Χααα εγώ μια μέρα που έβρεχε και είχε πρόβα για παρέλαση, βαριόμουνα και κάθησα στην καφετέρια με κάτι φίλες μου. Εκείνες μετά πήγαν στην τάξη τους, έμεινα μόνη με το φραπεδάκι. Περνάει η ώρα, δεν ακούω τύμπανα, λέω θα κάνουν μόνο βηματισμό... Αποφασίζω να πάω στην τάξη πέντε λεπτά πριν κτυπήσει για διάλειμμα, μπαίνω μέσα και βλέπω όλους τους συμμαθητές μου που είχαν φύγει και εκείνοι για παρέλαση μέσα. Μου κάνει νόημα η κολλητή μου, κατάλαβα. Μου λέει ο καθηγητής "πού ήσουν;", ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ, απαντώ. "Μα αφού ακυρώθηκε, ΒΡΕΧΕΙ", μου λέει. "Ε ναι, και είπα να πάω στη σύμβουλο να μου δώσει κάτι χαρτιά, συγγνώμη που δεν σας ειδοποίησα", σκάω ένα χαμόγελο και κάθομαι ψαρωμέεεενη. Καταλάθος κοπάνα! Γυρνάει η διπλανή μου και μου λέει "σημαιοφόρος να σου πετύχει", χαχαχαααα.
Μετά από αυτό έκανα κι άλλες κοπάνες. Συνήθως έλεγα ότι είχα συνεδρίαση, ή ότι έπρεπε να πάω στη σύμβουλο. Ειδικά στα Λατινικά: είτε είχα πονοκέφαλο, τάχα, είτε ζαλιζόμουν. Η καθηγήτρια μου έδινε τα φάρμακά της, μια μέρα κιόλας μου είπε να μην πηγαίνω στο μάθημα όταν ζαλίζομαι γιατί λυπάται ! ΧΑΧΑΑ (ήμασταν μόνο 5 στα Λατινικά, πήραμε ειδική έγκριση από το υπουργείο για να δημιουργηθεί τμήμα). Κι εγώ εντωμεταξύ κατέβαινα και πήγαινα στο μάθημα των φίλων μου που είχαν καλλιτεχνικά και ζωγράφιζα. Αυτή η καθηγήτρια έλεγε και στους υπόλοιπους καθηγητές να με αφήνουν να πίνω ή να τρώω στην τάξη γιατί είμαι ... "αδύναμη". Και όλο με ρωτούσε αν είμαι ερωτευμένη. Είναι άσχημο να είσαι το "φυτό" του σχολείου. Όταν βαρέθηκα το Β'Τρίμηνο και δεν πολυσυμμετείχα, με καλέσαν ΟΛΟΙ μου οι καθηγητές οργανωμένοι να με ρωτήσουν τί το τραγικό μου συμβαίνει και δεν συμμετέχω στην τάξη!
Δεν "κοκορεύομαι", απλά κάποια μαθήματα ήταν πραγματικά χάσιμο χρόνου.
Με την ίδια καθηγήτρια, τον τελευταίο μήνα προφασίστικα ότι θα οργανώσω εκδήλωση διαμαρτυρίας για κάτι που αποφάσισε το υπουργείο, και μου έδωσε και τις ευχές της. Αλλά όντως έκανα αυτό που υποσχέθηκα. Χωρίς βέβαια να παρουσιάζομαι στα Λατινικά.
Στις προηγούμενες ταξεις απλά όποτε βαριόμουν δεν πήγαινα σχολείο, με τη συγκατάθεση και της μαμάς μου. Στα δικαιολογητικά Γ'Λυκείου, στα τελευταία, νταξει επειδή κάναμε και πλάκες με τον καθηγητή, στο "Λόγο Απουσίας" έγραφα βαρεμάρα, χαχα. :] Αλλά ντάξει, είναι φοβερός καθηγητής, δεν παρεξηγεί. Πάντως, με εμπιστεύονταν πολύ οι καθηγητές μου, πού νά'ξεραν
Τρίτη Λυκείου την έβγαλα με 77 απουσίες (χωρίς αυτές των Λατινικών). ΌΛΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΕΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.
Αλλά στις επαναλήψεις, μια εβδομάδα πριν τις εξετάσεις,
ήμουν η μόνη που πήγαινα. Να μου το αναγνωρίσετε.