Στην αρχή της ταινίας αναρωτιόμουν τι γίνεται, γιατί δεν καταλάβαινα Χριστό

Αλλά εντάξει... μετά το έπιασα το νόημα. Οι μάχες, τα γραφικά κλπ ήταν εξαιρετικά και χαίρομαι πολύ που μέσα από τις ταινίες Star Wars φαίνεται η εξέλιξη της τεχνολογίας και των οπτικών εφέ τα τελευταία 40 χρόνια

Εκεί που ξεκινήσαμε με το super wow εφέ των φωτόσπαθων και της κούκλας του Yoda, τώρα έχουμε τοπία, καταστροφές, εξωγήινα είδη, διαστημόπλοια, σταθμούς κλπ γεμάτα κόσμο... Είναι τρομερό
Όσο για την πλοκή, εμένα προσωπικά μού άρεσε που επέστρεψε ο Palpatine και υπήρχε αυτή η διστακτικότητα της Rei για την επιλογή μεταξύ των δύο πλευρών της Δύναμης. Μου άρεσε η ιδέα η Rei και ο Ben/Kylo Ren αποτελούν δυάδα στη Δύναμη και γι' αυτό έχουν τόση πολλή δύναμη. Εξάλλου η μία είναι εγγονή του Palpatine και ο άλλος εγγονός του Darth Vader, οπότε είναι λογικό να έχουν τεράστια δύναμη μέσα τους. Βεβαια, όλο αυτό με τα σόγια και τα οικογενειακά δέντρα μού θυμησε ελληνικό γάμο ("εμείς είμαστε απ' του γαμπρού το σόι"

)...
Ξενέρωσα λιγάκι με τον θάνατο της Princess Leia

Οκ, κατανοώ ότι δεν υπήρχε σχεδόν καθόλου υλικό (footage) για να "δέσει" καλύτερα η σκηνή λόγω του θανάτου της Carrie Fisher, αλλά είναι κάπως παιδαριώδες να μπορεί η Leia να πετάξει σε μισό γαλαξία και να γυρίσει πίσω στο κατάστρωμα στο Last Jedi, και τώρα να πεθαίνει επειδή είπε ένα "Ben". Για να το κάνω πιο εύπεπτο στο μυαλό μου, έβγαλα την θεωρία ότι η Leia αισθάνθηκε ότι ο γιός της κινδυνεύει να περάσει τελείως στην σκοτεινή πλευρά, οπότε έβαλε όλη της την δύναμη (και
Δύναμη) να επικοινωνήσει με τον γιο της, υπενθυμίζοντάς του την καλοσύνη του. Εκείνη την στιγμή η Rei καρφώνει το φωτόσπαθο στον Kylo Ren, οπότε κατά κάποιον τρόπο σκοτώνει την κακή του πλευρά και έτσι η Leia δίνει όλη της τη Δύναμη για να σωθεί ο Ben. Αυτό κολλάει αν σκεφτεί κανείς ότι ο Ben θα σώσει με τον ίδιο τρόπο την Rei, ενώ παράλληλα εκείνος,
αλλά και η μητέρα του, θα γίνουν συγχρόνως ένα με την Δύναμη.
Στα θετικά είναι η εμφάνιση και των τριών main χαρακτήρων στην ταινία (Han Solo, Leia, Luke Skywalker), κι έτσι όλο το Saga κάνει τον πλήρη κύκλο του.
Στα αρνητικά είναι τα πολλά ερωτήματα που δημιουργήθηκαν και η σχεδόν ανύπαρκτη σύνδεση με το Last Jedi.