Η δικιά μου άποψη είναι πως όσοι υποστηρίζουν την ''κατάργηση της προσευχής'' στα σχολεία το πρωί το λένε μόνο και μόνο επειδή ΒΑΡΙΟΥΝΤΑΙ να την παρακολουθούν και πόσο μάλλον να την λένε κιόλας.Συγνώμη που θα το πω αλλά αυτά είναι κούφιες δικαιολογίες επειδή το πρωί δεν θέλετε να μπαίνετε σε αυτήν την διαδικασία των 2 λεπτών.
Οπως ειπες κι εσυ ειναι δυο λεπτα. Εσυ προλαβαινεις να βαρεθεις μεσα σε δυο λεπτα; Εγω παντως οχι...

Επισης, το θεμα δεν ειναι μονο η πρωινη προσευχη αν διαβασες τις προηγουμενες αναρτησεις, ειναι γενικα η υπαρξη του (οποιουδηποτε) θρησκευτικου στοιχειου στα σχολεια.
Τι πάει να πει ότι είναι ''προσωπική υπόθεση'';; Θέλετε να πείτε ότι αν δεν υπήρχε ποτέ η προσευχή του σχολείου,εσείς θα προσευχόσασταν στο σπίτι σας κάθε μέρα,πως θα επισκεπτόσασταν την εκκλησία και θα συμπεριφερόσασταν ως αυτό που λέμε ''καλοί χριστιανοί'';;
"Προσωπικη υποθεση" θα πει οτι ειναι καλυτερο να το κανεις μονος σου. Οπως οταν εγω παω τουαλετα δεν σε παιρνω μαζι μου ετσι κι οταν εσυ προσευχεσαι δεν χρειαζεται να ειμαι κι εγω εκει

Οπως και να το κανουμε καποια ατομα δεν νιωθουν αυτο το θρησκευτικο αισθημα εκεινη την ωρα (ή και γενικα). Και γενικα δεν νομιζω κανενας πρωι πρωι με την τσιμπλα στο ματι να ερχεται πιο κοντα στο θεο... Μηχανικη κινηση χεριων (και στοματος) ειναι. Και στο κατω κατω της γραφης αν ειναι να μαζευομαστε ολοι πριν το σχολειο κανενα προβλημα, αλλα ας τραγουδαμε ενα τραγουδι, το "Ποτε θα κανει ξαστερια" ξερω γω, που γινεται κι επικαιρο σιγα σιγα...
Από πότε σας έπιασε ο πόνος για τους αλλόθρησκους και τους αλλοεθνείς;Η μισή Ελλάδα -και για να μην πω η περισσότερη- βλέπει έναν Αλβανό,έναν μαύρο ή ένα Πακιστανό στον δρόμο και τον κοιτάει με μισό μάτι.Τώρα που θέλετε να απαλλαγείτε με την προσευχή σας έπιασε η πονοψυχία για αυτούς;
Οπως ακριβως δεν υπαρχει μονο μιση ελλαδα αλλα ολοκληρη, ετσι δεν υπαρχουν μονο ατομα που "βλεπουν εναν Αλβανο, εναν μαυρο ή εναν Πακιστανο στον δρομο και τον κοιτανε με μισο ματι."
Επισης, δεν μας επιασε πονος, πονος ειναι αυτο που αισθανονται ο loverδος και ο Γιωργακης τωρα που πηραν τα μετρα
Στην συγκεκριμενη περιπτωση υπαρχει μονο ενδιαφερον και αν δεν το καταλαβαινεις τωρα ισως το καταλαβεις αν τυχει να βρεθεις σε ξενη χωρα για να ζησεις... Εξαλλου και μερικοι απο τους συμμετεχοντες στη συζητηση, εφοσον δεν νιωθουν εκεινη την ωρα (ή και γενικα) αυτη τη θρησκευτικη κατανυξη, θα μπορουσαν να χαρακτηριστουν "αλλοθρησκοι".
Η μήπως εάν δεν υπήρχε η προσευχή αυτή θα βοηθούσατε ουσιαστικά κι όχι στα λόγια;Φυσικά και δεν θα διαφωνήσω περί των αλλόθρησκων και των αλλοεθνών,αλλά αν το εννοούσατε,δεν θα υπήρχε ρατσισμός,δεν θα υπήρχε κοινωνική ανισότητα.Θα δεχόμουν να καταργούταν η προσευχή εάν υπήρχαν λογικά επιχειρήματα.
Εφοσον δεν γνωριζεις προσωπικα τα ατομα που τασσονται κατα, πιστευω οτι η όποια αμφιβολια, οπως και η όποια σιγουρια για το αν νοιαζονται ή οχι δεν εχει ουσιαστικο λογο υπαρξης. Επισης, λογικα επιχειρηματα υπαρχουν αν διαβασεις τις προηγουμενες αναρτησεις.
Συγνώμη αν ήμουν απότομος/κουραστικός..
Μην το συζητας, διαλογο κανουμε. Αλλα ειπαμε, αν γινεται να διαβαζουμε και τις προηγουμενες αναρτησεις ισα-ισα να εχουμε σφαιρικη αποψη.