Μα τα αρχαία βοηθούν και στην καλύτερη εκμάθηση των νέων ελληνικών. Δηλαδή δεν είναι μικρά για να μαθαίνουν αγγλικά από τα 6 ούτε τη 2η ξένη γλώσσα στα 10-11;
Έστω τα πιο απλοικά νοήματα (δεν λέω να διδάσκονται τα ηθικά κείμενα του Αριστοτέλη

) είναι καλό να διδάσκονται σε όσο το δυνατόν μικρότερη ηλικία. Πάντα είχα την απορία γιατί να κάνουμε 2 διαφορετικά είδη αρχαίων.
Συμφωνώ να δίνεται βάρος στο νόημα που κρύβεται πίσω από το κείμενο, στο διάλογο στην τάξη. Αλλά και η γραμματική και το συντακτικό είναι σημαντικά, γιατί χωρίς αυτά, πολύ απλά δεν είναι αρχαία

δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε αυτό που εννοώ. Για παράδειγμα όταν διαβάζει κανείς τον Επιτάφιο του Θουκυδίδη που κάναμε φέτος, ναι να στέκεται στα νοήματα, αλλά η τέχνη του λόγου είναι εξίσου σημαντική κατ εμέ. Εκεί κρύβεται και η γοητεία του έργου.
Νομίζω στην έκτη δημοτικού μαθαίνουν ήδη τα αρχαιόκλιτα. Και μάλιστα άκουγα τα παράπονα μιας γνωστής μας δασκάλας, η οποία δεν είχε ιδέα από αρχαία (γιατί τότε δεν ήταν τα παιδαγωγικά όπως τώρα)
Χαχα Πέτρο και μένα το πρώτο που μου ήρθε στο μυαλό ήταν ο Θουκυδίδης

Φαίνεται όλοι τον θεωρούμε δύσκολο