1: Μεχρι στιγμης εχεις αναφερει δυο φορες οτι υποστηριζουμε τη μαθητρια επειδη εχουμε τυψεις η γιατι θιγονατι προσωπικα μας συμφεροντα... Δηλαδη αποκλειεις το ενδεχομενο καποιος εδω μεσα να μην εχει ποτε αντιγραψει και απλως να παιρνει το μερος των μαθητων επειδη θεωρη αδικη και υπερβολικα σκληρη την ποινη?? Δεν ειναι καλο να φτανεις στην υπερβολη με τα λεγομενα σου... Βεβαια το ενδεχομενως που χρησιμοποιεις μετριαζει καπως τη θεση σου,οποτε εισαι οκ!! Οσο γαι τη χρυση και αγια επιτηρητρια, την προστατρια των νομων και της ταξης, το οτι δεν πηγε κατευθειαν στην υπευθυνη καθηγητρια δεν το κανε για να βοηθησει τους μαθητες, αλλα για να μην υποψιαστουν τιποτα!! Ουτως η αλλως το σκονακι ειχε ηδη δωθει!!!
Όσον αφορά τις "τύψεις" δεν είπα ευθέως πως όποιος υποστηρίζει τη μαθήτρια τις έχει. Ρώτησα, αναρωτήθηκα αν την υπερασπίζονται επειδή κάνουν κι αυτοί το ίδιο.
Όσον αφορά τη καθηγήτρια τώρα, θεωρώ πως απ' τη στιγμή που κάνει τη δουλειά της (εντολές ακολουθεί στη περίπτωση μας) και υπάρχει οποιαδήποτε αντίδραση, γίνεται επειδή θίγονται τα όποια συμφέροντα κάποιου. Αν εγώ αντιγράψω και τιμωρηθώ, αν αντιδράσω θα είναι επειδή δεν με άφησαν να αντιγράψω και μηδενίστηκα, πως να το κάνουμε. Δεν είναι κακό να το παραδεχτεί κανείς.
2:Το να φτανουμε απο ενα απλο σκονακι στην κριση αξιων που επικρατει στην εποχη μας ειναι τουλαχιστον γελοιο!! Και για να προλαβω τους αρνητικους χαρακτηρισμους, προσωπικα και ιδεολογικα και κομματικα ειμαι κατα της καταστασης που επικρατει στη σημερινη Ελλαδα, αλλα δε νομιζω πως το θεμα αυτο πρεπει να συζητηθει εδω...
Μα κάτι ωθεί κάποιον να κάνει ένα σκονάκι, αυτό είναι ξεκάθαρο. Κατά τη γνώμη σου τι είναι αυτό το "κάτι";
3:Ολοι ειναι ισοι απεναντι στους νομους?? Μα που ζεις?? Μηπως εχεις πλασει με τη φαντασια σου εναν ιδανικο κοσμο στον οποιο ολοι ειναι ισοτιμοι και αντιμετωπιζονται δικαια?? Τουλαχιστον στο δικο μου σχολειο αυτο δεν ισχυει, αλλα ο καθηγητης τιμωρει ειτε με ωριαια αποβολη ειτε με μηδενισμο συνηθως τους μαθητες απεναντι στους οποιους ειναι αρνητικα προδιαθετειμενος!! Συμφωνω οτι μεσω της ποινης μαθαινει καποιος, αλλα αν πριν απο την ποινη δεν υπαρχει η συμβολη και η επιπληξη τοτε η ποινη θεωρειται παραλογη... Επισης μια τετοιου ειδους ποινη δεν μπορει να κανει τιποτα παραπανω απο το να τσακισει το ηθικο του μαθητη!! Ας μην ξεχναμε πως οι <θυτες> ειναι ακομη παιδια!!
Επαναδιατυπώνω λοιπόν... Όλοι
πρέπει να είναι ίσοι απέναντι στους νόμους. Αν ο καθηγητής στο σχολείο σου, κάνει όντως ότι λές τότε είναι κατακριτέος και δεν κάνει σωστά τη δουλειά του.
Οι μαθητές γνωρίζουν ότι σε περίπτωση αντιγραφής ενδέχεται να μηδενιστούν. Αυτό από μόνο του είναι μια μορφή υπενθύμησης. Επίσης οι καθηγητές πολλές φορές, πρίν την έναρξη του διαγωνήσματος ή ακριβώς τη στιγμή της έναρξης λένε στους μαθητές "Δεν αντιγράφουμε, μόνοι μας" και τέτοια.
Αν και φαινεσαι εξυπνος ανθρωπος και ειμαι σιγουρος πως το εχεις καταλαβει, ολα τα παραπανω δεν τα λεω για να σου παω κοντρα, αλλα για να υποστηριξω την αποψη μου, που τυχαινει να ειναι αντιθετη!! Αλλωστε μεσω μιας ωριμης διαφωνιας προκυπτει ενας εποικοδομητικος διαλογος και τελικα ενα γενικο συμπερασμα...
Αλίμονο διάλογο κάνουμε, ούτε πρόκειται να πλακωθούμε ούτε τίποτα.
-----------------------------------------
Δεν ειμαστε ζωα να μαθαινουμε το καθε μαθημα που θεωρει ο εκαστοτε νομος σωστο , εχουμε νοηση και θα σκεφτουμε αναλογα με το τι ειμαστε εαν η αποφαση ειναι σωστη ή οχι.
Βεβαίως, αν εγώ αποφασίσω πως δε θέλω να μάθω αρχαία σημαίνει πως δεν με ενδιαφέρουν οπότε δεν με ενδιαφέρει και ο βαθμός. Συνεπώς αν προσπαθήσω να αντιγράψω απλά και μόνο για να πάρω βαθμό, είμαι υποκριτής.
Οι νομοι δεν ειναι κανουν κατι το διαφορετικο απο το να διαιωνίζουν την κοινωνια , δεν εκφραζουν το ειναι σωστο αλλα τι πρεπει να γινει ωστε να υπαρχει αυτο μεσα στο οποιο ζουμε.
Πιστευω λοιπον οτι ειναι τουλαχιστον αυθαιρετο συμπερασμα να λεμε πως επειδη υπαρχουν ποινες που διαδασκουν το να μην γινει μια "παρανομη" πραξη ο ανθρωπος θα καταλαβει οτι αυτη η πραξη ειναι λαθος και θα προσαρμοστει στις απαιτησεις τις κοινωνιας , δεν ειναι τοσο απλη η ανθρωπινη νοηση , με βαση το τι ειναι και τι συμβαινει μπορει να προσπαθησει να δει περα απο αυτο και να την παραβιασει.
Ε ναι, επειδή δεν υπάρχουν φυσικοί νόμοι να δεσμεύσουν τον άνθρωπο, δημιούργησε δικούς του και βάση αυτών των νόμων θεωρούμε κάτι σωστό, ηθικό, παράνομο. Βάση λογικής όμως δε μπορεί να καταλάβει κάποιος πως η αντιγραφή δεν είναι σωστή;
Ωραία, εγώ είπα πριν πως η ποινή θα μπορούσε να είναι διαφορετική. Ο μηδενισμός δεν είναι ένα μέσω "σωφρονισμού";