Ειμαρμένη
Δραστήριο μέλος

Όσον αφορά στα άλλα η ζωή είναι οι επιλογές μας.Όποτε βέβαια μου έρχεται μια στραβή κι ειδικά όταν συμβαίνει απανωτές φορές,αρχίζω να καταριέμαι το κακό το ριζικό μου και να πιστεύω ότι όλα συντείνουν στο να μη γίνει αυτό που θέλω.
Πιστεύω ότι μερικούς παράγοντες δε μπορεί να τους αποτρέψει η ανθρώπινη λογική,αυτό για εμένα είναι η μοίρα.Μοίρα για παράδειγμα όλων των ανθρώπων είναι ο θάνατος,δε μπορεί να το παραβλέψει κάποιος αυτό.
Αλλά η ζωή τον αποφεύγει το χρησμό της.
-----------------------------------------
Τώρα το είδα αυτό.Πώς μπορώ να διαγράψω το μήνυμά μου?Δε θέλω ν'απαντήσω στο θέμα σου!Με αφορμή μια συζήτηση που είχα με τη μισητή σε όλους Ειμαρμένη, είπα να ανοίξω αυτό το θέμα.
Πιστεύετε στη μοίρα; Νομίζετε ότι από τη στιγμή που γεννιόμαστε η ζωή μας είναι καθορισμένη; Υπολογίζετε καθόλου στον παράγοντα "τύχη";
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
angekon
Εκκολαπτόμενο μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Angelique.
Διακεκριμένο μέλος

Ναι.Πιστεύετε στη μοίρα;
Οδυσσέας
Διάσημο μέλος

Angelique.
Διακεκριμένο μέλος

Οχι κοιτα δεν ειμαι αυτη της αποψης.Ρε παιδια αφου πιστευετε στην μοιρα γιατι δεν καθεστε ολη τη μερα σπιτι χωρις να κανετε τιποτα;Aφου αν η μοιρα ειναι καθορισμενη δεν εχει νοημα να προσπαθουμε για τιποτα,επειδη ο,τι ειναι να γινει..Αλλο η μοιρα αλλο η τυχη.
Του να καθεσαι ολη μερα σπιτι χωρις να κανεις τιποτα και να περιμενεις το καλο η το κακο να ερθει.
Μενεις απραγος ετσι.
Δεν παιρνεις θεση στην ιδια σου τη ζωη.
Πιστευω στη μοιρα ναι, αλλα οχι με αυτο τον τροπο.
Κατι τετοιο ειναι υπερβολη και δεν ξερω αν μπορει να υφισταται κιολας.
Δηλαδη σιγουρα ενα μεγαλο μερος της ζωης μας το καθοριζουμε μονοι μας και με τις αποφασεις μας,απλα καποια γεγονοτα με εχουν κανει να πιστευω πως ηταν αναποφευκτα η μοιραια οπως λεμε.
Οδυσσέας
Διάσημο μέλος

Aυτο ειναι τυχη,οχι μοιρα.Οχι κοιτα δεν ειμαι αυτη της αποψης.
Του να καθεσαι ολη μερα σπιτι χωρις να κανεις τιποτα και να περιμενεις το καλο η το κακο να ερθει.
Μενεις απραγος ετσι.
Δεν παιρνεις θεση στην ιδια σου τη ζωη.
Πιστευω στη μοιρα ναι, αλλα οχι με αυτο τον τροπο.
Κατι τετοιο ειναι υπερβολη και δεν ξερω αν μπορει να υφισταται κιολας.
Δηλαδη σιγουρα ενα μεγαλο μερος της ζωης μας το καθοριζουμε μονοι μας και με τις αποφασεις μας,απλα καποια γεγονοτα με εχουν κανει να πιστευω πως ηταν αναποφευκτα η μοιραια οπως λεμε.
Angelique.
Διακεκριμένο μέλος

Ειναι ενα συνολο γεγονοτων κατα βαση.Aυτο ειναι τυχη,οχι μοιρα.
Για αυτο και το ονομαζω μοιρα.
Πιστευω πως ακομα και πισω απο τον παραγοντα "τυχη" οπως λες,κρυβεται η μοιρα.
Προσωπικη αποψη παντα.

