Εγώ από την άλλη βαριέμαι στο σχολείο. Το καταργούμε;
Η απάντηση που σου 'δωσε ο nionios πήρε τα τρία -- χωρίς να καταλαβαίνω γιατί -- οπότε λέω να σου απαντήσω κι εγώ.
Ναι. Και δεν έχεις καθόλου απολύτως άδικο να το βαριέσαι και να θες την κατάργησή του. Hell, στη μορφή που έχει τη στιγμή που μιλάμε, είτε το κλείσεις επίσημα είτε τ' αφήσεις ανοιχτό το ίδιο πράγμα είναι, άρα λίγο το νόημα της συγκεκριμένης συζήτησης.
Αλλά επειδή αρέσουν τ' αστειάκια φαίνεται

, κι επειδή δύο στα τρία επιχειρήματα (ο θεός σας να τα κάνει) που θα δω σ' αυτό το θέμα θα 'χουν
αναγκαστικά να κάνουν με τη λέξη (=κατάργηση) ρωτάω εσένα συγκεκριμένα που έτυχε να σε πετύχω τώρα: το 'χεις πιάσει το νόημα του θέματος, ή το τι έστω προσπαθεί να πει η πλευρά που υποστηρίζει την κατάργηση ή απλά είναι τόσο γαμάτη η λέξη που πιανόμαστε απ' αυτή και ξεχνάμε όλο το πλαίσιο από δίπλα? Αν σ' ενοχλεί τόσο (η λέξη) την αλλάζω, δεν έχω πρόβλημα. Μην το πεις κατάργηση, πες το "πετάω στα σκουπίδια και φτιάχνω κάτι καινούριο
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ" (πολύ καλύτερο και πολύ πιο εύστοχο

). Πες το, δεν ξέρω, "αναθεώρηση μιας παγιωμένης και θριαμβευτικά αναποτελεσματικής τακτικής εκμάθησης Αρχαίων/κλασσικών", κι αυτό καλό. Πες το όπως θες τέλος πάντων, δε με νοιάζει, δε με νοιάζει καθόλου. Αν απ' τον τίτλο ο άλλος καταλαβαίνει ότι θέλουμε να απαλλαγούμε από κάτι παλιό και σάπιο και να πάμε σε κάτι καινούριο και πιο σχετικό με αυτά που έχω να μάθω σήμερα, όλα OK.
Πιάσε όμως το περιεχόμενο πριν κρίνεις τον τίτλο και οτιδήποτε σχετικό.
η επαφή με στοιχεία πολιτισμού μας, όπως η αρχαία ελληνική γλώσσα, μας βοηθάει να βρούμε την προσωπική μας ταυτότητα, ωστόσο, αυτό από μόνο του δεν αρκεί.
Δε χρειάζομαι ταυτότητα που μπήκε στο μέτωπό μου τυχαία από άλλους, όχι καθόλου. Έχω τη δική μου εντελώς αυτοκαθοριζόμενη, ευχαριστώ πολύ.
ακόμα καλύτερο θα ήταν να είναι μάθημα επιλογής για όποιον τα θέλει και να μην καταπιέζουμε τις κλίσεις και τα ταλέντα των άλλων.
Έλα γεια σου.
Κάνε επιλογής/κατεύθυνσης όλη την υπερεξειδικευμένη παπαρολογία γι' αυτούς που ενδιαφέρονται -- πράγμα ΑΠΟΛΥΤΩΣ αποδεκτό και σεβαστό, να 'χεις διαφορετικά ενδιαφέροντα από μένα, προφανώς, μαζί σου -- κι άσε σε μένα που 'ναι αλλού το κεφάλι μου -- σ' άλλες εξειδικευμένες παπαρολογίες εντελώς διαφορετικού τομέα -- ένα μαθηματάκι απλό, με ό,τι θα 'ταν καλό να γνωρίζω σαν παγκόσμιος πολίτης (=εδώ με μια ερμηνεία που αναφέρεται λίγο πολύ στον εγκλιματισμένο τύπο κάπως, σ' αυτόν που ξέρει βασικά στοιχεία της παγκόσμιας ιστορίας, γεωγραφίας, επιστήμης, κουλτούρας μπλα μπλα μπλα).
Πολύ απλό το θέμα φίλε κι εύκολα σχετικά υλοποιήσιμο.