Όσον αφορά τον εξοπλισμό, έχω φροντίσει ο ίδιος να υπάρχει με ιδιόκτητα μέσα, γιατί αν περίμενα από το σχολείο να μου τον παρέχει τότε ζήτω που καήκαμε!
Όσον αφορά την παρουσίαση, δεν θα είναι κάτι που θα το βαζω να παίζει και εγώ θα κάθομαι. Η παρουσίαση γίνεται με διάλογο, ρωτάω τα παιδιά τι θα συμβεί, τότε πατάω ΕΝΤΕR και εμφανίζεται το αποτέλεσμα. Επίσης δίνω το ασύρματο ποντίκι στους μαθητές και πειραματίζονται με την εφαρμογή, ακούγονται ήχοι, βάζω χρώματα, εφέ στο Powerpoint, σηκώνω μαθητή όχι στον πίνακα αλλά στο...laptop και παίζει με την συνάρτηση, δοκιμάζει διάφορα, 8α σταματήσω λίγα δευτερόλεπτα και θα δείξω μια φωτογραφία από ένα τοπίο. 1 λεπτό πριν χτυπήσει το κουδούνι και εφόσον έχω χρόνο, θα τους βάλω ένα μουσικό video clip που μου το έχουν ζητήσει, κλπ
Το δοκίμασα και είδα ότι πέτυχε.
Εξάλλου ζήτησα και την γνώμη των παιδιών, αν τους αρέσει έτσι και μου απάντησαν επι λέξη: Είδαμε κάτι διαφορετικό και ενδιαφέρον. Πολύ καλό. Τα κατανοούμε καλύτερα έτσι και δεν πλήττουμε. Το μάθημα έχει γίνει υπερπαραγωγή!!
Απλά πρέπει να βρω περισσότερο υλικό. Οι μαθητές μου, με ρωτούσαν πότε θα τους ξαναδείξω....
Δείχνει να δουλεύει πάντως και είναι και για μένα ξεκούραστο και κερδίζω πάρα πολύ χρόνο
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.