Για μένα η σωστότερη "συνταγή" είναι:
- Αν δεν έχετε κενά, ξεκινάτε κανονικά φροντιστήριο μέχρι τα τέλη Ιουλίου, κάνοντας χαλαρό (ως προς τις ώρες που αφιερωνετε) αλλά συγκεντρωμένο και μεθοδικό διαβασματάκι ώστε να αφομοιώσετε τα πρώτα-πρώτα για να μπείτε στο κλίμα της Γ' που δεν έχει ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με την Β', με την έννοια ότι πλέον παίζετε ανταγωνιστικά, κακώς βέβαια, και πρέπει συνεχώς να είστε συγκεντρωμένοι στον στόχο σας. Θα υπάρξουν και ωραίες στιγμές μέσα στη χρονιά, όσο περίεργο κι αν ακούγεται, αλλά δεν θα περάσει μέρα που να μην σκεφτείτε ότι γράφετε το Μάιο.
- Μέχρι τις 20-25 Αυγούστου ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΟΥΤΕ COMICS.
- Από τα τέλη Αυγούστου, τη μέρα που θα επιλέξετε εσείς, ξεκινάτε μια μικρή επανάληψη, να φρεσκάρετε αυτά που είχατε μάθει το καλοκαίρι.
- Εάν και εφόσον δεν γράφετε κάποια διαγωνίσματα προσομοίωσης (στο φροντιστήριό μου γράφαμε από 1η-6η Σεπτεμβρίου) από τις 5 του μήνα ξεκουράζεστε μέχρι να αρχίσουν τα σχολεία.
- Απ'όταν αρχίζουν τα σχολεία και μετά, αρχίζουν τα ωραία...
Μπορείτε / Καλό θα είναι να κάνετε τα εξής:
- Αν είστε τύπος που του αρέσει να λειτουργεί βάσει προγράμματος, να φτιάξετε πρόγραμμα για το πότε θα διαβάζετε τι
- Αν νιώθετε ότι δεν έχετε ανάγκη κάποιο πρόγραμμα για να κρίνετε τι θα διαβάσετε, να διαβάζετε τυχαία ό,τι κρίνετε απαραίτητο να διαβάσετε κάθε φορά (όπως έκανα εγώ), αλλά να μην τεμπελιάζετε.
- Παράλληλα αν έχετε όρεξη να αφιερώνετε λίγη ώρα παραπάνω στα μαθήματα βαρύτητας, ειδικά αν σας αρέσουν (π.χ. μαθηματικά εγώ έπιανα ασκήσεις με το τσουβάλι και τις πάλευα), κάντε το, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΩΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ. Όσο περισσότερο ασχολείστε με κάτι δύσκολο τόσο πιο πολύ θα εξοικειώνεστε μ'αυτό.
- Να το ξαναπώ: ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ.
- Για την τεχνολογική: προσοχή στις παρλαπίπες του ΑΟΔΕ, μπορείτε πραγματικά να χάσετε μόρια αν δεν ασχοληθείτε όσο πρέπει (όπως έχασα εγώ αν και κάλυψα τη χασούρα απ'τα άλλα μαθήματα), και
- στην Έκθεση. Μπορεί να σας ακούγεται απίστευτο αλλά ισχύει: Στην Έκθεση μετράει πάρα πολύ το πόσο ποιοτικά διαβάζει κανείς. Σκεφτείτε μόνο ότι τις 60 μονάδες μπορείτε να τις τσιμπήσετε μόνο με διάβασμα και εξάσκηση στην περίληψη. Ε και η έκθεση αυτή καθ'αυτή θέμα διαβάσματος είναι κατά κύριο λόγο. Αν δεν μπορείτε να συγγράψετε καλά κείμενα θα'χετε ένα μικρότερο peak από κάποιον που έχει περισσότερη άνεση, αλλά και πάλι κατά τη γνώμη μου ένα 16 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ μπορεί να το γράψει ο καθένας στην Έκθεση, αν πραγματικά το θέλει.
- Να θυμάστε πάντα ότι στις πανελλήνιες μετράει κατά 95% (που λέει ο λόγος, κατά συντριπτικό ποσοστό εν πάσει περιπτώσει) το πόσο και πόσο σωστά (κυρίως) διαβάζει κανείς (κατά πόσο κατανοεί πραγματικά αυτό που διαβάζει και δεν παπαγαλίζει δηλαδή - εκτός ΑΟΔΕ

) και όχι η νοημοσύνη / εξυπνάδα κλπ. Αν το καταλάβετε αυτό και βάλετε μπρος για να κάνετε την δουλειά σας, στο τέλος εσείς θα βγείτε κερδισμένοι και θα αφήνετε τους άλλους να καταριούνται τη χρονιά που χάσανε.
- Τα Σάββατα να βγαίνετε το βραδάκι οπωσδήποτε, αν έχετε τη δυνατότητα (αν δεν γράφετε διαγώνισμα στο φροντιστήριο πολύ πρωί την Κυριακή). Θα χαλαρώνετε και πιστέψτε με, φέτος θα το'χετε πολύ ανάγκη αυτό. Θυμάμαι μια φορά που έγραφα Μαθηματικά στο φροντιστήριο την Κυριακή στις 8 το πρωί κα είχα πάει Εξάρχεια το προηγούμενο βράδυ με μια παρέα. Ε περάσαμε τόσο καλά που δεν μ'ένοιαξε η απίστευτη νύστα που ένιωθα το πρωί που πήγα να γράψω (είχα κοιμηθεί μόλις 5 ώρες ξέρω'γω).
- Να κοιμάστε όσο μπορείτε (μην παραδειγματίζεστε απ'το προηγούμενο δηλαδή :Ρ). Αν κάποια στιγμή νοιώθετε ότι "δεν πάει άλλο, νυστάζω απίστευτα", κλείστε το βιβλιαράκι σας, πέστε την για όσο τραβάει η ψυχούλα σας και συνεχίστε οταν ξυπνήσετε. Μπορεί να σας βγουν τρελά ωράρια (π.χ. εγώ ερχόμουν καμιά φορά απ'το σχολείο έχοντας κενή μέρα από φροντιστήριο, την έπεφτα μέχρι τις 7 το απόγευμα και διάβαζα το βράδυ) αλλά δεν θα βγείτε χαμένοι.
Καλή τύχη.
p.s. 2 λέξεις πήγα να γράψω και μου βγήκε υπερτιτανομεγιστοτεράστιο τo post.