειδή έχω και το βοήθημα του Παπαδάκη,μπορώ να πω ότι είναι υπέροχο.Αναλυτικότατη θεωρία,πολλές ασκήσεις σε κάθε ενότητα ξεχωριστά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
thinkpad560z
Εκκολαπτόμενο μέλος

Η συμβουλή μου δηλαδή είναι να πάρεις τώρα μάλιστα (αφού κοιμηθείς λόγω ώρας) το βιβλίο των μαθηματικων με άλλη διάθεση τώρα, να το ξεφυλλίσεις, να αναζητήσεις μια άσκηση και να προσπαθήσεις να τη λύσεις όπως με τον τρόπο που είπαμε.. Θα δεις και μόνη σου πως όταν λύσεις εναν αριθμό ασκήσεων η ίδια θα μπορέσεις να χτίσεις τις δικές σου "μεθοδολογίες" και να "κατηγοριοποιήσεις κάποια θέματα που φαίνεται να μοιάζουν ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης.. Αλλά αυτό ΔΕΝ μπορεί σε καμία περίπτωση να το πετύχει κανείς διαβάζοντας τις λύσεις άλλων... Τα μαθηματικά μαθαίνονται με το χέρι.. Μπές στο δωμάτιό σου και μην βγείς αν δεν γεμίσει αυτό από σκισμένα φύλλα Α4 στο πάτωμα από τις απόπειρες λύσεων.. Εγώ έτσι έμαθα μαθηματικά, δίχως καθηγητές, δίχως βοηθήματα ή σημειώσεις , δίχως φροντιστήρια.. Απλά ζώντας τα...
Τ¨ωρα αν μου πεις ακριβω΄ς τι σε δυσκολεύει (ποιό χωρίο) θα μπορέσω να σου δώσω πιο συγκεκριμένες συμβουλές ίσως ή και να σε βοηθήσω κατάλληλα... Καλή διασκέδαση λοιπόν!!! Πάρε το βιβλίο και άλλαξέ του τα φώτα!!!
Sail Beg
Εκκολαπτόμενο μέλος

