γεια σας, είμαι και εγώ 36 χρονών, χωρίς άλλες υποχρεώσεις έξω από μια part-time εργασία, εντούτοις, αποφάσισα να δώσω πανελλήνιες, όχι για κανένα άλλο λόγο, αλλά γιατί μου αρέσει να μαθαίνω καινούρια πράγματα. δήλωσα θετική κατεύθυνση (με 4ο μάθημα βιολογία), δεν κάνω φροντιστήρια και διαβάζω μόνος μου.
δυσκολεύτηκα στη χημεία γιατί δεν είχα διδαχτεί στο λύκειο (ο χημικός παρουσίασε ένα πρόβλημα υγείας στα μέσα της πρώτης λυκείου και τον επόμενο χρόνο δεν τον αναπλήρωσαν!) με αποτέλεσμα να προσπαθήσω να μάθω χημεία "from scratch", η ύλη της μου φάνηκε πραγματικά μεγάλη, η φυσική μου φάνηκε λιγότερο δύσκολη, δεν υπάρχουν εξαιρέσεις και επιπλέον με μια καλή γνώση των βασικών (πχ με τους τρεις νόμους του νεύτωνα) μπορείς να φτάσεις πολύ μακριά, όσο για τη βιολογία, έκανα μια ανάγνωση, την κατανόησα σ´ ένα βασικό επίπεδο, αλλά με τρομάζει η απομνημόνευση, έκθεση δεν ασχολήθηκα ακόμα.
με τη μείωση των εισακτέων υποψιάζομαι ότι ίσως θα είναι πιο δύσκολα τα θέματα, ώστε οι βάσεις να μην ανέβουν και άλλο. (ότι ανοίγουν εκ νέου οι αιτήσεις για να δηλώσουν οι μαθητές 5ο μάθημα μόλις 2 μήνες πριν την έναρξη των εξετάσεων πραγματικά με ξεπερνάει)
από εκεί και πέρα, εύχομαι καλή δύναμη σε όλους (μαθητές και απόφοιτους).
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 8 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.