Το ποιος ειναι εγκάθετος και κομματόσκυλο το γνωρίζει όλο το φόρουμ...Επίσης δεν μπορείς να λές τους άλλους μονόπλευρους απο την στιγμή που εσύ παινεύεσαι για το γεγονός οτι φανατίζεσαι που σημαίνει οτι είσαι πνευματικά μονολιθικός...Τλπ άσε τον βερμπαλισμό και τον δήθεν πατριωτισμό γιατι σε έχουν πάρει χαμπάρι τι μουφατζής είσαι...
p.s Εγώ οτι έχω κομματικοποιηθεί ούτε προκειται να κομματικοποιηθώ γιατί βλέποντας εσένα βλέπω σε τι δεν θέλω να καταλήξω...
Δεν εννοούσα εσένα γιατί δεν έχεις σχέση με την πολιτική, συνεπώς δε μπορείς να είσαι ουτε καν κομματόσκυλο. Το μόνο χαρακτηριστικό που έχεις είναι η αντιδραστικότητα.
Το αν είμαι εγώ μονόπλευρος που υποστηρίζω θέσεις από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα είσαι πολύ λίγος για να το πεις. Το κόμμα που υποστηρίζω το υποστηρίζω γιατί με εκφράζει περισσότερο, όχι απόλυτα. Θεωρώ οτι αυτό μπορεί να κάνει καλύτερο έργο στην Ελλάδα από άλλους. Υπάρχουν όμως κι άλλοι που μπορούν να κάνουν έργο και το αναγνωρίζω. Τι να πω, αν εσύ το γεγονός οτι δεν είμαι απολιτίκ το λαμβάνεις σαν κομματική εγκαθετότητα;
Τους διάφορους κουραδόμαγκες, τους μάθαμε τι κάνουν όταν η Ελλάδα βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση. Πάντα είναι οι πρώτοι που εγκαταλείπουν την Ελλάδα. Ψάξε εσύ λοιπόν να βρείς θεωρίες συνωμοσίας ΠΑΣΟΚ (και κατεπεκτασην εννοώντας εμένα) και Τουρκίας. Αν αυτό δεν είναι ο ορισμός του εθνικισμού τότε τί είναι ?
Με ιστορικά ντοκουμέντα φυσικά δεν απαντάς, είτε γιατί δεν ξέρεις, είτε γιατί σαφώς δεν μπορούν να στηρίξουν τις ασυναρτησίες σου.
Εγώ λοιπόν που είμαι προοδευτικός και χεστης εξ αίματος (με ξάδερφο αδικοχαμένο υπερ πατρίδας στα Ιμια) ούτε για αστείο δεν αναφέρω τη λέξη πολεμο. Το μόνο χαρτί που έχει η Ελλαδίτσα είναι οι διαπραγματεύσεις, αν το κάψει το χει χάσει το παιχνίδι, είτε κάνει είτε δεν κάνει πόλεμο.
Αν θεωρείς οτι εσύ είσαι το ΠΑΣΟΚ τότε έχεις πολύ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό σου. Το πραγματικό ΠΑΣΟΚ πέθανε το 1996 μαζί με τον ιδρυτή του, το έθαψε όσο πιο βαθιά μπορούσε ο θρούμπας και τώρα προσπαθεί να επανέλθει. Ελπίζω να τα καταφέρει γιατί εγώ είμαι υποστηρικτής του. Για αυτούς που μιλάς μιλησα κι εγώ. Χαρακτήρισα τον Ψωμιάδη πατριδοκάπηλο και οτι το μόνο καλο πάνω του είναι οτι διεκδικεί όσα θέλει να διεκδικήσει. Δεν είδα πουθενά να τάσσομαι υπέρ των ακραίων θέσεών του περί της ονομασίας της ΠΓΔΜ και δεν θα το έκανα ποτέ, γιατί ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν είναι πατριώτης, είναι πατριδοκάπηλος. Το είπα, το ξαναλέω, προς λύσην των αποριών σας.
Το πρόβλημα της ονομασίας αν δεν λυθεί δεν θα φέρει καμία σταθερότητα και καμία ειρήνη στην περιοχή. Οι σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο λαών πρέπει να οικοδομηθούν πατώντας πάνω στην ξεκάθαρη λυση του προβλήματος. Μόνο έτσι θα επιτευχθεί ειρήνη και σταθερότητα. Στη λογική αυτή είμαι υπερ της άμεσης επίλυσης του προβλήματος ακόμη και με τον τσαμπουκά, πράγμα που τελικά λειτουργεί, αφού μετά το βέτο (ουσιαστικά εκβιασμός προς άμεση λύση) ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ δήλωσε οτι θα σκεφτεί να αλλάξει στάση. Στη βάση μίας συνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό, έναντι όλων και απόρριψη οποιουδήποτε αλυτρωτικού στοιχείου εκφράζεται επισήμως από την άλλη πλευρά έναντι της Ελλάδος. Με τον τσαμπουκά, σε ένα κόσμο του δικαίου του ισχυρού κάνεις πολλά. Αν ο Παπανδρέου δεν είχε απειλήσει τη βιωσιμότητα της σκοπιανής οικονομίας το 1995 με το εμπάργκο, ακόμη το άστρο της Βεργίνας θα είχαν στη σημαία τους οι Σκοπιανοί. Ακόμη θα διατύπωναν στο Σύνταγμά τους οτι η "Μακεδονία" έχει πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη και φτάνει μέχρι τη Θάσο. Δεν τους πήρε από το διπλωματικό χεράκι για να το κάνουν και αξίζει να σημειωθεί οτι το 1995 δεν κυβερνούσε στα Σκόπια το νεοφασιστικό, εθνικιστικό κόμμα VMRO που κυβερνάει σήμερα, αλλά ακόμη τα νήματα κινούσε το μετριοπαθές σοσιαλδημοκρατικό κόμμα του Gligorov.
Βλέπετε, η άποψη που στηρίζει ολόκληρη η Ελλάδα, μαζί κι εγώ, είναι πολύ εθνικιστική. Τι να πω, την άποψη αυτή τη χαρακτήρισε εθνικισμό και ο Μιλόσοσκι όταν τα μάζευε κι έφευγε από το Βουκουρέστι. Από Έλληνες πραγματικά δεν περίμενα να την ακούσω.
Στα άκρα θα φτάσουμε για να λυθεί το πρόβλημα, όχι για να φτάσουμε στα άκρα. Αυτό το πολύ απλό εννοούσα όταν έλεγα οτι η απλή και μετριοπαθής διπλωματία, δεδομένης της σημερινής πραγματικότητας της FYROM, δεν κάνει τίποτα. Έγινα κατανοητός; Σας λύθηκαν όλες οι απορίες; Υπάρχει καμία ερώτηση;