Δεν πιστευω οτι μου λενε, απλος η φυσικη με ενδιαφερει και μου αρεσει, στην β ειμουν πολυ καλος, τοσο στην γενικης οσο και στις κατευθυνσης.
Καθηγητης του σχολειου (με ξανθο μαλι, ξερεις εσυ) με παροτρινε να δωσω φυσικη κατευθυνσης φετος.
Η φυσική της Β' λυκείου δεν έχει σχέση με την Φυσική γενικής παιδείας της Γ' λυκείου (δεν παίρνω και όρκο, εγώ έτσι κατάλαβα

...απ' τα λίγα που κάναμε). Το θετικό στοιχείο είναι ότι εφόσον σ'αρέσει η φυσική, θα ασχοληθείς περισσότερο με το αντικείμενο, παρά με τα μαθηματικά, για παράδειγμα, τα οποία πιθανών να μην σ'αρέσουν. Επίσης θα έχεις ανεπτυγμένη 'φυσική σκέψη' λόγω της τριβής με την φυσική.
Αντιθετα στα μαθηματικα, το βλεπω και μονος μου οτι δεν το εχω το θεμα... Απο το γυμνασιο κιολας εχασα την μπαλα, και οσο και αν προσπαθισα φετος, δεν καταφερα να αντεπεξελθω ικανοποιητικα. Τωρα να περιμενω στην τριτη λυκειου να γινω ξαφνικα το ξεφτερι, δεν ειναι απιθανο, αλλα θα χρειαστει πολυ δουλεια, που πιθανων να μου κοψει πολους βαθμους απο τα αλλα μαθηματα... Και θα ητανε κριμα...
Τα μαθηματικά των προηγούμενων τάξεων,
δεν έχουν σχέση με τα μαθηματικά της Γ' λυκείου. Το μόνο που πιθανών βοηθάει, από προηγούμενες τάξεις, είναι η ανάπτυξη της μαθηματικής σκέψης!
φιλε μου και εγω δεν ειχα τοσο καλη σχεση με τα μαθηματικα τοσα χρονια .ως δευτερα λυκειου εγραφα απο 1 μεχρι 15(σπανια!) μαθηματικα.
στην τριτη λυκειου εγραψα 18.8 μαθ γεν και 5.9 μαθ κατ.
αμα κατσεις και ασχοληθεις λιγο και λυσεις ομως μονος σου ασκησεις στα μαθ γεν θα γραψεις καλα.!
Στο διαγώνισμα της Β' λυκείου είχα γράψει...11

(νομίζω) στα μαθηματικά γενικής. Και
δεν επηρέασε τίποτα στην Γ' λυκείου!
Ακομα και η βιολογια δεν αποκλειετε, αν δω μεσα στον αυγουστο οτι μαθηματικα η φυσικη (οτι ξεκινισω τελικα) δεν τραβαει, και αντιθετα αοδε το παω ανετα, μπορει να παω στην βιολογια. Αλλωστε φιλος μου, χωρις φροντιστιρια εγραψε πολυ καλα στην βιολογια φετος. Ητανε απο θεωριτικη βεβαια, αλλα αυτο δεν παει να πει οτι αμα προσπαθισω και εγω δεν θα τα καταφερω... Το θεμα ειναι να κανω σωστο διαβασμα...
Το θέμα με την Βιολογία είναι ότι θα έχεις ένα ακόμα μάθημα 'παπαγαλία', μαζί με το ΑΟΔΕ. Και δεν ξέρω εάν θα μπορείς να ανταπεξέλθεις καλά σε τόση παπαγαλία, ή αν για παράδειγμα προτιμάς περισσότερο ασκήσεις (Φυσική, Μαθηματικά)
Ένα ακόμη σημείο για να θυμάσαι :
ΔΕΝ θα τα καταλαβαίνεις όλα στα μαθήματα από την πρώτη παράδοση. Αρκετά σημεία θα σου φανούν δύσκολα και είναι πιθανών να σκεφτείς ότι και το μάθημα είναι δύσκολο, εν τέλει. Για τα μαθηματικά γενικής, πάντως, δεν ισχύει αυτό. (Μιλάω απο προσωπική πείρα, γιατί είχα απογοητευτεί που όλοι τα ανέβαζαν και τα κατέβαζαν 'εύκολα', και εγώ δεν τα καταλάβαινα αμέσως

)