Οδυσσέας
Διάσημο μέλος

Απλα υπαρχουν γεγονοτα στη ζωη μας που καθοριζονται απο τις δικες μας επιλογες και αλλα τα οποια καθοριζονται απο αλλους ανθρωπους.Το οτι καποια πραγματα που θα ζησουμε δεν εξαρτωνται αποκλειστικα απο μας δεν σημαινει οτι τη στιγμη που γενιομαστε διαγραφεται ολη η πορεια μας.Ειναι ενα συνολο γεγονοτων κατα βαση.
Για αυτο και το ονομαζω μοιρα.
Πιστευω πως ακομα και πισω απο τον παραγοντα "τυχη" οπως λες,κρυβεται η μοιρα.
Προσωπικη αποψη παντα.![]()
Angelique.
Διακεκριμένο μέλος

Oχι οχι φυσικα και δεν ειμαι αυτης της αποψης,φαινεται και απο το δευτερο ποστ μου.Απλα υπαρχουν γεγονοτα στη ζωη μας που καθοριζονται απο τις δικες μας επιλογες και αλλα τα οποια καθοριζονται απο αλλους ανθρωπους.Το οτι καποια πραγματα που θα ζησουμε δεν εξαρτωνται αποκλειστικα απο μας δεν σημαινει οτι τη στιγμη που γενιομαστε διαγραφεται ολη η πορεια μας.

Μοιρολατρης δεν ειμαι.
Δηλαδη δεν υιοθετω αυτη τη σταση ζωης σε καμια περιπτωση, οπως ειπα και πριν.
Απλα καποια πραγματα μεχρι τωρα στη ζωη μου με εχουν κανει να πιστευω σε αυτη την εννοια.
Μαρουλάκι
Δραστήριο μέλος

N@D!@
Νεοφερμένο μέλος

thanosmylo
Δραστήριο μέλος

Εξαιρείται η περίπτωση όταν μιλάμε με λαμάκες. Αυτοί είναι πολλοί και θες δε θες πέφτεις πάνω τους....
Falcon
Εκκολαπτόμενο μέλος

Η τύχη αναφέρεται σε ένα γεγονός το οποίο είναι μαθηματικά πιθανόν να συμβεί (θεωρία πιθανοτήτων).
Η μοίρα κρατάει την καταγωγή της από τις 3 Μοίρες της αρχαίας εποχής: Λάχεσις, Ατροπός, Κλωθώ, οι οποίες είχαν στην κατοχή τους το νήμα της ζωής. Επομένως η έννοια της μοίρας έχει χαρακτήρα επηρεασμένο από κάποια εξωτερική θεϊκή δύναμη (πχ Κισμέτ στους μουσουλμάνους)
Τώρα, το θέμα μας εδώ είναι το δεύτερο. Η μοίρα στερεί την ελεύθερη βούληση από τον άνθρωπο. Στερεί το θεμελιώδες χάρισμα του αυτεξούσιου (που είναι εξάλλου και θεϊκό δώρο). Για κάποιον ελεύθερο άνθρωπο η έννοια της μοίρας είναι τουλάχιστον χαζό να την αποδεχτεί. Ο άνθρωπος φτιάχνει μόνος του με τις επιλογές του τη ζωή του, τίποτα δεν είναι προαποφασισμένο.
Θυμηθείτε και τον Ηρακλή στο μονοπάτι της Αρετής και της Κακίας. Εκείνος επέλεξε, έτσι δεν είναι;
Χριστιάννα ^^
Διάσημο μέλος

Απλός προβληματισμός είναι, επί του θέματος δεν έχω ολοκληρωμένη άποψη για πολλούς, φιλοσοφικούς κυρίως, λόγους.
Shadowfax
Διάσημο μέλος

Χριστιάννα ^^
Διάσημο μέλος

Φιλιον_Τερας
Διάσημο μέλος

Guest 292010
Επισκέπτης

Την απόφαση της ύπαρξής μας την πήραν εκείνοι που μας έφεραν στον κόσμο. Εγώ δεν έπαιξα κανέναν ρόλο σε αυτό.
Ναι αλλά σύμπτωση είναι ότι υπάρχεις.Θα μπορούσε να είχε γεννηθεί αγόρι για παράδειγμα.
Shadowfax
Διάσημο μέλος

Ναι αλλά σύμπτωση είναι ότι υπάρχεις.Θα μπορούσε να είχε γεννηθεί αγόρι για παράδειγμα.
Ακριβώς. Ή θα μπορούσε κάλλιστα να μην είχε γονιμοποιηθεί κανένα ωάριο και να μη συζητούσαμε τώρα. Οι γονείς σου δεν είπαν ''Ας κάνουμε ένα κορίτσι, τη Χριστιάννα'' αλλά ''Ας κάνουμε ένα παιδί''. :iagree:
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.