Νίκος95
Πολύ δραστήριο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Vaggos_93
Εκκολαπτόμενο μέλος
Δεν έχει καλή έννοια το εθνικιστής.Η αντίστιχη καλή έννοια είναι ο πατριωτισμός.
αυτο εννεοω ρε συ, ενταξει......
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Οδυσσέας
Διάσημο μέλος
Εγώ δεν είμαι ανθέλληνας παντως.Απλά έχω την κακιά συνηθεια να λέω την αλήθεια,όσο κι αν ενοχλεί.αυτο εννεοω ρε συ, ενταξει......
Vaggos_93
Εκκολαπτόμενο μέλος
( δεν σε ειπα ανθελληνα..........)
Οδυσσέας
Διάσημο μέλος
Aλλοι με ειπαν(όχι μόνο σε αυτό το θέμα)Ενταξει στην συγκεκριμενη περιπτωση "αληθεια" αποκτα υποκειμενικη υποσταση, ειναι οπως το βλεπει κανεις, αν και συμφωνω
( δεν σε ειπα ανθελληνα..........)
Vaggos_93
Εκκολαπτόμενο μέλος
miv
Επιφανές μέλος
Εσύ ως Μακεδόνας θα αντιληφθείς κάποια θετική αλλαγή στη ζωή σου αν δεν ονομαστούν τα Σκόπια Μακεδονία;Aπλά θα είναι μια ηθική ικανοποίηση.
Και ενα γεγονός το οποίο θα ανεβάσει τα ποσοστά της όποιας κυβέρνησης.
Ναι, θα αντιληφθεί. Το να αφήσεις το περιθώριο σε ένα βρωμιάρη φασιστάκο όπως ο Γκρουέφσκι να νομίζει ότι η εθνικιστική υστερία με την οποία μόλυνε το λαό του είχε αποτέλεσμα, δημιουργεί επικίνδυνα τετελεσμένα και μέσα και έξω απ'την Ελλάδα. Ο φασισμός πρέπει να πεθαίνει στη ρίζα του, είτε είναι ελληνικός είτε αλλοδαπός και δυστυχώς ορισμένοι στον αλλοδαπό φασισμό δείχνουν μεγαλύτερη επιείκια.
Όταν μας κατέλαβαν άρχισαν να μιλούν Ελληνικά.
(Διάλειμμα. Δεν απαντώ σε ερωτήσεις για λίγο).
Έχεις μπλέξει τα μπούτια σου.
Η πρώτη αμιγώς ελληνική φυλή ήταν οι Μυκηναίοι, οι οποίοι πολεμήθηκαν απ'τους Δωριείς, όπως πάντα, για οικονομικούς λόγους. Δεν κατέβηκαν από πουθενά οι Δωριείς, στην Ελλάδα ήτανε απλά κατέβηκαν στην Πελοπόννησο. Αυτά ήταν τα πρώτα ελληνικά φύλα, αυτά θεωρούνται ως η αρχή του "ελληνικού έθνους", περίπου το 2000 π.Χ. Θεωρείται, με βάση τη θεωρία της ινδοευρωπαικής φυλής, ότι τα πρώτα ελληνικά φύλα κατοικούσαν στα Ουράλια. Γενετικά αποδεικνύεται μεγάλη συγγένεια και ομοιογένεια στο πέρασμα του χρόνου σε όλη τη λεκάνη του Αιγαίου, με τις 6 ελληνικές απλοομάδες να κυριαρχούν. Η αναφορά, όμως, στο αίμα παραμένει πλήρως χιτλερική. Ο ελληνισμός είναι ιδέα, δεν είναι απλοομάδες. Όποιος αισθάνεται μετέχων της ελληνικής παιδείας, είναι Έλληνας. Δηλαδή βασικά Έλληνας όποιος θέλει μπορεί να είναι, δεν είναι μια κλειστή κάστα στην οποία ανήκουν ορισμένοι. Η συνέχεια της γλώσσας είναι η απόδειξη της συνέχειας της ελληνικής φυλής. Δεν σταμάτησε να ομιλείται ΠΟΤΕ. Ιστορικά, επίσης, οι Μακεδνοί προέρχονται από τους Δωριείς.
Η βουλγάρικη γλώσσα την οποία μιλάνε οι σλαβοσκοπιανοί αποδεικνύει, βεβαίως, τη σλάβικη καταγωγή τους. Οι μόνοι που έχουν σχέση με την Αρχαία Μακεδονία είναι οι Ιλλύριοι (πρόγονοι των Αλβανών) και τα διάφορα ελληνικά φύλα. Όλοι οι άλλοι είναι πολύ μεταγενέστεροι, δεν έχουν καμία σχέση με την ιστορική Αρχαία Μακεδονία. Τοπικά έχουν σχέση, σε αυτό δεν διαφωνώ. Οι Σλάβοι κατοικούν τη Μακεδονία 1500 χρόνια, επομένως είναι κι αυτοί Μακεδόνες. Κι εδώ που τα λέμε είναι περισσότερο Μακεδόνες απ'τους ελληνοπόντιους της ανταλλαγής του '23.
Δηλαδή είναι πατριωτιστές.
