Ανοίγεις μεγάλη (και ωραία) συζήτηση!
Αρχικά, θα σταθώ λίγο στο θέμα της κριτικής και θα πω ότι πλέον στις αναγνώσεις είμαι πολύ επιλεκτική (τόσο για σινεμά, όσο και για βιβλία). Για διαφορετικούς κάθε φορά λόγους, οι κριτικοί μπορεί να είναι αδικαιολόγητα υποστηρικτικοί, είτε αδικαιολόγητα σκληροί. Οπότε το τι θεωρεί ο ΧΥ σαν αριστούργημα ή κακή ταινία, δε μου λέει πλέον πάρα πολλά

Σαφώς και όλοι δεν έχουμε την ίδια άποψη, ούτε τα ίδια γούστα, όχι μόνο στο σινεμά, αλλά γενικά. Εγώ αυτό το βρίσκω ενδιαφέρον γιατί είναι από μόνο του μία βάση για διάλογο και ανταλλαγή απόψεων. Επίσης, δεν έχουν όλες οι ταινίες ένα "βαθύτερο" νόημα, αν μπορώ να το χαρακτηρίσω έτσι. Ακόμη, εκεί που εγώ εντοπίζω μία αλληγορία, μπορεί κάποιος άλλος θεατής να βλέπει κάτι πολύ διαφορετικό και να μην αποδέχεται αυτή την οπτική γωνία.

Οι ερωτήσεις που έκανα περισσότερο είχαν στόχο να καταλάβω εγώ καλύτερα αν η ένσταση προέκυπτε γενικά στο ύφος αυτής της ταινίας και αν υπήρχε κάτι που να άρεσε στον Μιχάλη. Αν πας να δεις μία τέτοια ταινία, σαν να βλέπεις το Avengers (π.χ) θα απογοητευτείς. Κάποιες ταινίες απαιτούν ένα βαθύτερο τρόπο "ενασχόλησης" - η θέασή τους δεν είναι δηλαδή μία παθητική διαδικασία, αλλά απαιτείται παρατηρητικότητα, σκέψη, προσοχή στους χαρακτήρες κτλ. Οπότε θεωρώ ότι όχι μόνο το ποιος βλέπει μία ταινία παίζει ρόλο, αλλά το πώς.