Guest 845212
Επισκέπτης

Η συμβουλή που έχω για εσένα αγαπητή μου (αν και δεν μας δίνεις πουθενά λεπτομέριες για το τι ακριβώς σε δυσκολεύει από τα μαθηματικα ή ποιά τάξη είσαι) είναι η εξής: επιμονή και πάνω απ ' όλα υπομονή... Δεν ξέρω τι ακριβώς είναι αυτό που σε δυσκολεύει... Προσωπικά έδωσα πανελλήνιες μόνος μου (δίχως την παραμικρή βοήθεια) και κατάφερα να γράψω πάρα πολύ καλά στα μαθηματικά... Τί έκανα; Να λοιπόν ας το πω και ίσως σε βοηθήσει... Δεν είναι καλή ιδέα να "Ξενυχτάς όπως λες" διαβάζοντας θεωρία... Τα μαθηματικά δεν είναι μάθημα στο οποίο θα κριθείς για το πόσο καλά διάβασες... Επίσης δεν συνιστώ να διαβάζεις λυμμένα παραδείγματα... Όχι τουλάχιστον πριν εσύ η ίδια λύσεις ασκήσεις... Πάρε άλλη μια φορά το βιβλίο των μαθηματικών μπροστά σου... Κοίταξέ το, επέλεξε μια άσκηση που να σου τραβά το ενδιαφέρον - δοκίμασε να τη λύσεις ... Βλέπεις πως δυσκολεύεσαι; Τότε θα καταφύγεις στο κομμάτι εκείνο της θεωρίας που πιστεύεις πως υπάρχει η λύση στο πρόβλημά σου... Προσπαθείς ξανά; πάλυ αποτυγχάνεις; Ψάχνεις και πάλι στη θεωρία και ξαναδοκιμάζεις .. αν τέλος μετά από αρκετή ώρα δεν μπορείς να λύσεις την άσκηση θα δεις από το λυσάρι που σου έδοσε το βιβλίο σου ένα μέρος μόνο της λύσης (ή το αποτέλεσμα μόνο) και επέστρεψε προσπαθώντας και πάλι να λύσεις την άσκηση... (καταλαβαίνεις γιατί έγραψα υπομονή και επιμονή...) Έτσι μαθαίνονται τα μαθηματικά ... Πρέπει να τα ζήσεις.. Πρέπει κάθε άσκηση και κάθε πρόβλημα να το ζείς, να μπαίνεις σε αυτό, να περνάς από κάθε προσωπική φάση αμφισβήτησης, σιγουριάς, απογοήτευσης, πόρωσης , οργής και ικανοποίησης... Μαθηματικά διαβάζοντας θεωρία και λύσεις άλλων ατόμων δεν μαθαίνονται.... Δεν μπορεί παρά εσύ η ίδια να θέλεις να έχεις την προσωπική ικανοποίηση να δεις τον εαυτό σου να λύνει τις ασκήσεις!!! Απλά είναι τα πράγματα... Ένα από τα "δύσκολα" των μαθηματικών τώρα είναι να καταλάβεις τι ακριβώς σου λέει κάθε άσκηση...Κάθε άσκηση στα μαθηματικά (και σου το λέω και εγώ που φτιάχνω ασκήσεις για τους μαθητές μου) δεν είναι παρα΄ένας γρίφος.. Μια αληθεια την οποία κάποιος επέλεξε να παραφράσει και να σου κρύψει και εσύ πρέπει χρησιμοποιώντας τα "όπλα" που σου διδάσκονται να την ανασκάψεις!!! Κάθε πρόβλημα που θα κληθείς να λύσεις στα μαθηματικά του λυκείου δεν είναι παρά ένα θεώρημα ή κάποιο πόρισμα το οποίο σου ζητάται να αποδείξεις εσύ από το μηδέν...
Η συμβουλή μου δηλαδή είναι να πάρεις τώρα μάλιστα (αφού κοιμηθείς λόγω ώρας) το βιβλίο των μαθηματικων με άλλη διάθεση τώρα, να το ξεφυλλίσεις, να αναζητήσεις μια άσκηση και να προσπαθήσεις να τη λύσεις όπως με τον τρόπο που είπαμε.. Θα δεις και μόνη σου πως όταν λύσεις εναν αριθμό ασκήσεων η ίδια θα μπορέσεις να χτίσεις τις δικές σου "μεθοδολογίες" και να "κατηγοριοποιήσεις κάποια θέματα που φαίνεται να μοιάζουν ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης.. Αλλά αυτό ΔΕΝ μπορεί σε καμία περίπτωση να το πετύχει κανείς διαβάζοντας τις λύσεις άλλων... Τα μαθηματικά μαθαίνονται με το χέρι.. Μπές στο δωμάτιό σου και μην βγείς αν δεν γεμίσει αυτό από σκισμένα φύλλα Α4 στο πάτωμα από τις απόπειρες λύσεων.. Εγώ έτσι έμαθα μαθηματικά, δίχως καθηγητές, δίχως βοηθήματα ή σημειώσεις , δίχως φροντιστήρια.. Απλά ζώντας τα...
Τ¨ωρα αν μου πεις ακριβω΄ς τι σε δυσκολεύει (ποιό χωρίο) θα μπορέσω να σου δώσω πιο συγκεκριμένες συμβουλές ίσως ή και να σε βοηθήσω κατάλληλα... Καλή διασκέδαση λοιπόν!!! Πάρε το βιβλίο και άλλαξέ του τα φώτα!!!
Συμφωνω απολυτα με την προσεγγιση σου και συγχαρητηρια για την επιτυχια σου στις πανελληνιες η οποια πιστευω αποκτα πολυ μεγαλη σημασια μιας και εγινε διχως την βοηθεια φροντιστηριου. Ομως θα ηθελα να τονισω ενα πραγματικα. Στα μαθηματικα ειναι πολυ σημαντικο να εχεις βασεις και απο προηγουμενες ταξεις. Με κενα προηγουμενων ταξεων τα πραγματα ειναι δυσκολα. Δεν ξερω τα χρονικα περιθωρια της κοπελας απλα θα συνιστουσα αν εχει κενα να κοιταξει να τα μπαλωσει ακομα και αν χρειαστει να προχωρησει πιο αργα την υλη των μαθηματικων γ λυκειου. Και φυσικα στα μαθηματικα θα πρεπει να μαθεις να σκεφτεσαι (οπως προανεφερες) δηλαδη το ιδανικο ειναι να εχεις αποκτησει την δυνατοτητα (η οποια πιστευω απορρει κυριως απο τον συνδιασμο εξασκησης και γενικου ενδιαφεροντος για το μαθημα) ωστε οποια ασκηση και να σου τυχει να μπορεις να την λυσεις.
PolySol
Δραστήριο μέλος

konna96
Νεοφερμένο μέλος

nPb
Επιφανές μέλος

Mea Culpa
Νεοφερμένο μέλος

Συμφωνώ λοιπόν κι εγώ με τους προλαλήσαντες και έχω να προσθέσω τα εξής ,αυτά που προσπαθώ να "επιβάλλω" ας πούμε και στον εαυτό μου: Όσο δύσκολα και να 'ναι να μην απογοητευτείς και να μην τα παρατήσεις.
Σκέψου πως τόσοι και τόσοι τα κατάφεραν, γιατί όχι κι εσύ?
Schoolmate
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
chester20080
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Schoolmate
Εκκολαπτόμενο μέλος

Διάβαζε λυμένα και παραδείγματα και χρησιμοποίησε βοήθημα (για μένα του Μαθιουδάκη-Παναγιωτακόπουλου είναι το καλυτερο στη φυσική).
Ποιάς χρονολογίας λες; Έχω το παλιό αλλά φαίνονται ακαταλαβίστικα σε εμένα!
Metal Hammer
Εκκολαπτόμενο μέλος

ΥΓ:Φροντιστήριο πηγαίνεις?
stefanos...
Πολύ δραστήριο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 28 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.