Τι ακριβώς θα πει αυτός ο σικέ όρος;
deadhorse
Εκκολαπτόμενο μέλος
Νίκος95
Πολύ δραστήριο μέλος
χαιρονται που οι προγονοι τους ηταν ταγματασφαλιτες και μαζι με τα φιλαρακια τους Γερμανους βιαζαν, σκοτωναν, εκλεβαν, λεηλατουσαν και ολα αυτα εις βαρος συμπατριωτων τους
και τα γνωστα περι εθνικοσοσιαλισμου...
Μαρουλάκι
Δραστήριο μέλος
Εγώ δεν είμαι ανθέλληνας παντως.Απλά έχω την κακιά συνηθεια να λέω την αλήθεια,όσο κι αν ενοχλεί.
Δεν είναι κακιά συνήθεια απλά συχνά πονάει και αυτό ενοχλεί πολλούς.
Και τώρα συνεχίστε
Gaspar
Περιβόητο μέλος
Εγώ δεν είμαι ανθέλληνας παντως.Απλά έχω την κακιά συνηθεια να λέω την αλήθεια,όσο κι αν ενοχλεί.
αυτό είναι καθαρά υποκειμενικό.
ότι είναι για σένα αλήθεια, για μένα μπορεί να είναι ψέμα και το αντίστροφο.
κανείς δέν κατέχει την απόλυτη αλήθεια.
persi
Πολύ δραστήριο μέλος
Τι ακριβώς θα πει αυτός ο σικέ όρος;
Έλα μ' ντε. Ερώτηση ήταν, όχι δήλωση, να μου εξηγήσουν...
ilint_ntara
Εκκολαπτόμενο μέλος
[ame]https://www.youtube.com/watch?v=y89vfNpxbW0[/ame]
Νίκος95
Πολύ δραστήριο μέλος
ilint_ntara
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ρε ξέρουν οι ξένοι την ιστορία μας και εμείς την απαρνιόμαστε...... in a part of Ancient Greece...
persi
Πολύ δραστήριο μέλος
deadhorse
Εκκολαπτόμενο μέλος
Αυτό κάνει λίγο αστείο το γεγονός της ύπαρξης του τραγουδιού.
(μια άκυρη παρατήρηση, συνεχίστε)
Νίκος95
Πολύ δραστήριο μέλος
τι θες να πεις δηλαδη? οτι η αληθεια ειναι αλλη απο αυτην που ξερουμε χιλιαδες χρονια τωρα? και για ποιες φιλιες μιλας? ημασταν ποτε φιλοι με τους σκοπιανους? ριξαμε ποτε το επιπεδο μας τοσο χαμηλα?Τέσπα, ο καθένας αντιλαμβάνεται την αλήθεια και την παρουσιάζει απ' την δική του οπτική γωνία. Οπότε δεν υπάρχει λόγος να γίνεται η συζήτηση, γιατί παρόλο που οι απόψεις δεν αλλάζουν, οι φιλίες σπάνε...
1994kc
Πολύ δραστήριο μέλος
ακόμα το παιδί Α' γυμνασίου είναι...μεγαλώνοντας ίσως κατανοήσει κάποιες αξίες της ζωής όπως π.χ.υποταγή στην πατρίδα και σεβασμός προς τους προπάτορες μας...γιατί οι έλληνες όλα τα κέρδισαν με μάχες και με αυτοθυσία...ενώ οι σκοπιάνοι ποτέ δεν αγωνίστηκαν ως λαός και ξαφνικά τον 20ο αιώνα αρχίζουν και αυτοαποκαλούνται μακεδόνες ενώ στη πραγματικότητα ήρθαν στα βαλκάνια πολλους αιώνες μετά....συνεχιζουμε...
τι θες να πεις δηλαδη? οτι η αληθεια ειναι αλλη απο αυτην που ξερουμε χιλιαδες χρονια τωρα? και για ποιες φιλιες μιλας? ημασταν ποτε φιλοι με τους σκοπιανους? ριξαμε ποτε το επιπεδο μας τοσο χαμηλα?
ilint_ntara
Εκκολαπτόμενο μέλος
συνεχιζουμε...
τι θες να πεις δηλαδη? οτι η αληθεια ειναι αλλη απο αυτην που ξερουμε χιλιαδες χρονια τωρα? και για ποιες φιλιες μιλας? ημασταν ποτε φιλοι με τους σκοπιανους? ριξαμε ποτε το επιπεδο μας τοσο χαμηλα?
Εννοεί φιλίες μεταξύ μελών, και μάλλον ανάμεσα εμού και αυτού... Αλλά εγώ δεν θα κάνω κάποιον εχθρό μου επειδή έχει διαφορετική άποψη από εμένα πάντως... Θα διαφωνήσω μαζί του, θα τον κριτικάρω, αλλά οι φιλικές σχέσεις θα παραμείνουν...
-----------------------------------------
ακόμα το παιδί Α' γυμνασίου είναι...μεγαλώνοντας ίσως κατανοήσει κάποιες αξίες της ζωής όπως π.χ.υποταγή στην πατρίδα και σεβασμός προς τους προπάτορες μας...γιατί οι έλληνες όλα τα κέρδισαν με μάχες και με αυτοθυσία...ενώ οι σκοπιάνοι ποτέ δεν αγωνίστηκαν ως λαός και ξαφνικά τον 20ο αιώνα αρχίζουν και αυτοαποκαλούνται μακεδόνες ενώ στη πραγματικότητα ήρθαν στα βαλκάνια πολλους αιώνες μετά....
Πάρα πολύ σωστά, αλλά στην ουσία είναι ακόμα έκτη
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 5 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.