Τα πολύ βασικά που αναφέρεις και εσύ δε νομίζω ότι μαθαίνονται σε μια μέρα. Το να παίξεις κιθάρα είναι κάτι στο οποίο τα δαχτυλά σου δεν έχουν καμία εμπειρία, οπότε χρειάζεται μια προσαρμοστική περίοδος ώστε να συνηθίσουν τα χέρια σου και να αποκτήσεις τις απαραίτητες τεχνικές βάσεις. Μπορεί το να παρκάρεις ένα αυτοκίνητο σε ένα χώρο όπου δεν υπάρχει κανένα άλλο να είναι πολύ απλό, αλλά αν μου ζητήσεις εμένα που δεν έχω πιάσει τιμόνι στα χέρια μου να το κάνω, δε θα τα καταφέρω. Το ίδιο θα έλεγα ισχύει και για την κιθάρα.
Το Smells Like Teen Spirit που αναφέρεις(αν εξαιρέσουμε τις rake chords βέβαια) είναι όντως ένα απλό τραγούδι, αλλά για να το παίξει κάποιος πρέπει να μπορεί να παίζει συγχορδίες πέμπτης. Το να βάλεις τα δάχτυλα σου στην ταστιέρα σε 5th chord shape δεν είναι τίποτα, ούτε το να strummareis στο δεξί χέρι. Αν θέλεις όμως να παίζεις το riff ομαλά και χωρίς να νιώθεις ενοχλήσεις, αλλά να έχεις και τον σωστό ήχο, θα πρέπει και τις συγχορδίες να κατέχεις, και το δεξί χέρι να είναι σε ένα επίπεδο ώστε να το παίξεις. Αν σκεφτείς πως ένας άνθρωπος που δεν έχει παίξει ποτέ κιθάρα δυσκολεύεται να κάνει το άνοιγμα 1-3 της power chord, καταλαβαίνεις γιατί λέω 6 μήνες ώστε να πετύχεις τα παραπάνω. Φυσικά το διάστημα μπορεί να είναι μικρότερο ή μεγαλύτερο, ανάλογο πόσο μελετά ο καθένας στην αρχή.