Λοιπόν άκουσα γελοία πράγματα. Για κάποιο λόγο προσωπικό που ωστόσο δεν είμαι έτοιμη να "αποκαλύψω", σας λέω ότι έχετε προφανώς εσφαλμένη εντύπωση για τους ομοφυλόφιλους. ΚΙ ΕΓΩ κρατούσα τέτοια στάση μέχρι που κάτι πολύ συνταρακτικό συνέβηκε και μου άλλαξε την κοσμοθεωρία μου. Η αγάπη και ο έρωτας, παιδιά, έρχονται σε διάφορα σχήματα, χρώματα, φύλα. Για καθένα από εμάς. Δε σημαίνει ότι κάποιοι αγαπούν λιγότερο κάποιοι περισσότερο... Ότι κάποιων η αγάπη είναι 'αρρωστημένη' όπως κάποιος κάποτε μου είπε, και κάποιων άλλων είναι 'υγιής'.
Το έχω μελετήσει αρκετά το θέμα της ομοφυλοφιλίας. Όντως, μπορεί κάποιος να επηρεαστεί από το περιβάλλον του, από κάποιο γεγονός στην παιδική του ηλικία, κάτι. Το πιο πιθανό όμως είναι ένα άτομο να επηρεαστεί από τις ίδιες ορμόνες που ορίζουν το φύλο. Ορμόνες, γονίδια, τέλοσπάντων. Και στις δύο περιπτώσεις το άτομο δε μπορεί να ορίσει το ίδιο τις σεξουαλικές του προτιμήσεις. Άρα δε φταίει σε τίποτα. Από την άλλη, αν θα λέγαμε ότι η ομοφυλοφιλία αποτελεί ένα είδος ψυχολογικού 'προβλήματος' ας δούμε τους ανθρώπους που πλασάρει η TV και τους καθιστά ως πρότυπα ομοφυλοφίλων. Καμία σχέση. Αυτοί οι άνθρωποι (βλ. ο Εθνικός Σταρ?!) προσβάλλουν τους υπόλοιπους ομοφυλόφιλους και δε θα έπρεπε να προβάλλονται. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν προφανώς ζήσει κάτι άσχημο στη ζωή τους. Αυτοί όντως ίσως έχουν ψυχολογικά, είτε επειδή κάτι τους έκανε να γίνουν ομοφυλόφιλοι είτε επειδή καταπιέστηκαν με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν! Υπό άλλες συνθήκες, η ομοφυλοφιλία είναι αυτό που λέμε "φυσιολογική".
ΕΞΑΛΛΟΥ, πρόσφατες μελέτες έδειξαν ότι δύο γυναίκες μπορούν να τεκνοποιήσουν. Επίσης : α) Τα παιδιά που μεγαλώνουν σε ετεροφυλόφιλες οικογένειες προφανώς και δεν είναι πάντα ετεροφυλόφιλα, με ποια λογική λοιπόν παιδιά ομοφυλοφιλων να είναι αυστηρώς ομοφυλόφιλα; Κι αν είναι, τί μ'αυτό; Δηλαδή τώρα θα γίνουμε σύγχρονοι Χίτλερ και θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε καθαρή την Αρία Φυλή των Ετεροφυλοφίλων;
Ο μόνος λόγος για τον οποίο είμαι λίγο διστακτική, είναι ότι δεν είναι έτοιμη ακόμα η κοινωνία μας να δεκτεί κάτι τέτοιο. Άτομα που θα κάνουν κάτι τέτοιο -και ΓΟΝΕΙΣ (και ούτε σε εισαγωγικά, ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ, γιατί οι άνθρωποι αυτοί για να ενδιαφέρονται να υιοθετήσουν ή να τεκνοποιήσουν, αισθάνονται έτοιμοι να γίνουν γονείς) και το παιδί- θα έχουν ν'αντιμετωπίσουν πολλά βλέμματα.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.