Ρε παιδιά διαβάζω , "Είμαι άθεος".
Για κάτι που δεν γνωρίζουμε εαν υπάρχει γιατί είμαστε τόσο σίγουροι?Δεν πρέπει να μας γεννάται μέσα μας κι η υπόθεση της ύπαρξης ή της ανυπαρξίας?Οι τελεσίδικες απαντήσεις δείχνουν (κατ'εμέ) άνθρωπο που δεν εξετάζει όλες τις παραμέτρους.
Δεν είμαι σίγουρη για τίποτα.Εαν υπάρχει μετα θάνατον ζωή καλώς , αυτό θα δείξει οτι υπάρχει και θεός.Μέχρι τότε δεν είμαστε σίγουροι για τίποτα.Μπορεί και να μην υπάρχει.Οι πιθανότητες είναι 50 - 50...
Τέλος , για το μάθημα των Θρησκευτικών πιστεύω οτι έχει και μια πολιτισμική έννοια του μαθήματος αφού πολλοί λαοί (βλέπετε Ινδία , Κίνα , Αφρική) έχουν τρομερά ενδιαφέρουσες θρησκείες που μαρτυρούν πολύ ωραίες ιστορίες και μύθους.
Η Θρησκεία του κάθε λαού διαμορφώνει ένα πολύ μεγάλο μέρος της κουλτούρας της κάθε χώρας οπότε κι είναι φοβερά ενδιαφέρον κάτι τέτοιο.Πολλές θρησκείες (βλέπετε Χριστιανική) βοήθησαν στο να μείνει ο λαός ενωμένος σε δύσκολους καιρούς (συγκεκριμένα Τουρκοκρατία).
Βλέπω όμως οτι επικραττεί στενομυαλιά και δεν βλέπουν όλοι οι άνθρωποι τις γνώσεις αυτές ως ένα μέσο να διευρύνει κανείς τους πνευματικούς του ορίζοντες.Κυρίως λένε για κούραση διαβάσματος και βλακείες.Ιστοριούλες είναι , είναι δύσκολο να θυμάσαι ιστοριούλες?
Προσωπικά , πιστεύω οτι τα Θρησκευτικά ήταν ένα ενδιαφέρον μάθημα γιατί είχα πολύ καλούς καθηγητές.Το πρόβλημα κυρίως που δημιουργείται στα θρησκευτικά είναι η παράδοση που γίνεται απο τους καθηγητές-ιερείς.Υπάρχουν κι ανοιχτόμυαλοι , έχει ο αδερφός μου έναν τρελλόπαπα για καθηγητή που ο τύπος είναι όλα τα λεφτά , αλλά δεν είναι όλοι έτσι.
Πάντως , πιστεύω πως αυτό το μέτρο είναι αντιδημοκρατικό απο την μεριά οτι σιγά σιγά θα καταργηθούν τα Θρησκευτικά και δεν θα ακούγεται μια διαφορετιή οπτική γωνία της Κοσμογονίας.Γιατί οι θρησκείες δημιουργήθηκαν για να "φωτίσουν" όχι να τυφλώσουν , όπως κάνουν τώρα ανεξαιρέτως όλοι οι ιερείς της κάθε θρησκείας.Επειδή έχω την τύχη να γνωρίζω άτομα διαφορετικών θρησκειών , οι ιερείς νομίζουν οτι έχουν εξουσία.Ο άνθρωπος για να τα χάσει , δεν θέλει και πολλή προσπάθεια...
Εν κατακλείδι , η μη τήρηση της δημοκρατίας και η κοινωνικοπολιτική μαλάκυνση που μας δέρνει εξαιτίας του γρήγορου τρόπου ζωής , θα μας κάνουν να χάσουμε τα αυγά και τα πασχάλια και θα επικραττεί ημιμάθεια η οποία είναι κύριο χαρακτηριστικό των τεμπέληδων και κλειστόμυαλων Ελλήνων..
Πού είναι οι ένδοξες μέρες της αρχαιότητας οεο? "Τω άγνωστω Θεω" αν και πίστευαν στο Δωδεκάθεο.Αν και αμφισβητούσαν ακόμα και αυτό που πίστευαν.Ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι που διερευνούσαν τα πάντα διεξοδικά.
Τεκμηριωμένα , τους αιώνες προ Χριστού ο άνθρωπος χρησιμοποιούσε πιο πολύ το μυαλό του , απο οτι τώρα.Συγκεκριμένα 80% περισσότερο.
Επανέλθετε στην τάξη!Ξεφύγατε απο το θέμα!